bilgisayar kilitlendi
ewt galon uzerinden)
S-pectacular
bak melih zaten linki atmis
eyalet eyalet bakabilirsin burdan kac dolar olduguna
http://www.gasbuddy.com/
S-pectacular
ben ordan bakmıstımda anlamadım galon mu litre mi o yuzden sordum..ogrendımkı benzın baya ucuzmus...kısmet olursa 2-3 haftadan sonra araştırarak bir arkadaşımla akarı kokarı olmayan bi karavan yada jeep almayı dusunuyoruz...ve mumkunse vitesi silecek kolu gibi olmayan![]()
Otomatik vites olupta vitesi koldan olan arabalar iyidir yaw.. neden öyle diyorsunuz![]()
karavan lar okadar ucuz diildi sanirim..ama sana sole solim iyi bir jip alabilirsiniz ordan bikac kisi ortak olarak..
bide sole bisi var mesela diyelimki araban olsun yine..sen NY taraflarindasin ve diger yakaya tatil yapmak istiyorsun california san frans, veya las vegas san diego gb yerlere..bikac site var burdan kisi basi 400 dolar gb bir rakam 4-5 gunluk tatile yapabiliyorsun..kisi sayisis arttikcca fiyat dahada aazaliyor..ve nekadar erkenden kayit rezervasyon yaparsasn okadar ucuz oluyor..bu paranin icinde gidis gelis ucak biletin, otel paran ve sadece sabah kahvalti paran vede kaldigin surece sana kiralik luks arabalar veriyorlar altina...mukemmel bisi bu
S-pectacular
vergi dahil mi dedigin fiyat
guzel jeepler var evet..
aklima ne geldi biliomusun..lake georgede surekli bir kadin goruodum yasli bir kadin altinda da sari bir hummer jeep..dusun hummer abde deki dusutugu hali
S-pectacular
kadını iyi harcamışsın kocası bill gates,bush falan olmasın![]()
vergiyi bilmiyorum dırek orda yazan fıyatlar bunlar..200 dolara haftalık hummer kıralayan yerler var..ilginç ötesi![]()
allahım nerdeyim ben
adamlardaki plana projeye bakarmısın
hepinizi takdir ediorum walla
herifler gitmeden nelerin planını yapıp düşünüolar yaw
helal olsn hepinize dostlar
beni havalanindan bir azeri arkadas getirmisti kaldigim yere..lake georgeye..daha ilk gunum..kaldigimiz yere yaklastik kirmiz yandi..yanimza kirmzi bir ford mustang yaklasti ve durdu..yok bole bir araba..adam sale yazmis camada..azaeri arkadas cami acti sordu 10.000 dolar..turkiyede o arabayi alamassin alamassin..icim gitmisti daha ilk gunden![]()
![]()
![]()
S-pectacular
sürüş keyfi ayrıdır ya sürüş keyfi rahatsa para problem olmaz zaten kazanıcaz..ama sırf arabam olsun dıye dısı guzel ıcı,yürüyen aksamı 5 para etmeyen araba satın almam..test drive şart
muhakka..zaten sana tavsiyem once bir aracini ordan birine bi kontrol ettir..elinde kalmasin yani
S-pectacular
Bütün Konuyu Şimdi toparlıyorum...
1. Almak istediğiniz Araba'nın fiyat aralığını internetten araştırın.
2. Amerikan Vatandaşı olmadığınız için Craigslist'ten almanız sıkıntılı olabilir. yada Zaman kaybedersiniz. Bunun Yerine Aradığınız arabayı bir dealer'dan alın.
3. Yasal olarak dealer yürür vaziyette ve Inspection test'i geçecek kadar iyi olan arabaları satmakla yükümlü. dolayısıyla sorun çıkartmaz ama 200-300 dolar fazla verirsiniz.
4. NY eyaleti için Non-Citizenlar'ın Araba alması için 6 point sistem'ı başarmaları gerekmektedir. Nedir bu 6 Point geyiği? Şudur; Ds formunuz Pasaportunuz ve banka hesabınız toplam 6 puan etmektedir. Bunları tamamladıktan sonra NY'dan araba alabilirsiniz.
