onurcan ben orda diğerlerinden çok kazanan bi lifeguard ları gördüm! arkadaşım hastaydı izin alamıyodu mesela yerine adam yok diye! haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6 çalışıyorlardı.bazen sabah 7 oluyodu bu! zor bi iş. ve yağmur yagdıgında ilk kapanan yer tabiki havuz oluyo ama yağmurda da yüzenleri görüyoduk dolayısıyla yagmur altında dikilmek zorunda kalıyodu arkadaşlar! yani böyle gariplikler olabiliyo. farkındaysan hiçbişey KESİN değil. yani kesin net olan rakamlar vermedim sana benim ev arkdaşlarım 50 den aşağı çalışmadı hiç bi hafta lifeguard dılar. güzel para kazandılar,gezdiler,alışverişi de yaptılar fazla fazla,parayla da döndüler. bu para getirmek zorunda olan arkdaşın lifeguard olabilir mesela. bana sorarsan ben söyledim orda gözüme en kolay görünen iş game opt. ride la hemen hemen aynı alıyolar zaten hatta çok aldıkları bile oluyo. cunku rıde opt.ler oldukça fazla. ama food dışında hiçkimse 40 ya da altı almıyo. yani oraya çalışmaya gelmiş yüzlerce insan gayet iyi hayatını idame ettiriyo emin olabilirsin. parasız kalıcaz fln diye dert etmeyin HİÇ. ama kesinliklle HESAPLI olun. ayrıca game opt. arkdaşlarım vardı 70 i bulurlardı bazı haftalar! bide orda anormal üstü bi sıcak oldugu için ben lifeguard ya da ride opt. tavsiye etmem çünkü günde kaç saat direk güneş ışığı altındasın! yani amele yanıgını falan geçtim insan beyin kanamasından ölür ya ben mekan içinde oldugum için cidden şanslıydım. ve iş dışında dışarı çıkmıyodum yani bi markete giderdim resmen kıyafetimin izi çıkardı üzerime güneşten! yani güneş batana kdr dışarı çıkmamaya özen gösterirdim ki acayip yanıp döndüm ordan izin gününde havuza gitmeni denize gitmeni tavsiye ederim ki dibi zaten neyse ride ve lıfeguard ların aynı zamanda en SAÇMA iş olduklarını daha önce de söyledim. arkdaşlarınla fln konuşmak yasaktır. öylece dikilirsin aletin başında düğmelere basarsın,kemerleri takarsın, aleti çalıştırırsın durdurursun bütün yaptıgın iş bu. lifeguard da ise sadeec dikilirsin bildiğin havuzun belli noktalarında sırayla belli zaman aralıklarında sadece dikiliyorlar kimseyle konuşamıyorlar yasak! sadece müşteri bişi sorarsa, boğulursa konuşur müdehale edersin.hepsi bu. ben arkdşlarımı görürdüm yüz yüze bakıp konuşamazdık kafaları hep scan yapmak zorunda gözlerinde gözlük.
