Merhaba

Lufthansa nın web sitesinden bir bilet almak istediğinizde öncelikle siteye girişte ülke tercihi yapıyorsunuz. Ben birebir aynı bileti hem TR hem de ABD siteleri üzerinden fiyatlandırdım. TR sitesinde 1480 dolar olan TR-ABD gidiş dönüş bilet ABD sitesinde 1230 dolar. Lufthansa ABDyi aradım. Dediler ki ABDdeki fiyattan alım yapabilmem için yani ABD sitesini kullanabilmem için kredi kartımın billing adresinin (yani bağlı bulunduğu adresin) ABDde olması gerekiyormuş. Neden bu kadar fiyat farkı var bilmiyorum.

Şimdi bir de birebir aynı bileti Orbitzden araştırdım. Orbitzin bana verdiği bilet fiyatı 1230 dolar. Yani ABD Lufthansanın fiyatı ile aynı. Biliyorsunuz Orbitz TR adresli kredi kartlarını kullandırıyor. Ama aklıma da bir püf noktası geldi. Şimdi ben orbitzden bileti ayırtmaya çalışsam anladığım kadarı ile orbitz biletin işlemlerinin tamamlanabilmesi için online olarak benim kredi kartı bilgimi Lufthansanın sistemine iletecek ve Lufthansa da o kredi kartı ile işlemi yapacak. Peki iyi de Lufthansa ABD fiyatı gibi gözüken bu fiyatı benim TR adresli kredi kartıma verecek mi? Yoksa başaramayıp o kötü authorization charge lardan birini daha mı atacak kredi kartıma?

TR adresli kredi kartı ile Orbitzden Lufthansa bileti almış arkadaşlar varsa (ve aldıkları biletin fiyatının da TR değil ABD fiyatı olduğunu biliyorlarsa) bana yardımcı olabilirler mi? Eğer işlem bu bahsettiğim nedenden dolayı gerçekleşmiyorsa boşuna deneyip bir authorization hold a daha neden olmayayım.