Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 42 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: cok cok acıl lutfen allah rızası ıcın bırılerı yassın:(

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Vallahi arkadasim garip bir durum simdi killandim bende.. bu isi birakip meksikaya gidiyorum ben bizim patronla konustum dedi orada subemiz var oraya gidersen eger belki 40 saati bulursun ben bir umut gitmeyi dusunuyorum.. Eger sikayet gelirse birak eyalet degistirmeyi ulkeyi terkedecem Artik duygu felan kalmadigi icin bende sikinti cekmekten yaslandim burada. Ne olacaksa olsun artik.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

canini sikma hic bizi olmaz nasil istiyosan ole yap

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bencede tum atrkadaslara sesleniyorum yilmayinpes etmeyin yok 30 saat aliyorum 40 saat almak istiyorum baska eyalete gitcem patronlarla aram iyi degil arkadslar bosverin bunlari 5 saat 10 saat daha alabilirseniz iyi ama kendinimizide perisan etmeyelim topu topu surda en fazla 1.5 - 2 ay var patronla aram iyi degil su amerikaliyla iyi degil sallayin gitsin nasil olsa bi daha gormuycem onlari sunun surasinda ne kaldi eve donmeye yapaagimiz tek sey bu programdan iyi seyler cikarmak artik...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Dostum dogru soyluyorsun fakat atladigin bir nokta var... Ben buraya mevsimlik isci olarak gelmedim anlatabiliyormuyum ? Benim 1 aydir yaptigim tek sey var 3 haftadir calisiyorum sadece evden ise isten eve cunku 3 kurus param var onuda gezmeye harcamaya kiyamiyorum resmen karin tokluguna yasiyorum ben burada 350 kiram var haftada 25 30 saat ya veriyorlar ya vermiyorlar ikinci is icin hergun arastiyorum bir sey yok. Ne yapmali> Birsey yapmali degilmi
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yılmak yok saten!!!

kımse yılmasında burdan tum arkadaslara seslenıyorum!!!

ama benım en cok uzuldugum nokta;

buraya gelırken cokda omasa bıras hayallerım vardı onların hıcbırını

gerceklesdıremeden gıdecek olmama uzuluyorum

ılk neden ıng ama dedıgım gıbı konuscak kmse yok burda!!!

ıkıncı neden bırasda olsa geserım dıe dusunuyodum,ama

bulundugum ortamdan baska bıyer gormek nasıp olmadı!!!

ucuncu neden bırasda olsa para kazanırım dıodum ama haftada 40 saatı zor verıyo adam!!

veeee dahası hamallık yapmaya gelmeyı hıc hayal etmıyodum ama yapıyorum!!!

ama yılmadım!!!

daha yıkılmadım ayakdayım!!!

kolay kolay pes etmem,sabırlıyım!!

sabredıyorum kı ben

solemısdım gercı ama yıne soluyorum ve bunu bır acındırma ıcın felan degıl,

ne sartlarda katıldıgımı anlatmak ıcın soluyorum:

BIR YIL BOYUNCA HER HAFTASONU AFYON-ISTANBUL ARASI GIDIP GELEREK KATILDIM BU PROGRAMA!!!

AFYONDA OKUYORUM ISTANBULDA CALSIYODUM,

OLE SAMANLAR OLDUKI TRENDE SAATLLERCE BEKLEDIM,

DERSIME YETISMEK ICIN GECE 1LERDE YOLA DUSTUM SINAV SAMANI BILE CALSIMAYA GITTIM!!

ısde bunları yasayan ben burda hayatta pes etmem!!!

ama bu yasanılanların sonuda bole olcakmıydı demeden gecemıyorum!!!
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

