NY denince herkesin aklına şu gökdelenleriyle meşhur Manhattan geliyor ama malsef öyle değil. NY bir eyalet ve 5 tane meşhur adadan oluşuyor. Gerçi en ada olanı Long Island ama diğerlerine de ada deniyor işte.

Long Island Manhattan'a birkaç köprü ve tünelle bağlı bir adadır. Adanın tamamı suburb şeklinde ve batısı zengiblere, doğusu fakirlere(bizim gibi) hizmet ediyor. Şehrin boğucu havasından kaçanlar, Long Island'dan şato gibi ev alıp rahat rahat yaşıyor. Her tarafından metro ile şehre ulaşmak mümkün. (Bilet fiyatı 10$ )
Bol miktarda Hispanic ile İspanyolca'dan kaçış yok. Çok lüks bir yer olmasa da eyaletin adı NY olduğu için herşeyde vergi var. Gerçi %8 olan vergi Türkiye ile kıyaslandığında çok fazla değil ama sonuçta var işte
Kalacak yer bulmak çok kolay. Özellikle işyerinden birinin evinde bir odada falan kalırsanız(benim gibi) daha ucuza gelir. Hem işyerinde işinize yarar.
Açıkcası pek de gidilip görülecek bir yer değil. Çünkü gezecek görecek bir yeri yok. Eğer Manhattan'a, Brooklyn'e yakın olayım ama hayvan gibi para harcamayım diyorsanız tam size göre. Bir araba alırsanız, 3-4 kişi içine dolunca şehre gitmek çok ucuza gelir. Metro ile her hafta gitmek isterseniz MTA'ya çalışırsınız 3 ay boyunca.
Gerçi bana sorarsanız Times Meydanı'nı göreyim diye NY'a falan da gitmeyin. Bir sürü taş yığınından başka bir şey yok. Müzeleri falan gezerim diyosanız olabilir ama şehir tamamen Sirkeci'ye benziyor. Doğubank 5 katlıysa, ordakiler 105 katlı. Tek farkı bu
Gidecek pek fazla kişi olacağını sanmıyorum ama olursa sorularınızı cevaplarım. Mail ile ulaşabilirsiniz