Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikaya gitme alternatifi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Amerikaya gitme alternatifi

Slm. Ben bu sene wat programına katıldım ve çok memnun kaldım. Aslında seneyede gitmek istiyorum ama okulum bitti. 12 aralıktada kısa dönem askerlik yapıcam mayıs başında döneceğim. Acaba J1 vizesi dışında başka türlü gitme şansım var mı? yada açıköğretime başvursam , turist vizesi almaya çalışsam falan olabilir mi? var mı bir öneriniz ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

internship . gerci o da j1 vizesiyle oluyor ama wat degil 1 yilliktir. turist vizesi acikogretim gibi seylerle ugrasmana gerek kalmaz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

internshipte işler de wat gibi mi oluyo ?? bende arkadaşla aynı durumdayımda

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Intership'de WAT'a benziyor.1 sene boyunca çalışıyorsun.Intern'de wat daki gibi 2. iş şansın olmuyor.Internlere 2. iş yasal değil.Ayrıca internship'e gidebileceğin yerler wat kadar geniş değil.Ayrıca şirkete ödenen para wattan daha pahalı.Ama internship'de gayet güzel bir program.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

1 yil calisabiliyorsun hatta turizm degil de diger is seceneklerinde training adi altinda gidersen 18 aya kadar uzatma hakkin oluyor. watdan 1500-2000 dolar daha pahali oluyor. cok fazla is secenegi bulunmuyor turizm disindaki bolumler icin ama illaki buluyorsun biseyler.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

benimde ocakta bitiyo okul. bende gitmek için alternatif arıyorum. peki internshipte mühendisler için de iş var mı? metalurji ve malzeme müh. okuyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

cok cok nadir cikiyor muhendislik isleri. biglisayar muhendisligiyle alakali gordum ama metalurji gormedim.. genelde su sekilde oluyor. turizm mezunlari otellere gidiyor. diger mezunlarda genelde satis islerine ya a fast food zincirlerinde supervisorluge gidiyorlar.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Peki bizim burdaki muhendisliklerin denkligi var mi? Ben yok diye biliyorum.. Kesin bilgisi olanlar paylasabilir mi?
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı captain89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bizim burdaki muhendisliklerin denkligi var mi? Ben yok diye biliyorum.. Kesin bilgisi olanlar paylasabilir mi?
    Amerika'da denklik sorunun, dil sorunun yoksa, yok. Amerikalı gibi akıcı konuşabildiğin takdirde buradaki diplomanla orada mühendislik yapabilirsin. Buna ek olarak tabiki önüne oturma izni gibi sorunlar çıkacak. Yani elini kolunu sallayarak ben geldim mühendis olacağım diyemeyeceksin. Bunu da üniversitelerden daha hesaplı eyalet okullarına başlayarak aşabilirsin. Bu süreçte iş bulup çalışmaya başlarsın ve yaklaşık 12 ile 18 ay arasında bir çalışma süren var doldurduğun takdirde belli yıllar arasında oturma izni alıyorsun. Eğer işler iyi giderse işvereninin de desteğiyle orada yaşama hakkını elde ediyorsun.

"Some people feel the rain. Others just get wet"

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende intership düşünmüştüm ancak ben kimya mezunuyum iş bulmak çok zor. Ve kendin işi ayarladığın zaman şirkeete ödeyeceğin rakam bihayli düşüyor. Gidenler tanıdıklar vasıtasıyla belki bulabilir. Kimya bölümü hakkında intership bilgisi olan var mı ?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)