Work and Travel
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 28 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: hesap eksiye düştü nasıl ödeyebilirim???

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart hesap eksiye düştü nasıl ödeyebilirim???

arkadaşlar acilen yardıma ihtiyacım var. wells fargo dan debit kartım var. parayı amerıkada çekemedıgım ıcın gelınce burada çektım hespta sıkıntı olmamasına dıkkat ettım ancak bızım turk bankalrınn aldıgı komısyon dan dolayı eksi 5 dolar borcum kaldı. bu borc bugun 43 dolar olmuş. yanı eksıde oldugum ıcın belkıde gunden gune artıcak. benım bu parayı acılen odemem lazım ancak buradan o bankamatık kartına nasıl para yollayabılırım bılmıyorum ıban nosu tarzı bısıyıde yok. buradakı hemen hemen tum bankamatıklerde denedım para çekme var ama yatırma işlemide yok. yardım eden olursa bu konuda çok iyi olur...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sen vakit kaybetmeden bankayi ara konus faiz islemini durdursunlar ve nasil odeyebilecegini anlatirlar sana..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Yapacağın şey bankayı aramak IBAN ve SWIFT kodu almak ve burdaki bi bankadan havale göndermen.Biraz geç bi cevap oldu ama umarım faydası olur..Yada orda tanıdığın biri varsa arkadaşın filan o zaman kaybı olmadan yatırsın sen ona yollarsın..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapacağın şey bankayı aramak IBAN ve SWIFT kodu almak ve burdaki bi bankadan havale göndermen.Biraz geç bi cevap oldu ama umarım faydası olur..Yada orda tanıdığın biri varsa arkadaşın filan o zaman kaybı olmadan yatırsın sen ona yollarsın..
    Sonuç ne oldu merak ettim. Her sene olur bu durum her sene de sorarlar kapatalım mı diye
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aynı sorunu ben de 2011de yaşadım,-6$ olmuştu.ama bir panikleme dönemeinden sonra unutmuşum. Nasıl hallettiniz acaba? benim nerdeyse 2 sene oldu,faizi düşünemiyorum şu an,lütfen acil cevap yazarsanız sevinirim

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bütün bankalarda durum aynı mı bilmiyorum ama şöyle bir tecrübem var:

USA'daki Ev arkadaşım türkiye'ye dönüş yapmıştı, bankadan mektup geldi hesabı -5'e mi ne düşmüş.
    bikaç gün içinde ödeyin yoksa haftada şu kadar miktar artacak taa ki 70$'a kadar gidecek diyordu.
    Yani 70 doları geçmeyeceğini söylüyordu.

Arkadaş da amaan dedi ödemedi.

Bunu arayıp bankanıza sorabilirsiniz. Şuan Türkiye'desiniz, esnek olabilirler. Cezaları biraz azaltabilirler.
    Para yatırmanın iki yolu var:
    1.si siz burdan moneygram,western union gibi hizmetlerle para göndereceksiniz birisine ve o da gidip bankaya yatıracak. 12$ masrafı sanırım.
    2. yol ise SWIFT konu ile uluslararası transfer yapmak.
    Bunun masrafı Garanti Bankası'nda 35TL.

moneygram ve western union hemen ertesi gün en geç teslim alınabilir usa'dan, ama swift le yapılan transferler 1hafta kadar sürebilir.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende de aynı sıkıntı var aylık 12 dolar kesiyo hesap işletim ücreti :s
    Happiness Only Real When Shared