dodo emin ol cok iyi anlayabiliyorum seni ve cok uzuluyorum senin adina hissettiklerinin aynisini bende hissediyorum ...s1k1s1p kalmis gibiyim bende burda...birdaha asla denemem ve kimseye tavsiye etmem bende ama bunlarin hepsi tecrube oldu bu taraftan bak ...iyi yada kotu muhakkak katti yada birseyler aldi senden.bence en guzelini isvereninle sakin sakin durumunu tekrar konus tekrar tekrar ..biktrmayi dene olmadi kovdur kendini gitme ise ...ne is yaptigini tam bilmiyom ama yapma duzgun isini.cunku benim basima da seninkisi gibi olaylar gelirse aynen bunu yapijam ..
    olmadi birak geri yollarlarsada cebinde ne kadar paran war bilmiyom ama 15 gun adam gibi git tatilini yap gez gor yapabildigin kadarini sonra do ulkene pasa pasa orda yap tatilini.cunku bosuna psikolojini kendini yipranmana degmez cunku bizi 5 kurusluk adam olarak amele olarak goruyolar ne diye bacak gericeksin onlara ....aklina yatarmi soylediklerim bilmiyorum ama seninle yni durumda olan biri olarak ben b undan baska cozum yolu bulamadim...cunku bende daha ssn bile yok ...kolay gelsin durumunu haberdar et burdannn ...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Dodo seni anlayabiliyorum, bizde hersey garanti diye gittik dallas a ama 10 gun sadece gezdik ne is ne guc sonra ordan ayrilip new orleans a gelmek zorunda kaldik, sponsor bana gelmeden ve geldikten sonra iki tane is buldu ikisinide reddetmek zorunda kaldim, simdi kendi buldugum yerde calisiyorum, ve Allaha sukrediyorum su anda bir isim var diye, cunku ya isim olmasaydi? Hep cepten yiyecek daha fazla moralim bozulacakti bosu bosuna zaten o kadar ucak parasi verdik, ordan oraya ordan oraya. Is ne kadar agir ve kalinan yer ne kadar sikicida olsa bence daha beteriyle karsilasmamak adina tahammul edilmeli. Ben sadece suanda tahammul ediyorum ve tatile cikacagim 1 eylul gununu iple cekiyorum. Ama bu isi bulmadan once cektiklerim gercekten beni bezdirdi, ta havalimaninda istanbulda beni ve 10 wat ogrencisini berlin ucagina almamalarindan bu isi bulana kadar kotu sans pesimi birakmadi. Simdi sadece sukrediyorum. Bence sende POZITIF dusunmeye karar ver
    llorando, de cara a la pared...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Exclamation

merhaba arkadaslar!!!

yakalsık 1 hafta aradan sonra yazıyorum..

en son newyork havalaınndan yazmısdım sanırım...

cok ugrasdım dayanmaya calsdım ama dedıgım gıbı kalmamın bı anlam ıffade etmedıgını anladım...

ve ben artk turkıyeye donmek ıstıyorum gercekten dedıgımde ne ısverenım,

ne edurehber nede ıntraxdan bı yardım gormedım...

edurehber ıntraxla aralarında olan bı sozlesmeden oturu ıntraxı arayıp bu cocuk turkıyeye donmek ıstıyo dahı dıyemedı,

ısverenım benı elınden geldıgını yapıp burdan bıyere goturmuycegını solemısdı,

ve ıntraxdA tum ısrarlı maıllerıme ve telefon gorusmelerıme ragmen bana

ulkeme kendı vatanıma donme ıznı vermedı...

ama ben kafama koymusdum bı sekılde ulkeme artık donmem gerekdıgını,

cunku orda kalmanın benı yıpratmaktan baska bı ıse yaramadıgının farkındaydım...

vee ben cok kavgalar ettıgım ısverenımle artık calsmak ıstemıyorum ve ben yarın turkıyeye donuyorum dıe aramada bı konusma yaptım..

kadın bana burdan bıyere ıstesende gıdemesın dedı cunku

kaldıgım yer dagbasıydı kendınce eger ben goturmessem bu burdan

gıdemesez dıyodu ...

ama ben yuruyerekde olsa gıtcegımı soledım..

ve ertesı gun bavulumu aldım ve evden ayrıldım...

benım ııcın hıc unutamayacagım bı andı...

cunku hayatı boyunca hıc otostop cekmemıs ben amerıkada otostop cekmeye

mecbur bırakılmısdım ulkeme donebılemk adına...

aglaya aglaya arabalara ısaret edıyorum bı yandanda aklımdan 2 ay boyunca yasadıklarımı gecırıyortum...

ve sonunda bırı durdu...,benı otobus duragına kadar bırakabılcegını soledı ve ben ne yapcagımı sasırmıs durumda tamam gıdelım gotur benı ne olur

burdan demekden baska bısı yapamadım...

otobus duragında yaklasık 10 saat beklemeınn ardından,

yaklasık 15 saat bı yolculuk yaparak newyorka vardım...

o gun 5-6 saat newyorrku kesfetme cabalrından sonra ertesı gune

degısdırılıen bıletımı almak ıcın jfk ya yola koyuldum...

