Arkadaşlar merhaba,

ABD vatandaşı bir bayanla nişanlıyım. Yaklaşık 4.5 senedir beraberiz. Evlilik için okulların bitmesini bekliyoruz. Her yaz o buraya geliyordu geçen yaz Work and Travel (WAT) programı ile ben oraya gittim. Ama WAT'ı sadece kolay vize için kullandım. Orda çalışmadım.

Şimdi gelecek yaz tekrar gitmek istiyorum ama her gidişte WAT ile uğraşmak istemiyoruz. Hem masraflı hem çok prosedürlü. Bu nedenle turist vizesine başvurmak istiyorum.

Daha önce WAT ile ABD'ye gittim ve sorunsuzca dönüşümü yaptım. Her kurala harfiyen uydum. Nişanlımın tüm sülalesi durumumuzdan haberdar ve istesem onlarca davetiye hazırlatabilirim. Sizce davetiyeye gerek var mı? Faydası olur mu?

Veya sizce oraya nişanlımın yanına gidiyorum demektense direk gezi amaçlı gidiyorum desem hiç onları karıştırmasam mı?

Veya bir ihtimal de nişanlımı ve ailesini WAT ile gittiğime tanıştığım arkadaşlarım, beni tekrar davet ediyorlar diye tanıtmam mı daha mantıklı olur?

Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. İyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumaktayım ve not ortalamam gayet iyi.4 üzerinden 2.5 üstü ortalamam var. Hocalarımdan da gerekirse gayet olumlu referans mektupları alabilirim.

Sizce bu şartlarda turist vizesi alma ihtimalim nedir? Yoksa direk WAT'a mı başvurmalıyım bu sene de?