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar bankayı aradım,uzun süre sonra ingilizce konuşup sorunu anlatmak zor oldu.4-5 kişiyle konuştum bankadakilerin hepsi hesabınızı görmeye iznim yok dediler,ben de ee kim görebiliyor,borcum varsa bunu nasıl ödicem dedim.şu an TR'deyim,burda wells fargo bank yok dedim.bir kadın Amerikaya gelmeniz gerekiyor dedi ben orda sıyırdım.Telefonda ordan oraya aktardılar.en sonuncusuna borcumu öğrenip ödedikten sonra hesabımı kapatmak istiyorum dedim.sadece hesabımı kapatmak istiyorum kısmıyla ilgilenen call centerdaki kadın beni bankanın internet sitesindeki hesap kapatma formuna yönlendirdi. aylık 12$ işliyorsa yine iyi,ben daha fazla olmasından korkuyorum.Telefondakilerin neden hesabımı göremediklerini anlayamadım arkadaşlar.Bu olayı telefondan halleden var mı aranızda?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bence bir yanlislik var, ingilizceden dolayi kaynaklaniyor olabilir, tabiki senin hesabini gorebiliyorlar ama senin gereken bilgileri onlara vermen lazim, adresini, dogum tarihini ve sosyal guvenlik numarani felan.
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bilemiyorum,ingilizceden kaynaklı olabilir.
    hesap numaramı verdim,hesabı hangi eyalet hangi şehirde açtığımı söyledim.öncesinde sorunumu anlattım.hatta şehrin posta kodunu istedi, hesabı açtığım bankanın adresini tarif ederek oranın telefon numarasını verdi,ben göremiyorum hesabınızı,bir de o bankayla görüşün dedi.ordaki kadın da dediğim gibi hesap kapatma formuna yönlendirdi. online olarak da bağlanamıyorm,usa'den döndükten sonra panikle 3 kez yanlış girince şifre iptal olmuştu, kullanıcı adımı da hatırlayamıyorum şu an,yazıyorum birşeyler ama uyuşmadı. social security number ve account number ile username ve password yenileyebilirsiniz yazıyor ama ben bilgilerimi girince tanımlayamıyoruz yazıyor,bir telefon numarası var onu arayın yazıyor,daha bu numarayı aramadım ama farklı bir sürü numarayla görüştüm dün."i am not able to see your account" dediler.ad soyad söyledim,hesap numarası söyledim,nedense göremediler hesabı. hesabın kapanmış olma olasılığı var mı ki? böyle bir hesap yok dese anlıcam,belki de bunu demek istiyorlar ben de yarım anlıyorum

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

-5 dolar borcun kaldıysa git onu da çek hoca
    borç eksi ise alacaklısındır o açıdan şeyettiydim ben
    bizi öss bu hale getirdi neyse umarım sorunun hallolmuştur

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yok ne yazik ki,hesaptaki para yetmeyince eksi'ye düşmüştü işte.Ordayken aptallık edip hesabı kapatmadan döndüm. şimdi 1bucuk sene geçmiş,panikliyorum burda. Forumda birisi yazmış,şimdi tekrar bulamadım. onun da eksiye düşmüş hesabı,daha sonra 4 ay boyunca online olaral kontrol etmiş,daha sonra böyle bir hesap yoktur yazmış.acaba bizim work and travella geldiğimizi bankalar biliyor ve öğrenci hesabı olarak açıyorlarsa acaba daha sonra bankanın hesabı onların kapatma olasılığı var mı? mantıklı gelmiyor pek ama telefonda neden hesabınızı göremiyoruz dediklerini de anlamış değilim

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bence ingilizceden kaynakli birsey,hesap numarani verdikten hesabin ne durumda olursa olsun gorurler.
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

numaraları söyleyebilcek kadar ingilizcem var hala,kaldı ki kadın soruyor,benden sonra numaraları tekrar etti onaylamam için. yani hesap numarası alışverişinde anlaştık,hatta bir tanesine net bir şekilde problemi anlattım,dinledi falan. hatta hesabı açtığım bankanın numarasını verirken bankanın adresini tarif etti,burdan mı açtırdın diye,yaşadığım ev de oralardaydı,adresi hatırladım.yani ingilizce olarak anlaşamadığımızı düşünmüyorum,yine de çok iyi konuşamadım ama yani sadece neden göremediklerini bağlayamadılar.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

https://www.wellsfargo.com/help/faqs/signon_faqs

Buraya gir burdan yeniden internet bankaciligi icin sifreni ve kullanici adini almaya calis istersen.Eger telefonla ulasmak istiyorsan Turkiyeden su numarayi araman lazim 775-335-1115
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Hatta sosyal guvenlik numarani ve hesap yada kart numarani girerek sana yeniden hemen sifre veriyorlar. Aslinda basit isler.
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

teşekkür ederim,sitedeki şifre ve kullanıcı adı unuttum olaylarını denedim account number,debit card number,social securty numbr yazdım hepsini ama adımlar tıkandı,tanımlayamıyoruz,şu numaradan ulaşın yazıyor.online bankanın numarasını aramadım daha.ama 775-335-1115 bu numarayla görüştüm dün