ama akslıkler bununlada sınırlı degıldı,

normalde 7 agustosa degısen bıletım,aptal ucak acentam 7eylul e degısmıs oldugunu ogrendıgımde

akslıklerın hala pesımden geldıgını tekrarladım ıcımden...

ve ben 2 gunde jfk da yatıp kalktıkdan sonra arkadaslar 8 agustos tarıhıyle amerıka macerama son verıp ulkeme gıtmek uzere ucagıma bındım...

ve suan coookkk mutluyum cunku geldım ve hemen turkıyede ısıme basladım...

ordan lanet olasıca yerden kurtuldum..

aslında amerıka hakkında olumsuz bı yapıya sahıp degılım ama

bu wat ısı gercekten bı bok!!!

ve sunu tekrarlamakdan kendımı alamyorum:

amerkalıların afro-amerıkalı dıe tabır ettıklerı onceden kole olan zencılere yapdıkları

sıstemı suan unversıtelı genclere yapıyolar...

lutfen arkadaslar!!:

bıras uyanık olun derım,

benım yapdıgım hatayı yapmayın eger amerıka ruyanız var ıse benım gıbı

bunu bır dıl okuluyla yerıne getırın ama wat asla bu ıs ıcın uygun degıl!!!

artık bundan sonra baska turklerınde yanmasını canının ıstemem...

lutfen cagırlara kulak verın...

ben yandım,baskaları yanmasın....
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Selamlar ben de isi birakmak istiyorum acaba kac gunde sinir disi edilme karari cikiyor bir de . Host company olan alliance abroadin benimle hic iletisime gecmedi bu sorun olur mu

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart korkutmayalim insanlari

ilk geldigimde donmeyi dusundum, kaldigim yer berbat bi yer, kalma parasi 100 dolar haftalikta 30 dolar harciyordum banada 60-70 dolar anca kaliyordu. donmeyi dusundum, adam akilli ing konusamiyordum, ama yilmadim. ikinci is buldum daha ilk haftamda. sonra ikinci haftamda ise basladim. ikinci isim cok zor gercekten. afedersiniz isi yaparken kicimdan terler akiyor. ama yilmiyorum. ve haftada 300 dolar kar cebime giriyor masraflar haric. dil okulu maaliyeti 3 aylik 10 bin tlyi gecer, ama wat'dan isi bilirsen kar bile yaparsin. evet bi nevi sayisal loto bu, ama wat sirketim bu isin ne oldugunu anlatamamisti, nasil bir yere gidecegimide hic bilmiyorlardi. gercekten seninki gibi dag basi denilebilecek bir yerdeyim. ama kotu giden seyler birden cok harika olabiliyor. insanlari korkutmanin alemi yok. sen nefret etmissin hakli olarak, ama cok biliyorum tekrar tekrar giden ve gitmek isteyn, cunku wat iskence degil eminim bundan. ne paralar kazanan turk arkadaslarimiz var wat sayesinde ve ingilizcesini gelistiren ve mukemmel anilar yasayan. dikkatli temkinli olmak gerekiyor, tabiki kolay degil burda yasamak ama burda yasamak icinde bir cok guzel neden mevcut.

Alıntı dodo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar!!!

yakalsık 1 hafta aradan sonra yazıyorum..

en son newyork havalaınndan yazmısdım sanırım...

cok ugrasdım dayanmaya calsdım ama dedıgım gıbı kalmamın bı anlam ıffade etmedıgını anladım...

ve ben artk turkıyeye donmek ıstıyorum gercekten dedıgımde ne ısverenım,

ne nede ıntraxdan bı yardım gormedım...

ıntraxla aralarında olan bı sozlesmeden oturu ıntraxı arayıp bu cocuk turkıyeye donmek ıstıyo dahı dıyemedı,

ısverenım benı elınden geldıgını yapıp burdan bıyere goturmuycegını solemısdı,

ve ıntraxdA tum ısrarlı maıllerıme ve telefon gorusmelerıme ragmen bana

ulkeme kendı vatanıma donme ıznı vermedı...

ama ben kafama koymusdum bı sekılde ulkeme artık donmem gerekdıgını,

cunku orda kalmanın benı yıpratmaktan baska bı ıse yaramadıgının farkındaydım...

vee ben cok kavgalar ettıgım ısverenımle artık calsmak ıstemıyorum ve ben yarın turkıyeye donuyorum dıe aramada bı konusma yaptım..

kadın bana burdan bıyere ıstesende gıdemesın dedı cunku

kaldıgım yer dagbasıydı kendınce eger ben goturmessem bu burdan

gıdemesez dıyodu ...

