MARTINSBURG WEST VIRGINIA RYAN'S RESTAURANT AND BUFFET
Saatlik Ücret : Host pozisyonu için 7,25$ Garsonluk pozisyonu için 3,75$ + bahşiş
Konaklama : 1-2 kişilik odada aylık 360$ + depozito 360$
Arkadaşlar danışmam gereken bir şey var, kendi şirketimden turizm otelcilik mezunu olmam nedeniyle tecrübü sahibi olduğum için garsonluk yapmak istediğimi söyledim ve bana yaklaşık 4-5 tane iş sundular ve ben bunların benim kriterlerime uymadığını söyleyerek reddetmiştim.En son vermiş olduğu bu işi kabul ettim ve Amerikadaki sponsorla görüştürdü beni, konuşmamda adam bana ne yapmak istiyorsun ve neden o işi yapmak istediğini bana anlat dedi bende anlattım,(anlatma kısmım en fzla 25-30 sn sürmüştür) konuşma yaklaşık 5-6 dk sürdü.İş şartlarından eyaletten falan bahsetti derken son kez garsonluk yapmaya emin misin dedi tekrar evet dedim peki o zaman yapabilirsin dedi ve görüşmek üzere bye bye deyip kapattı.Daha sonra Türkiye'deki sponsorum aradı ve garsonluk için kabul edildin ben amerklı sponsorla görüştüm falan dedi peki iş verenimle konuşmayacak mıyım dedim ona gerek yok işi aldın zaten dedi işlemlerin hız kazanması için proğram maliyetinin geri kalan kısmını yatırmalısın dedi, ben de tamam deyip kapattım teli..
Şimdi merak ettiklerime geçiyorum,
1)İş almam sponsorla mı oluyor yoksa kesinlikle iş verenimle de irtibata geçmeli miyim ?
2)Garsonluk için iyi bir ingilizce isterler fakat adam benimle topu topu 25-30 sn konuştu hani ingilizcem de fena değil ama benim ingilizcemin garsonluk için yeterli olduğuna nasıl kani olabildii? (sezgileri çok mu kuvvetli yoksa :P )
3)Çalışacağım yer ''ryan's'' daha önce çalışan arkadaşlar var mı bilmiyorum ama koskoca forumda bir tane bilgi bulamadım burasıyla ilgili, ilgili arkadaşlar lütfen aydınlatsın beni
4)Geçen sene iki kişi çalışmış orada ve iyi çalıştıklarını söyledi, günde genellikle 50-60 dolar arası kazandıklarından bahsetti ama konuşmada bana bu çok çok az garantilidr dedi sizce risk almalı mıyım yani aynı yerde crew member olarak da çalışabilirim siz nedersiniz?
Bunlara cevap alabilirsem kendiimi mutlu hissedeceğim, yazanların elleri dert görmesin, teşekkürler![]()
Bookmarks