Merhaba
Cevap için teşekkürler. Ben expedia yı aradım. Paranın 72 business hour içinde iade edileceğini söylediler. Yani 3 günmüş bu da. Aslında tam olarak parayı çekmiyorlar. Sadece authorization için işlem gerçekleşmeden önce (gerçekleşememe ihtimali olsa bile) belirli bir miktar parayı "hold" ediyorlar. Bu da kredi kartında "yansımayı bekleyen işlem" oluyor. Cumartesi Pazar da business day ise expedia için o zaman haftasonunda iade etmeleri lazım.
Provizyon ile ilgili yazdığınızı anlamadım. Ben bankayı aradım. Bana yapabileceğim iki şey olduğunu söylediler. Birincisi expediayı arayıp parayı çekeceklerini teyit etmek ve beklemek. İkincisi ise bir çeşit fraud başvurusu yapmak. Açıkçası şimdi bu fraud başvurusunu yapsam mı yoksa expedianın dediği şekilde 2-3 gün daha beklesem mi bilmiyorum.
Bu authorization charge olayı çok komik. Yani madem authorization a ihtiyacı var o zaman bunu 10 dolarla da yapabilir. 600 dolar authorization için çok yüksek bir rakam.
Üstelik işin bir başka garip yönü de ben dün THYyi aradım. Expedia bileti THY idi. Garip bir biçimde benim expediada rezervasyon yapmaya çalıştığım zamanda benim adıma THYde istediğim uçuşlarda bir rezervasyon yapılmış. Ama THY personeli bu rezervasyonun biletlenip biletlenemediğini göremediğini söyledi. Yani THY rezervasyonu yaptıysa ve benim kredi kartı ile ilgili bir sorun da yoksa neden fail etti ki bu işlem diye düşÃ¼nesim geliyor. Bu işlemin itinerary sini 2 hafta önce yaratıp save etmiştim. Gerçi fiyat updatei yapıyordu güya ama aslında fresh bir search yapınca THYden expedia o fiyatın ancak çok üstüne uçuş veriyordu. Yer olduğu halde bir rezervasyon yapıp sonra da fiyatı kabul etmemiş olabilir mi? Expedia personeline bunu da sordum. Cevap veremedi. Bana tek söylediği benim bileti satın almaya çalıştığım saatlerde THYnin sistemlerini update ettiği idi ama ben ertesi gün sabah da aynı şeyi denedim. Hem de birden fazla kere ve hep fail etti. 4 tane 1 dolarlık ve 2 tane de 600 dolarlık authorization charge geldi. Ben de denemeyi bıraktım.
Karışık iş. Belki de taze bir search ile ve de THYden olmayan bir biletle bu rezervasyonu yapmaya çalışmalıyım. Tabii önce şu authorization charge ların fall-off ettiğini gördükten sonra. Bir de şunu söyleyeyim. Benim rezervasyon vacation package idi. Yani uçak otel ve araba. Acaba 3ü birarada olunca daha mı karışık geliyor expedia ya.
Bookmarks