Hocam öncelikle özgürsum'ın dediklerine ek olarak şunu da anlatayım.
Havayolu şirketleri arasında bir ittifak oluyor. Ve uçuşlarını beraber düzenliyorlar. Bakınız Lufthansa, THY, Singapure airlines gibi şirketlerin kurduğu Star Alliance. Yada KLM, Delta Airlines, Alitalia, Air France, Pegasus gibi şirketlerin ortak uçuş yaptığı Sky Team. O yüzden bir bilet alırsanız uçuşlar ortak olduğu için Bavul işlemlerini onlar halledecektir. Yada birinde sorun yaşarsanız diğerinin müşteri hizmetlerini aradığınızda dahi yardımcı olurlar. Veya PNR numaranızla tüm firmaların sitesinde uçuşunuzu görüntülüyebiliyorsunuz (en azından Sky Team'de böyleydi).
Geçen sene biletlerim Gidişte Air France + Delta(fransadan aktarmalı) Dönüşte ise KLM + Pegasus'tu (amsterdam aktarmalı) ve hiçbir sorun olmadı vize konusunda. Skyteam firmaları ile bilet alırsanız gidiş-dönüş'ünüz Paris, roma, amsterdam .. %99 bu şehirlerden biri üzerinden aktarmalı olacaktır Size tavsiyem mümkün olduğunca az amsterdam üzerinden olan uçuşlardan uzak durun. Uçuşları pegasus sağladığı için hiçbir ikram olmuyor ve koltuklar gerçekten çok dar. İnsan sıkılıyor zaman geçmek bilmiyor. (Air france'ta hem koltuklar daha rahat idi hem fransaya vardığımızda sıradakiuçuşu beklerken yanında priz bulunan sofalar vardı rahat dinlenme imkanı bulup Şarj sıkıntısı yaşamadan ücretsiz wifi (yurtdışında dışında hemen hemen her havalimanında var) ile telefonla vakit geçirdim. hemde uçuşta 1 yemek tabağı + sınırsız içki vardı. (ABD'ye olan uçuşta her firmada olacaktır bahsettiğim Türkiye-Avrupa arası uçuş)
Ve evet biletleri gidiş dönüş almak çok daha ucuza geliyor her firmaya tek tek baktığımda durum böyleydi. Ayrıca geçen sene bende fiyat aldım Turkishwat'ın aracı olduğu firmadan daha sonra kendim aradım Uçak firmalarının ofislerini WAT öğrencileri için özel bir fiyat teklifi yapıyordu Sky team firmaları hem vize reddi durumunda %100 iade oluyordu hemde biletler listelenen fiyatlardan daha ucuz oluyordu. Aynı uçuş için 50€ daha fazla fiyat vermişti bana çalıştıkları acenta o yüzden kendim direk firmadan aldım.
Ancak bu sene kendim yine telefonla bahsettiğim havayolu firmalarından fiyat teklifi aldığımda 2500 tl gibi bir rakam söylediler gidiş dönüş. Acentalardan alırsak fiyatların daha uygun olacağını kendileri söylediler. skyscanner gibi sitelerde ucuz uçuşlar mevcut. Fakat bilet değişikliği konusunda ne kadar yardımcı olabilirler bilemiyorum. Uçuş tarihleriniz sabitse internetten ucuz olacağını düşünmüyorum (zaten vize reddi alırsanız çoğu firma %100 iade yapacağını söyledi bu sene belki ufak kesinti olabilir). Ancak uçuşlarınızı değiştirme ihtimaliniz varsa ona göre teklifleri acentadan almanızı tavsiye ederim.Eminim ki sitenin aracı olacağı firma güzel bir teklif sunar diğer acentalara göre. WAT şirketlerinin de beraber çalıştığı acentalar aynı mantıkla üzerine kendileri için bir kar payı alıyor bu arada Oralardan almak isteyenler için bilgi olsun.
Çok detaylı uzun anlattım farkındayım fakat her ihtimali söylemeye çalıştım.
Son olarak hocam geçen sene bende minneapolis'e gittim geldim. İşlemlerim çok uzadığı için biletleri mayısın 15-20si gibi anca aldım (10 haziran uçuşum için 1800 tl/600 Euro gibi birşeydi.). 1 aydan daha kısa bir zaman olmasına rağmen uçuşa pahalı değildi. Yani Şimdi 550 dolarsa fiyatlar 650-700 olur max. öyle çok yüksek bir değer artmaz korkmayın. 600'de bile kalabilir. Gidişi Minnapolis dönüşü New York'tan almıştım bu şekil alırsanız daha bile ucuza denk geliyor çünkü new yorktan biletler daha ucuz oluyor ama bahsettiğim 20-30 dolarlık bir oynama büyük birşey değil. Travel planınızı yaptığınız yere göre gidiş minneapolis dönüş San francisco gibi alabilirsiniz fiyatlar o şekilde de tek yöne göre çok uygun olacaktır.
Daha da aklıma birşey gelmiyor Uçak bileti konusundaki tecrübelerim böyle

umarım işinize yarar.
Bookmarks