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet sitedeki adımlar o yönde,dediğin gibi. ama nedense tanımlanmıyor. kullanıcı adı bir şey hatırlıyorm,onu yazıorm,hesap no yazıyorm,tanımlanmıyor diyor. sonra kullanıcı adı ve social securty number ikisini de bilmiyorum diye işaretleyip,sadece account number ile ilerlemeye çalışıyorum,yine tanımlanmıyor şu numarayı arayın yazıyor

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Adimlar tikandi derken anlamadim, soyledigim yollardan birisinin mutlaka olmasi gerekiyor, yani turunun tek ornegi olamazsin bu sorunla ilgili herhalde Biryerde birseyi kaciriyor, atliyorsun ya da dedigim gibi Ingilizceden olabilir.
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

en uste sosyal guvenlik numaran, altada hesap numarani yazinca cikiyor olmasi lazim, ilginc birsey. Eger Amerikayla birdaha isin olmayacaksa merak etme,dert etme yani, kimse pesinden kosmayacak senin.
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

adımlar tıkandı derken,online bankada ne yazıyorsa şifre ve kullanıcı adı unuttum,geri al yenileme olayında,denedim,bir yere çıkmadı,tanımlanmıyor yazıyor demek istedim.ingilizceden kaynaklı değil,ben de kendimden şüphe ederek ingilizcesi iyi olan yakınımla beraber yaptık sitedeki şifre kullanıcı adı olaylarını,yine aynı şey çıktı.ingilizceyle alakalı olduğunu düşünmüyorum o yüzden.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ben gitmiceğimden,onların da benim peşime düşmeyeceklerinden emin olsam hiç sıkıntı yapmıcam kendime ama emin olamıyorum. ileride bir sorun çıkar,borcunuz şu kadar diye bana bir türlü ulaşırlarsa diye korkuyorum açıkçası

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Hayır borcun ne kadar olursa olsun pesine düsemezler en sonunda kredine isler o kadar. Sen ssn biliyorsun hesap numaranida biliyorsun hala şifre alamiyorsan o zaman hesabın donmuş olabilir. İngilizcede sorun var dediğim telefonda konuşmalarda demek istedim
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

işte durum böyle,içinden çıkamadım.ne telefonda ne internette. açıkçası bikaç telefon görüşmesinden sonra daha rahat konuştum.hesap numarası onayı yaptık yani beni anlamıyorsa bile yanlış giden bir şey varsa bana anlatmaları gerekirdi.sadece göremiyoruz dediler.hesabımda kaç para var,borcum var mı varsa ne kadar,ödemek istiyorum nasıl ödeyebilirim,yani bunları söyledim. evet belki de dediğin gibi hesap donmuştur

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Benzer bi durum başıma geldi.usa hesabımı kullanarak içinde kalan parayı harcamak için dosya paylaşım sitelerinden birinden üyelik aldım aylık 9$,sonra o nedense her ay otomatik yenilenme olarak tanımlanmış paypal hesabımda,paypal da usa hesabından çekiyordu parayı.Sonra paypalı aradım bankayı aradım herhangi bişey değişmedi.Sonunda bankayı arayıp kartımın çalındığını ve hesabımı kapatmalarını istedim 1 gün içinde hem hesabı hem kartı kapattılar.İçindeki eksi bakiyeyi de onlar kapattı ben ödemedim.Sonra tekrar wat için gittim aynı bankadan hesap açtım hiçte sormadılar önceki durumu..Eğer işin içinden çıkamazsan bunu da dene.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Tamam fikir icin tesekkurler

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

iyide sen hesabina ulasamiyorsunki nasil kapatacaksin hesabini
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Hesap kapatma formunu doldurup gonderirim, en azindan ordan bir sey cikar belki.yine gorunmezse hesap, artik daha fazla da yapcak bir sey kalmiyor

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)