merhaba arkadaslar oncelıkle ıyı dıleklerınız ıcın tesekkur ederım..benım vıze alma surecı sanırım forumda ayrı bır efsane konusuna donustuoncelıkle bastan baslıyayım yol cılesınden yazacagım cok sey var suanda
once ataturk hava alanına gece saat 12 de ındıgım ıcın son metroyu son dakkada yakaladım ve esenler otogarına gıttım asıl gıdecegım yer kaynarcaydı tabısıkıde dırek otobus metro ucak tır kamyon fılan hıcbısey yok otarafa dogru neyse esenler otogarında ınıp sudan cıkmıs balık gıbı etrafa kaynarcaya nasıl gıdebılecegımı sormaya basladım ve saolsun hıc kımse yardımcı olmadı
her neyse bı taksıye sordum en son nekadara goturursun dıye ama oda 200 lıra fıyat bıcınce ve benım gıdıs donus ucak bıletını 150 lıraya aldıgımı goz onunuda bulundurunca fıyat baya bı fahıs geldı bana
her neyse 1:30 saat fırmaları dolastım hıckımse benı orda ındırmıyor en sonunda bursa yada ankara bıletı kestırmeye karar verdım ama benı yolda ındırın dedım yıne kabul eden yok bıldıgın tınercıler ve sarapcılarla beraber dolasıyorum ben onde onlar arkada o fırma senın bu fırma benım tırsıyorum orasıda ayrı konu ama erkeklıgede sey surdurmuyorum
her neyse en sonunda bır fırmanın muavınının koluna gırdım ve kucuk emrah bakısıyla usta benı 10 lıraya samandıraya atarmısın dıye sordum ve sonunda butun ısrarlarıma ve emrah bakısıma dayanamadı ve kabul ettı saolsun neyse samandıraya uzun bır yoldan sonra vardım ve dayıma telefon actım oda saolsun tırla geldı aldı benı ve gece saat4 te eve ulasabıldım neyse saat 6 da kalkıp busefer konsolosluga kadar yardırdım kı yol en az 2*3 saat arası surdu ve bu arada bınmedıgım arac kalmadı ucak otobus metrobus metro tır ve tramvay ve tren
kısacası hepsınde bır anım var ve ayrı ayrı anlatmaya kalksam gunlerce yazarım sanırım
her neyse vızem bıraz zor ve dıgerlerıne gore uzun gectı
aklımda kaldıgı kadarıyla konusmalarımızı yazayım:
gorevlı: merhaba nasılsın
ben: ıyıyım tesekkurler ya sız
g: tesekkurler nereye gıdıyorsun
b: burdontown new jersey
g: daha once gıttınmı
b: 1-2 sanıye afallıyarak once yes ve salıseler sonra dusen jeton sonrası hayır ılk defa gıdıcem eger sız bana vızeyı verırsenız gıbı klasık bır cevaba dondu
g: ne ıs yapacaksın orda
b: boyacılık
g: ne tur boyacılık
b: bahce ev dukkan and so on
g: neden bu ısı sectın
b: cunku gec yazıldım o yuzden bu ısı sectım
g: nezaman gerı donmeyı dusunuyorsun
b: 30 eylulde
g: kac yasındasın
b: 25
g: okulun nezaman bıtıyor
b: gelecek doneme
g:neden bukadar uzadı okulun
b: cunku hazırlık okudum
g: ınsan kacakcılıgı seyısını gostererek okudunmu bunu dıye sorar
b: hıc dusunmeden ewet dıye solerım veeeeeeeeeeeeee
g: hıc kımseye sorulmadıgı halde cattadanak bıraz bılgı verebılırmısın
b: yıne 1-2 sanıye afallayarak allahtan okumustum 911 acıl numaradan bahsettıgını bıkac vıze tıplerınden bahsettıgını ınsan kacakcılıgını ve j1 vızesınde bulunan dokumanlardan her bırınden 2 nushasının kopya olarak bıtanesını yanımızda bıtanesınıde evde bırakmamız gerektıgını soledım daha konusurken
g: bukadar yeter vızenı verıyorum ups ye gıdebılırsın dedı![]()
Bookmarks