yani bu kadar SAAT olayını düşünüceğinize 3 ay boyunca HERGÜN çekiceğiniz ezieyti düşünün bide. gerçekjten sabır sınavı wat işi. nelere katlanıyo yutuyo insan. bu dedigim işler bence en katlanılmaz olanları. ben hayatta yapamazdım nitekim yapmadımda neyse bidaha gidicek olsam dedigim gibi game opt. olurdum ben küçük böyle oyuncakların oyunların oynandıgı yerlerde duruyolar müşteriye oyun oynatıyolar para alıyolar veriyolar hepsi bu. bizim parklarda ki sigara almak için miletin oynadıgı yerleri düşün. işte ordaki sigarayı sana veren kişisin moreys dede anladın mı işin bu.orda sigara yok sanırım görmedim neyse yani daha ne diyim saati dert etmeyi bırak food da çalışmazsan zaten o dedigin şeylerin hepsini yaparsın. ben food daydım ve ne kadar endişeli gitmiştim çünkü hep aynı maaşı alıcaktım fln ona rağmen herşeyi yapabildim.tabi 2. iş şarttı benim için olmasa asla yapamazdım alışveriş o kdr. 1 valiz gidip 3 valiz döndüm ben...bir ton kıyafet ayakkabı,hediye, laptop, fotoğ mak. + son 20 günde full gezdim umarım yeterli olur yani bu bilgiler bu kadar irdelemeyi bırak. madem sizin için o kdr önemli diil saat hesabını bırak o dedigin arkdaşda olabiliyosa lifeguard olsun 800 dolarını getirir merak etmesin he ama şunu da söyliyim: alkol+sigaar aşırı tüketen arkaşların durumu zor. çünkü sigara ÇOK pahalı eğer hergün 1 paket fln içiyosanız yandınız zaten. haftada 100 dolardan daha da fazlasını sigaraya verirsiniz. orda bi yer var bide alkol satan orayı da keşfedip dalarsanız zaten maaş gitti hertürlü içkinin oldugu büyük bi market. arkadaşalr hep içiyolardı ve ciddi masraf bunlar hep. ben ikisini de kullanmadıgım için masrafım yoktu bak bu da büyük bi etken. ben sadece 2 haftada bir kendim için market yapardım o da 40 dolar falan tutardı. tek kişi oldugum için de 10 gün yeterdi bana aldıklarım. siz 4 kişi parayı bölüşür öyle alışverişi yaparsınız. çünkü en büyük sıkıntı YEMEK. mutfağı olan bi ev tutmaya gayret edin. ve makarna fln yapın buradan BOL çorba götürün belki 30 hazır çorba falan hata az bile 4 kişi için herkes 30 ar tane koysun..valizinizde yemek var mı sorusuna ve diğer sorulara NO diye işaretleyin uçakta verilicek olan belgeyi. sonra valizi açmazlar sizde ne var ne yok koyup götürün 1 ay hiç diilse onları yersiniz. bizima arkdşalr hakiki tarhana fln koymuştu,pirinç fln ama orda herşeyi o kadar arıyosunki o yüzden koyabildiğin kadar kuru herşeyi koyun böylece bundan da hesaplı bi iş yapmış olursunuz para kar etmiş olursunuz yani eve girip depozito kira fln cepten verdikten sonra 2 hafta bekliceksiniz maaşı. o arada gidip bide 100 er dolsr market parası ya da yemek parası vermezsiniz, benden söylemesi...2. iş için ne zaman gidiceksiniz bilmyiorum işe başlama tarihiniz ÇOK önemli eğer haziran ilk 10 gün içindeyse işe başladıktan 2 hafta sonra gidip hemen listeye adınızı yazdırın. sonra agustos gibi japonlar gidince kadro açılıyo ve o listeden 2. işe yönlendirmye başlıyolar. anladın mı? he eğer geç gidiyosanız da hemen alırsınız bisiklet boş oldugunuz her vakit arayın 2. iş çevredeki oteller vs heryerden. ama sakın sakın 2 yada 3 ay 2 işte birden çalışmayın. gerçekten ölümle oyun oynarsınız benden söylemesi. tabi iş koşulları da önemli ama mesela ben sabah akşam yarımşar saat bisiklet sürüyodum 2. işe gidip gelirken. orda durmadan 6 saat çalışıyodum ki otel işi kolay degil o yatakları yaparken sürkeli eğik insanın beli kırılıyo. temizlikten bahsetmiyorum bile sonra eve dönüp yarım saat içinde duş alıp yemek yiyip üzerimi değiştirip parka gidiyodum. evden çıkış sabah 8,eve dönüş gece 12... tüm gün içinde sadece parkta aldıgım 30 dk mola oluyodu! düşün bünye ne kadar dayanır buna! ben son ay zor dayandım. çok çektim ama sonra hepsine değdi..yani o arkdaşında 1 ay çalışsa yeticek. ki parktada her hafta 300 ve üstü alıcak korkmasın. ben o kadar da almıyodum food da oldugum için... ama işim güzeldi..mutluydum yani neyse yani her işin güzel ve kötü tarafları var orda. bende sana hepsini her yönüyle yazdımç neyse daha ne diyim..aklıma geldikçe yazarım yine seninde varsa hala sorun mümkünse AYNI olmasın sorabilirsin