herkese önce selamlar, geçen ay vizemi aldım ve 3 gün sonra da yollandı eve pasaportum. yaklaşık bi 15 kişiden 2 kişi red aldı kalanı kolayca aldı vizelerini. burada bazı izlenimlerimi madde madde paylaşmak istedim:
-- öncelikle çok rahat olun, dile kolay tabi ama o saniye kendi ülkenizde, yaşadığınız şehirde, rahat evinize yarım saat uzakta olduğunuzu unutmayın.
-- güler yüzlü olun, günlük ingilizcede önemli sayılabilecek olan hitaplara dikkat edin, ismini bilmediğiniz görevliye sir/madam die hitap edin, aynısını vize veren adam da bana yaptı, adımı öğrendikten sonra sir demeyi bırakıp bana ismimle hitap etti.
-- unutmayın ki çok ama çok genel bir isminiz yoksa sorun çıkma ihtimali çok az, isminiz ali demir falan diilse güvenlik sorunu yaşamıyorusunuz, ancak böyle bi durumda bir de heyecan yaparsanız, tonunuzu kontrol etmezseniz tertemiz yiyosunuz reddi. red alan bildiğim herkes güvenlik taramasından kaldı çok genel soyisimleri vardı.
-- size verilen human trafficking form unu iyi okuyun, okumadığınızda okuyup yeni randevu alın demekten çekinmiyorlar.
-- ve bence gerçekten önemlisi, amerikalılar genelde çok düz düşünen ve insan ilişkilerinde eşitliğe önem veren insanlar, kendileri sakinse sizden sakinlik, o gün işe özenle giyinerek gelmişlerse sizden de biraz özen bekleyen insanlar, bunu birebir konsoloslukta çalışan beraber dart oynadığımız amerikalı birinden öğrendim.
herkese iyi şanslar, yanlış bilgiler olabilir ancak bunlar bnm gözlemlerimdi, herkese hayırlı vizeler dilerim.
Bookmarks