ama ben yuruyerekde olsa gıtcegımı soledım..

ve ertesı gun bavulumu aldım ve evden ayrıldım...

benım ııcın hıc unutamayacagım bı andı...

cunku hayatı boyunca hıc otostop cekmemıs ben amerıkada otostop cekmeye

mecbur bırakılmısdım ulkeme donebılemk adına...

aglaya aglaya arabalara ısaret edıyorum bı yandanda aklımdan 2 ay boyunca yasadıklarımı gecırıyortum...

ve sonunda bırı durdu...,benı otobus duragına kadar bırakabılcegını soledı ve ben ne yapcagımı sasırmıs durumda tamam gıdelım gotur benı ne olur

burdan demekden baska bısı yapamadım...

otobus duragında yaklasık 10 saat beklemeınn ardından,

yaklasık 15 saat bı yolculuk yaparak newyorka vardım...

o gun 5-6 saat newyorrku kesfetme cabalrından sonra ertesı gune

degısdırılıen bıletımı almak ıcın jfk ya yola koyuldum...

ama akslıkler bununlada sınırlı degıldı,

normalde 7 agustosa degısen bıletım,aptal ucak acentam 7eylul e degısmıs oldugunu ogrendıgımde

akslıklerın hala pesımden geldıgını tekrarladım ıcımden...

ve ben 2 gunde jfk da yatıp kalktıkdan sonra arkadaslar 8 agustos tarıhıyle amerıka macerama son verıp ulkeme gıtmek uzere ucagıma bındım...

ve suan coookkk mutluyum cunku geldım ve hemen turkıyede ısıme basladım...

ordan lanet olasıca yerden kurtuldum..

aslında amerıka hakkında olumsuz bı yapıya sahıp degılım ama

bu wat ısı gercekten bı bok!!!

ve sunu tekrarlamakdan kendımı alamyorum:

amerkalıların afro-amerıkalı dıe tabır ettıklerı onceden kole olan zencılere yapdıkları

sıstemı suan unversıtelı genclere yapıyolar...

lutfen arkadaslar!!:

bıras uyanık olun derım,

benım yapdıgım hatayı yapmayın eger amerıka ruyanız var ıse benım gıbı

bunu bır dıl okuluyla yerıne getırın ama wat asla bu ıs ıcın uygun degıl!!!

artık bundan sonra baska turklerınde yanmasını canının ıstemem...

lutfen cagırlara kulak verın...

ben yandım,baskaları yanmasın....

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı kid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk geldigimde donmeyi dusundum, kaldigim yer berbat bi yer, kalma parasi 100 dolar haftalikta 30 dolar harciyordum banada 60-70 dolar anca kaliyordu. donmeyi dusundum, adam akilli ing konusamiyordum, ama yilmadim. ikinci is buldum daha ilk haftamda. sonra ikinci haftamda ise basladim. ikinci isim cok zor gercekten. afedersiniz isi yaparken kicimdan terler akiyor. ama yilmiyorum. ve haftada 300 dolar kar cebime giriyor masraflar haric. dil okulu maaliyeti 3 aylik 10 bin tlyi gecer, ama wat'dan isi bilirsen kar bile yaparsin. evet bi nevi sayisal loto bu, ama wat sirketim bu isin ne oldugunu anlatamamisti, nasil bir yere gidecegimide hic bilmiyorlardi. gercekten seninki gibi dag basi denilebilecek bir yerdeyim. ama kotu giden seyler birden cok harika olabiliyor. insanlari korkutmanin alemi yok. sen nefret etmissin hakli olarak, ama cok biliyorum tekrar tekrar giden ve gitmek isteyn, cunku wat iskence degil eminim bundan. ne paralar kazanan turk arkadaslarimiz var wat sayesinde ve ingilizcesini gelistiren ve mukemmel anilar yasayan. dikkatli temkinli olmak gerekiyor, tabiki kolay degil burda yasamak ama burda yasamak icinde bir cok guzel neden mevcut.

aynen katılıyorum dostum . bu arada 2008 yılındaki konuyu hortlatmışsınız yahu ))

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı a.ysuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar ben de isi birakmak istiyorum acaba kac gunde sinir disi edilme karari cikiyor bir de . Host company olan alliance abroadin benimle hic iletisime gecmedi bu sorun olur mu
    14 gün içerisinde yeni iş bulduğunu ve iş bilgilerini sponsoruna bildirmen lazım

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)