Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Acil Okuyun !!!!! Pasaport 2011

BannedUser
    Guest

Standart Acil Okuyun !!!!! Pasaport 2011

E-pasaportların yürürlüğe girmesiyle birlikte eski tip pasaportlarla seyahat imkanı 24 Kasım 2015 tarihinde sona erecektir. Bununla birlikte, eski tip pasaportlardan geçerlilik süresi sona erenlere 31 Ocak 2011 tarihine kadar temdit işlemine tabi tutulabilecektir. Diğer bir deyişle, 31 Ocak 2011 tarihinden itibaren pasaportlarının süresi biten vatandaşlarımız pasaportlarını temdit ettiremeyecekler, yeni pasaport almak zorunda olacaklardır.

Arkadaşlar kısaca diyorki eski tip pasaportu olanların temditleri yani uzatma süreleri bitmisse diyor (genelde bitmiş hepimizin cunku 1 sene uzatabiliyoruz yada ilk seferse 1 senelik aldık) 31 Ocak'a kadar uzatılabilir ondan sonra uzatılmaz yani yeni pasaport cıkarmak gerek.

Yani 31 Ocak'a kadar eski pasaportların tarıhını uzatın. Yoksa 50 lira defter parası vereceksiniz vize referanslarınızda gidecek:.......

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

vay arkadaş nefret ediyorum sürekli değişen yeni uygulamalardan ya off

BannedUser
    Guest

Sayın özgür bekdik,

e-Pasaport web sayfası üzerinden iletmiş olduğunuz bilgi talebinizle ilgili açıklama metni aşağıda sunulmaktadır:

Sorunuz :
    İyi günler. Normalde bendeki eski pasaportun 2015 yılına kadar kullanılacagını biliyordum ama bir forumda eski pasaportların 31 ocak 2011 den itibaren geçersiz oldugu ve 1 ocaktan itibaren defter ücretinin 54 lira olacagı yazıyot bu dogru mu acaba

Açıklama :
    Eski tip Pasaportların Temdit (Süre uzatımı)edilme işlemlerine 31 Ocak 2011 tarihi itibari ile son verilecektir. Ancak elinde geçerlilik süresi bulunan eski tip Pasaportu olanlar bu pasaportlarını 24 Kasım 2015 tarihine kadar geçerlik sürelerince kullanabileceklerdir

En iyi dileklerimizle,
    e-Pasaport Yönetim

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ben pasaportların değiştirilmesi taraftarıyım. Elektronik pasaport olmadımı havalimanlarında terörist gözüyle bakıyorlar insana.... Ben daha haziran ayında değiştirdim pasaportumu çipli pasaporta.

Vize referansını kaybetme diye bi olayda yok. İki pasaportu birbirine zımbalarsın öyle gönderirsin konsolosluğa. Zaten konsolosluktan istenen belgelerde daha önce pasaport aldıysanız referans olarak gönderebilirsiniz deniyor. O yüzden referans kaybetme olayı yok. Sadece eski pasaportunuzu kaybetmeyin yeter.
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

BannedUser
    Guest

fubar yeni pasaport çıkardıklarında eskiyi almıyorlar mı...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fubar yeni pasaport çıkardıklarında eskiyi almıyorlar mı...
    Yok kardeş pasaportları almıyorlar. İlk sayfaların(Kimlik bilgilerin) yanlarına delik açıyorlar. Boş olan vize sayfalarınada bu pasaport geçerli değildir diye kırmızı damga vuruyorlar.
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Konsolosluktan gelen açıklamayı okumak için tıklayın.

http://www.turkishwat.net/guncel-duy...ama-geldi.html
    admin (at) turkishwat.net

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

benım bı sorum olucak
    pasaport uzatma işleminde 6 ay yada 12 ay ücreti nedir bilen varsa yeni fıyatlandırmayı, yazarsa sevinirim

BannedUser
    Guest

ogrencıye ucretsız. eger onceden pasaportun varsa ucretsız. ama yoksa okuldan aldıgın harc muafıyet belgesı ıle sadece defter parası vereceksın. oda ocaktan sonra muhtemelen 54 lıra olacakmısç

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

yok onları geçen sene yaptım
    süper o zmn ögrenci belgesi alıp 31 ocak a kadar üzettırıyım..ondan sonra uzattırma olmıcakmış yenisini almam gerekicek hatta bu yılbaşı geldi zaten belkide 54 lirayı ödeyerek uzattırıcam ocak ayı içinde bende aman uzasında sorun değil yenisiyle uğraşamam vizemde gitmesin istiyorum hem

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

benim okuldan (marmara üni.) aldığım belgede eğitim amaçlı yurt dışına çıkmayla ilgili bir sey yazıyor, adanada kültürel değişim amaçlı yazılı belgeyle emniyete gidenlere okuldan alınan belgede ''WAT ile kültürel değişim '' yazması gerekiyor denmiş. istanbulda yakın zaman da emniyete giden var mı ? bu belge,eğitim amaçlı yazılınca sorun yaratır mı (istanbulda)?

BannedUser
    Guest

Bugun bende marmaradan aldım evet gecen sene kulturel değişim için yazıyordu ama bu sene verdikleri sanki bir öğrenci belgesi gibi olmuş. Dedim sorun cıkmasın yok bu sene boyle dedi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)