5. Insurance her arabada zorunludur. Ny ise insurance için en pahalısıdır. En yakın Nationwide a gidin. Türk ehliyetlerine, Non-experienced American Driver gibi insurance yaparlar piyasadan 2 -3 kat daha ucuza yapmış olursunuz.
6. Title ve plaka olayı : Title'ınız adresinize gelir. Plakanız o an verilir. title'ı iyi saklayın. Zira arabayı satarken arkasına imza attığınız takdirde araba satılmış demektir.
7. Arabayı her ne olursa olsun test sürüşüne çıkarın.
8. Ehliyet Mevzusu : türk ehliyeti geçer yalnız Şerifler orada tek başlarına kanun olduğu için size ilk çevirdiğinde Warning ticket yazabilir. Heyecanlanmayın arabanız varsa gidin alın ehliyeti. 25 dk'da alabilirsiniz. Ufak bir yazılı ve otomatik vites arabanızla trafikte 5 dk sürüş. Yada almak istemiyorum diye inat ederseniz. DMV'ye gidin ve Bu ehliyetle X şahsı araba sürebilir deyin. Kesinlikle yasal hakkınız var..
9. Inspection mevzusu : Türkiye'deki gibi arabanın güvenliğini test etmek içindir. 10 dolara 1 yıllık alınabilir. Ama silecekten tutun farların siddetine kadar ölçerler. Meksikalı bir ustaya yaptırmak en iyisidir. Sorun çıkarmaz.
10. Eğer arabanızı bir eyaletten alıp başka bir eyalete gidecekseniz. In transit permit denilen 38 günlük geçici plaka izni almanız gerekmektedir. Daha avantajlıdır. Ny'da yüksek olan vergileri size geri gönderirler, aynı zaman da Insurance'den yırtarsınız. Ny'da kalcaksanız bile NJ'e geçiş izni alın ve NJ'de insurance yaptırıp NY'a dönün.
11. Trafik kuralları : Sakin olun. Adeta bir 80 yaşında nine gibi araba sürün. Ceza yemeyin. Her ceza mahkeme demektir. Her mahkeme eyalet mahkemelerine sicil kaydı demektir. Insurance'da artış demektir.
12. Bakım Onarım: Kesinlikle bir çok yere sorun eğer arabanızda bir sıkıntı oluşursa. En ucuz kim veriyor fiyat ve en ucuz parçayı kim getiriyor bunu öğrenin. 180 dolarlık bir parça piyasada 160 a gelirken bazı firmalar bunu 220 gibi gösterir canınızı sıkar.
13. Arabayı satarken title'ınızı devredin mutlaka. Ve plakanızı geri verin. zira sattığınız adam plaka kalsın derse aldanmayın, Daha sonra başınız yanabilir.
14. body demage yani kaporta sorunlu arabalar almayın.
15. Arabayı üzerinize almak için 16 yaş yeterlidir. Lakin Bu eyaletten eyalete değişiklilik göstermektedir.
16. Arabayı kullanırken 87 oktan benzin yerine 89 yada 93 oktan kullanın daha kârlı olduğunuzu göreceksiniz. zira 0.1 yada 0.2 galon başına oynar. ancak hem performans hemde arabada cıkabilecek sorunları azaltır.
17. Alkollü yada uyuşturucu kullanımınız varsa kesinlikle araba kullanmayın. Zira turuncu tulumunuzla beraber bir adada hapiste olabilirsiniz.
Yaklasik 6 ay once aldıgım arabamı (ülkesine dönen Kore li bir muhendisten aldigim)... Turkiyeye donecegim icin satıyorum.. Araba MAZDA 1999 Model 626..araba cok temiz 99.7k mile e sahip..frenleri cok saglam..kapı ve camlar otomatik..cd calar var..japon arabası sonucta..kazasız..vin numarası ve fotograflaını isteyene gönderebilirim.. 150 dolara aldıgım tomtom nevigasyonu da alana hediye ediyorum..cünkü usa ya dönmeyecegim (Allah bilir genede ama niyetim yok)..fiyat 4 bin dolar. ilgilenenler doomwalley e msj atabilir.. Her türlü tamirciye gösterebilirz arabayı..charlotte nc da oturuyorumm.. saglıcakla kalın..
alıntıdır bilgi amaçlı paylaşayım dedim
biz 750 $ a toyota Corolla 92 model otomatik bulduk sonra 550 dolara sattik![]()
Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor
AKif mükemmel toparlamışsın..
teşekkürler
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Ne demek fiorexgörevimiz..
