Arkadaslar Merhaba uzun bir suredir bu konu hakkinda arastirma yapiyordum binlerce forum sitesinde yazilanlari okudum aramadigim Sirket kalmadi kesin bigi yi yasayip gormek istedik...

Kiz arkadasim gecen sene intenshiple Amerikada 1 sene calismisti bu sene de tekrardan gitmek istiyordu ama vizesinde 2 Yil kurali var bir cok sirket bizi kabul etmedi 2 yil kurali oldugundan ve benimde henuz mezun olamadigimdan alttan 2 tane dersim kaldi son sinifim neyse 3-4 ay kimse kabul etmedi en son bir sirket kabul etti E..Y... islemlere basladik isimizi bulduk mulakati gectik vize gorusmesine geldi sira vize gorusmesine girdigimiz gunden sonra elimize pasaportlarimiz geldi vize basilmis bi sekilde... Yine bi 2 yil kurali var su anda da ama
We dont Care su anda ikimiz de amerikadayiz herhangi bi sorun yok 1 yil boyunca burdayiz...

demem o ki J1 dan J1 a tekrar gidecekseniz 2 yil kurali sorun teskil etmiyor kaldirmak icin para harcamayin
j1 dan H2B yada turist vizesiyle yada F1 le de gidecekseniz 2 yil kuralini kaldirmaniza gerek yok..

Fakat Green card cikar yada gocmen olarak oraya gidecekseniz bu kural o zaman devreye giriyor isin ozu bu gercegi bu...

Yardimci Olabildiysem Ne Mutlu Bana....