Alıntı Cesc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüm üniversiteleri ve kişileri genelleyerek yanlış yorumda bulunmuş oluyorsun. Bazı üniversitelerdeki en kalas adam bile piyasada 2000 TL'den ucuza çalışmazken bazılarının en iyisi 2000'e iş bulamıyor.

Ayrıca işveren okulda gördüğün dersleri umursamıyor demişsin, bu kadar saçma bir yorum olamaz. Ben okulda gördüğüm derslere kendimde bişeyler katarak mühendis oluyorum. Senin bahsettiğin işler mühendis değil "insan olsun yeter"e bakıyor herhalde. Yoksa o derslerde öğrendiklerin olmasa sen nasıl mühendis olacaksın ki? Ayrıca zorunlu stajlarla iş tecrübesi edindiğin gibi okurkende bol bol proje yapıyorsun zaten. En azından bizim bölüm öyle. Burda da sanırım genellemenin kurbanı oluyorsun.

Herşeyin mühendisliği çıkarken hangi mühendislikte okuduğunda önemli ama en önemlisi üniversiten ve kendi gelişimin.

Amcanın müdür olduğu firma dediğim gibi mühendisliğe bakmıyor anlaşılan dersleri vs sallamayıp 600 lira öneriyorlarsa. 2 yıllık teknisyenlerin bile birçoğu kabul etmez öyle bir işi.

Knedi babam büyük bir fabrikada müdür ve işe aldıkları bilgisayar mühendisleri 3000-3500 TL'den başlıyorlar işe. Bunun dışında okulumun mezunlarıyla ilgili haberleri sürekli takip ediyorum ve önceki mesajımda da dediğim gibi en az maaş alanı 1500 lira ile başlıyor. Ve bu miktar 3000-3500 liraya kadar çıkıyor kişinin kendini geliştirmesine göre.

Okuduğunuz okulda bölümünüz piyasada kabul görüyorsa kafanıza takmanız gereken tek şey kendinizi olabildiğince geliştirmek. Ondan sonrası gelen teklifleri değerlendirmek olacaktır. Bizim bölümde son sene daha mezun olmadan çoğu öğrenci iş sözleşmelerini imzalamış oluyorlar bile.
Hangi üniversite ve bölümdeki en kalas adam bile 2000TL e iş buluyor?
Okulda gördüğün derslerin % kaçını iş hayatında kullanacaksın?
Staj tecrübesi olanlar tabi ki bir adım önde,
yine de şöyle bir durum var ki staj zorunluluğu olmayan okulların öğrencileri staj bulmakta büyük güçlük çekiyor.
Bir mühendis kabul etmez ikincisi kabul etmez ancak mutlaka kabul edenler oluyor.

Benim piyasadan kastım kurulmsal şirketler değil bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.
Bir de genel olarak konuştuğum için bölüme göre + ve -ler olabilir.

Şu an kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ancak okul bittiğinde hiç bir şey senin söylediğin gibi tozpembe olmuyor,
tanıdıklar ve eş-dost sayesinde giriyorsun bir çok işe.
Siemens ve cocacola bile torpille alıyor