Lakin; tekrar söylemekte yarar var, Bu bahsettiğim Satın alma ve in transit belgeleri NY için Ehliyet ve diğer konular NC için geçerlidir![]()
öncelikle çok teşekkürler bu konuyu uzun süredir araştırıyodum çok iyi olmuş..ehlıyet ıcın yazılı sınav ve test sürüşü demişsin,bunları nereler yapıyor..yanı bızımkı gıbı ozel kurslarımı var?ve araba olarak ucuz ve kalıtelı modeller hangıleridir sence..örneğin craiglistten bakıyorum mesela ; 1000 dolara 96 cherokee var sence bu normal mi ya da mutlaka sorunu olabılırmı..
bok vardı keşfettiniz şu kıtayı..şimdi uğraş dur vize ,uçak bileti vs..
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
bence araba şart.biz almadık gelene kadar ortalma olarak 1000 dolar araba kirasına gitti.mümkünse büyük ve yatılabilcek bişey olsun.gezerken otel bulamama gibi bir drm var.biz 6 gün arabada yattık.her gün başka yerdeydik.bu sayede gezmediğimiz yer kalmadı
eyaletten eyalete araba fiyatları değişir... Mercury ve GMC modelleri ucuz ve iyidir. Tavsiye ederim. Ehliyeti DMV ofisleri verir. Newyork'ta mesela 6 saat zorunlu kurs varken baska eyaletlerde bu yoktur. En kolayının NJ diye biliyorum. Ama handbooku okudugun takdirde heryer kolaydır.
1000 dolara ornegin NY eyaletinin başka sehirlerinde bulursun ama NY City'de zor bulabilirsin. Fiyat değişir. Ama Dealer'dan almak en iyisidir.
rahdan çok iyi bir paylaşım olmuş! tebrikler saolasın.
benm bi ricam olucak böyle konuların ücra konularında kalmış çok yararlı bilgiler var. bunları gördükçe bu konulardan ayırıp ayrı kilitli ve veya kilitsiz konular içinde yeniden paylaşırsak daha iyi olur çünkü çok fazla böyle onemli bilgi var forumun ücra köşelerinde, yöneticiler olarak ilgilenirseniz bu noktayla forum adına çok yararlı ve hayırlı olur!
AEK
seattle dan araba alımı hakkında bilgi sahibi olan var mı?şahsen boydan boya geçmeyi düşünüyorum amerikayı; yapan var mı daha önce yoksa çok mu hayal![]()
Arkadaşlar,
tüm yazıları olabildiğince okumaya çalıştım fakat sorun şu ki burda herkes 500 $ - 1000 $ arası arabalardan bahsediyor. Arkadaşımla birlikte gidiyoruz ve son 1 ay bizde araba almak istiyoruz ( 18 yaşında olup kiralamanın zorluğundan dolayı ) Fakat küçük bir araştırmadan sonra araba fiyatlarının 2000$ dan başladığını ve bu araçlarında 90 model olduğunu gördüm. Yardımcı olucak tecrübeli arkadaş var mıdır![]()
BLACK IS COMING...
Peki sigorta ücreti aylık ne kadar olur bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?
arkadaslar bende ıkı defa gıttım ılkınde 700 dolara pontıac transporter aldım ve yaklasık 20 bın mıl yaptım 25 eyalet gezdım bı problemle karsılasmadım
ehlıyet ve nufus cuzdanınızı amerıkadan alabılırısnız ıkısının malıyetı 53 dolar onlar kolay ıs kıme sorsanız sıze nasıl yapcagınızı anlatır hemde bı haftada hersey elınızde olur ama ehlıyetınız varsa bı kac eyalet dısında hıc sorun yasamazsınız ben turk ehlıyetıyle bır ay boyunca arkasına akaravan baglı olan bı gmc surdum uzunlugu nerdeyse tır kadardı kımse neden bu ehlıyetle suruyın dıye bısey demedı
ıkıncı gıttıgımde 1000 dolara jeep aldım ve 300 dolar masraf yaptım sonra hıc bı problem yasamadan 3 ay kullandım gelırkende 1500 dolara sattım
Şu anda 8 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 8 misafir)
Bookmarks