Work and Travel
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Çay-Kahve, Cezve-Çaydanlık, Lokum-Fındık, İncik-Boncuk

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart Çay-Kahve, Cezve-Çaydanlık, Lokum-Fındık, İncik-Boncuk

Merhabalar,

Giderken yanımda Türk kahvesi, çay, lokum ve fındık götürmeyi planlıyorum fakat aklıma takılan bazı noktalar var.

Bunlardan ilki kahve ve cezve. Malum Türk kahvesi cezve olmadan pişmez ve küçük fincanlar olmadan da servis edilmez.

Bu cezve konusu kafamı kurcalıyor. Daha önce yanında cezve, çaydanlık gibi metal eşyalar götürenler oldu mu? Herhangi bir sorun çıkar mı?

Kendim ne severim ne de içerim Amerika'daki arkadaşlarım için götürüyorum. Umarım onlar beğenirler. Cezvesi, fincanı uğraşıp duruyorum onlar için

Turkish delight'sız olmaz. 6 tane yarımşar kiloluk paket götürmeyi düşünüyorum. Bir sınır var mı? Varsa ne kadar acaba?

Karadenizli olduğumuza göre fındık götürmek de boynumuzun borcu oldu Kavrulmuş ve vakumlanmış olarak götürmeyi düşünüyorum.

Burada en çok çekindiğim cezve olayı. Metal olduğu için x-ray cihazında sırıtacaktır. Aç bakalım çantayı dediler mi de çantada ne var ne yok çöpe atarlar.

Oradaki arkadaşlarımın bana büyük iyilikleri dokundu. Onlara kendimi borçlu hissediyorum. Küçük hediyeler hem gönüllerini yaparız hem de ülkemizin tanıtımını en güzel şekilde yapmış oluruz.

Arkadaşlara irili ufaklı dünya kadar hediye aldım. Bir çoğu da kolye, bileklik, şal, küpe gibi şeyler. Bunlarda da metal oranı yüksek. Bir çekindiğim nokta da bu incik-boncuklar.

Metal eşyaları sırt çantama mı koyayım? Yoksa bavula mı?

Konuda hakkında bilgisi ve deneyimi olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Not: 2009 senesinde Detroit Metro Airport'ta 5 kangal sucuk gözlerimin önünde çöpe atıldı. Vakumlu ve ambalajlı olmasına rağmen gümrükçülere laf anlatamadım. Çantamı didik didik ettiler. Bu yüzden biraz titizleniyorum.

Bunca hediye ve zahmet çöpe giderse çok üzülürüm

Forumdaki ilgili başlıkların bir çoğunu inceledim. Net bir bilgiye ulaşamadığım için tekrar sorma ihtiyacı hissettim. Umarım beni mazur görürsünüz.
    Konu Lukewarm tarafından (02-06-2011 Saat 10:36 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)