aslinda uzun bir yazi yazmayi istemezdim fakat hicbir yeri cok fazzla atlamak istemiyorum.
internet pc gibi sorunlar oldugundan geldikten 1 ay sonra anca yazabiliyorum![]()
buraya gelirken hic mi hic heyecanim yoktu sinav ertesi belkide en iyi burslardan birini kaybetmemden oturu vermnis oldugu uzuntuyle basladi work and travel maceram,ucak yolculugum tam 52 saat surdu acliktan olmustum artik yemekleri ucakta vermis bile olsalar yetmedi bu bunye iicin, uzun bir yolculugun ardindan bir sekilde denvera geldim;greyhound istasyonunu buldum biletimi aldim tam 7 8 saat araligim vardi bu firstai degerlendirerek denveri gezmeye karar verdim belkide tek firsatim olacakti gezmek aicisindan denveri neyse once karnimi doyurmaliydim gordugum ilk kafeye girdim turkey yazisini gorunce saf ben bu turkler iciin yapilmis sanarak hemen aldim onu yedim derken o an anladim onun bizim icin yapilmadiigni her neyse 4 5 saat boyunca denveri gezdim ama ozellikle pepsi centeri gordum bu yeterdi.gitmem gerekn yer new mexicoda RATON du neredeyse kimse bilmiyordu raton nedir ne degildir ardindan 4 5 saat yolculugun ardindan ratona geldim ve geldigim gibi sok olmam bir oldu kucuck kasaba pardon koy demek daha dogruydu sok olmustum ardindan motelime gittim allahtan daha once facebooktan sans eseri tanistigim iki hirvat vardi her anim onlarla geciyor ve benden baska bir turkle daha kalacaktim, geldigim gibi ogrendigim sey bizden baska 9 turk daha vardi sayi az gorunebilir ama metrekareye 2 turk dusecek kadar kucuk bir yer burasi 9 u mc de calisiyo allahtan pek muhabbetim yok ingilizce gelistirme acisindan sikinti cikmiyor cunku diger calisan yabanci 5 ukraynali 2 siyle hepimiz yakiniz ayrica 2 rus arkadasta otelde calisiyor onlarlada aramiz iyi kisaca inngilizce icin elimden geleni yapip butun yabancilarla yakinlastik,derken work and travel macerasi baslar ben ve diger turk arkadasim o kadar sansliyizki hirvatlar ve onlarin sayesinde richard denen yasli yardim sever bir amcayla tanistik(belki daha once buraya gelen work and travel ogrencileri onu bilir bir kac senedir bizim gibi ogrencilere yardimci oluyor saoglsun) butun islerimizi kisa surede halllettik onunla birlikte ilk rodeo ya ardindan ofroad a , o surdu bizde arabanin pardon jeepin icindeydik bir yerden sonra jeepi bize bile verdi, yeni insanalarla tanistirdi ve hala onlarla konusup ingilizcemizi gelistiriyoruz, 4 tremmuz amerikanin bagimsizligini kutladik balon festivali vardi ona gittik kimi arkadfaslarim balona binip havada gezinti yapti, ates etrafinda toplanip gelenksel masmelov partisi yapip onu yedik,surekli tenis oynuyoruz bu sayede dahada yeni insanlar tanidik yeni eve tasindik ve surekli geelip muhabbet ediyoruz bizde onlara gidiyoruz,beybol maci izledik amatorde olsa hatta oynamayi bile denedik ama zormus baya, belki bunlar guzel gibi durabilir fakat ratona geldigimden beri kaldigim motelde 2 kisi oldu komsu odada kaliyorlardi orayi tehlikeli bulup hirvat ve 2 turk kizla bir eve ciktik daha ucuz ve guvenilir olur diye,derken eve tasinali 3 gun oldu ve 3 gundur bildigin ayi goruyorouz ne disari cikabiliyoruz nede birileri bize gelebiliyor ayiyi ilk gordugumuzde disardaydik ve aramizda 10 metre vardi gordugumuz anda o kadar hizli kosuyordukki ayaklarimiz arkamiza carpiyordu ayni anda ayida bizden korktu ve 2 saniyede agaca tirmandi ayiyi gordugumuz yer evimizin tam kapisinin onu ne yapcaz bu konuda bilmiyuoruz,bugun 3 gun oldu evde ve gene geldi ve gelmeye devam edecekte ne zaman kopek havlasa ayi geliyr muhabbeti oluyor,su ana kadarki tek kotu olayimiz bu; kapilarin onune koltuk vs koyuyoruz olduki acamasin diye ama burda kalmayi cok istiyorum istanbulu hic ozlemedim ozlememde burada insanlar cok yardimsever insanlar degerli korna sesi duymuyorum kirmizi isik bile yansa gecme hakki benim kimse arabayi dolmuscular gibi stune surmuyor, herkesin arabasi var araba cok ucuzz bazi tezatliklar var gerci 21 yasinda degilsen alkol alamiyorsun ama 18 yasindan once cocuk dogurabiliyorsun burdaki herkes hem sisman hemde 25 yasinda 3 4 cocugu var onlardan ziyade bunlar evlenmeden yapilan seyler ona ragmen genede herkes cok iyi ve her sey cok guzel insanlar o kadar mutluki niye boyleler bilmiyorum ve yasadigim yer icin konusuyorum buradaki cogu kimse cogu seyi bilmiyor genel kultur yok amerikadan baska bir yer olup olmadigini bile tartissalar sonucunu bulamazlar :/ belkide dunyada birinciler diye boyledir bilmiyoruz :/ is konusundada cok iyi calistigimiz icin 35 saatin altina dusmedi henuz buda bizim icin yeter diye 2. iis aramiyoruz hos arasak bile bulamayiz calisacak cok fazla yer yok :/ ama bulundugum yerden memnunum ve bence burasi gercek amerika
Bookmarks