ABD den vize alma süreci diğer ülkelere göre daha karmaşık. yok o bankaya başvuru parası yatır, şu bankaya telefon açma şifresi için para yatır, o şifre ile sadece 2 defa arayabilme hakkın olsun, resmine dikkat et, belge getirme ama belki de lazım olabilir sen gene de getir...falan filan feşmekan..bi sürü tuhaf ayrıntı. başvurunun da internette yapılması cabası, zira oraya da fotoğraf ekleme durumun var..

Karmaşık görünen bu vize alma sürecini, ABD ye turist olarak gezmeye gidecekler için paket halinde oluşturdum. Ben de önümüzdeki dönemlerde bu sürece katılacam, dolayısıya pek çok kişiye kolay gelen hatta alışkanlık yapan ama diğer vizelere göre karmaşık olan bu durumu sizlerle adım adım paylaşayım istedim. zira hataya yer yok.

Eksik, hatalı bir şey varsa lütfen ekleyin böylece benim gibi ABDye turist olarak gidecek kişilere yardımlarımız dokunsun:

İSTANBUL için turist vizesi başvurusu

1. Vize başvuru ücretini ödeyecez. B2 vizesi alacağımız için kişi başı ücret 140$. Bu ücreti herhangi bir Fortis şubesine yatırıp dekontunu alıcaz.Dekont lazım

2. Konsolosluktan randevu almamız gerekiyor. Bu randevuyu alabilmek için de bir PIN numarası almamız gerekiyor.PIN numarasını almak için İş Bankasına gidiyoruz. İş Bankası şubesine gidicez ve oraya 20$ verip vize bilgisi ve pin numarası alıcaz. Bu pin 1 yıl süreyle geçerli olacak ve aynı pin ile bir yakınımız (eşimiz) için de başvuru hakkımız olacak. Pin aldığımızın ertesi günü 0212-3404444 arııcaz ve mülakat için randevu alıcaz.

3. Randevu tarihini belirledikten sonra, o tarihten en az 2 iş günü evvel konsolosluğun resmi sitesinde DS-160 formunu elektronik ortamda doldurucaz. (Eğer birden fazla başvurumuz varsa her biri için ayrı ayrı doldurucaz) Kişisel bilgilerimizin ve barkod onay sayfasının olduğu sayfanın print'ini alıcaz. Çünkü randevu günü o sayfa lazım. Ayrıca yapabiliyorsak konsolosluk standartlarında çekilmiş olan JPG resimlerimizi başvuru formlarına ekliicez.

4. Eğer, elektronik başvuru sonrasında konsolosluk bizden destekleyici belge isteyecekse, biz bunları hazırlııcaz.

5. Randevu tarihinde elimizdeki belgeler ve destekleyici diğer belgeler ile randevumuza gidicez.