kesın bı terslık var ya bence ıptal edılmıs olamaz oyle bırsey olsa havaalanından ındıgınde dırek alırlardı bu arkdaşı sorarlardı vıen ıptal fılan dıe
kesın bı terslık var ya bence ıptal edılmıs olamaz oyle bırsey olsa havaalanından ındıgınde dırek alırlardı bu arkdaşı sorarlardı vıen ıptal fılan dıe
Bir çok sebebi olabilir iş iptalinin.
1- İşletme ihtiyacından fazla eleman almıştır.Bunun farkına geç varmıştır.
2- İşletme talep düşüşü yaşamıştır. Örneğin yoğun bir sezon beklerken işlerdeki düşüşü görmüştür ve işe başlamayanların işini iptal etmiştir.
3- Beklenmeyen ve düşünemediğimiz bir sebep olmuş olabilir. Ama niye diğer 2 arkadaşınkini iptal etmemişlerde bu arkadaşınkini iptal etmişler!!! oda ayrı bir olay.
4- İşletme fazla türk çalıştırmak istemiyor olabilir, yada arkadaşdan daha önce giden türkler orda kötü bir örnek teşlik ettiyse sayıyı azaltmak isteyebilir(bunun örnekleri var biliyorum).
ama olayı arkadaş biraz daha detaylı anlatırsa problemin nerden kaynaklandığını bulabiliriz. Bu yazdıklarım benim aklıma gelen genel durumlar ama özel durumlarda olabilir.
Gerçi şu aşamada problemin kaynağından çok arkadaş için ne yapılabilir onu düşünmeliyiz ama yapılcak da birşey yok gibi duruyor.
Eğer şirketi gerçekten adam gibi şirketse arkadaşın bütün masraflarını karşılar ve yurda dönüşünü sağlar. Ama tahmin etmiyorum
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
Böyle bir durumda arkadaş yurda kendi imkanlarıyla dönmüş olsa bile şirket masrafları ve program ücretini ödemekle yükümlü değil mi??Eğer böyle birşey benim başıma gelmiş olsa ben mahkemeye kadar başvururdum.(İnş gelmez.Hiç kimsenin de başına gelmesin tabiki de)
""Let the game begin""
gitmeme 2 hafta kala ciddi anlamda tırstım bu msjı gördükten sonra.Bence sponsor firmanla irtibata geç ve olayın aslını öğrenmeye çalış.
Benim arkadasimin vizesini 2008de iptal etmisdi ciee ama ekime kadar calisti arkadasim. bu yil yine gitti j1'la usaya. hic bi sorun olmadi.
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Sponsorunu ara, sor nasil oldu boyle bisey.
işe başladınmı?
Şirket Seçim Yönergesi
Arkadaşlar böyle bir durumda fazla birşey yapabiliceğinizi sanıyorum. Okudunuz mu bilmiyorum ama önemli olan imzaladığınız sözleşmenin metnidir!
Yani bizim firmalarla imzaladığımız sözleşmenin metnidir tek dayanağımız orda da böyle bir konu zikredilmiş mi? zikredilmemiş mi bilmiyorum.
"eğer iş veren işi iptal ederse bütün masraflar tarafımızca karşılanarak adayın ülkeye dönüşü sağlanacaktır" bu ve bu benzeri bir cümlenin şirket tarafından sözleşmede belirtilmeyeceğini düşünüyorum.
Aksine çoğu işletmenin sözleşmesinde şu ibare vardır "Amerika içinde yaşanabilecek bir ekonomik kriz ve benzeri bir sebepten ötürü rezervasyon iptallerinin olmasından ve Katılımcı’nın çalışma saatlerinin
düşmesinden ...... ve işveren sorumlu tutulamaz"
Ayrıca şöyle bir ibareninde bulunması gerek ,,," İşveren’in iş kabul belgesindeki sezonun başlangıç ve bitiş tarihlerini belirleme, çalışanların görev ve yerlerini, pozisyonlarını, vardiyalarını, haftalık çalışma saatlerini, saatlik ücretlerini ve işle ilgili diğer şartları değiştirme ve/veya Katılımcı ile yaptığı iş sözleşmelerini tek taraflı feshetme haklarını kanunen saklı tutar."
bu ve bu gibi maddeler hemen hemen bütün şirketlerin sözleşmelerinde vardır.
Haydi hepiniz şimdi sözleşmelerinizi tekrar okuyunuz!!!![]()
Konu beysin tarafından (03-06-2010 Saat 07:37 PM ) değiştirilmiştir.
anlaşıldı ki bu sene wat sezonu oldukça sorunlu geçecek ve bu tarz problemlerle çokca karşılaşacagız. iş seçiminde başlamıştı bu sıkıntılar, haala da devam ediyor.. allah herkezin yardımcısı olsun...
and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
yau ne zor işmiş wat la gitmek. keşke dil kursuna gitseydim dedim artık..Koşturmaca hiç bitmiyo.arkadaşın yaşadığı da çok çok can sıkıcı bi durum
şirketimle baglantıya geçtim problemin halledilcegin söylediler şu anda pitsburghta moon adlı yerdeyiz yarın sabaha kadar beklimemiz lzm mz halledeceklerini söylediler bakalım.Kimi arakadaşlar şaka fln demiş ben ciee den gelen maili direk olrk kopyalaım size 3 ay öncesinden belliydi burya gelecegim bakalım artı
Ben resmi bir amerikan kurumunun boyle bir yazi yazip ardindan da Turkiye'deki sirketinizle iletisime gecin diyecegini dusunmuyorum. Konuyu acan arkadas mailin geldigi adresi bzimle payalsirsa daha aydinlatici olabilir. Bence birisi buyuk bi saka yapmis bu arkadasa. Ayrica gidip calisacagin sirketin insan kaynaklari bolumuyle konusursan sorularina cevap alirsin.
Sözleşmelerde sanırım buna benzer ibareler yer alıyor ve temelde bizim bunlara karşı bir hak iddia etme durumumuz olmuyor.Ancak mahkemeye verdiğimizde bunlar sabit sözleşmeler olduğu için ve bu sözleşmeler bir kere hazırlanıp her sene imzalatıldığı için az da olsa hak iddia etme hakkımız var.Ve üstelik biz bu durumda madur taraf olduğumuzdan mahkemenin bizim tarafamızda yer alma olasılığı mümkündür.Şirketler bu sözleşmelerde ne kadar açık kapı bırakmamış olsalar da bizim açımızdan hak iddia edebileceğimiz durumlarda vardır.(Hukuk dersinde öğrendiğim bilgiler ışığında yazmış bulunmaktayım)
""Let the game begin""
Çok büyük geçmiş olsun.Umarım şirketin halleder bu olayı.Yaşadığın heyecanı tahmin edebiliyorum.
bızım yaptgmz 1 nısan sakasına donmus.
kill them all-spartacus
İnşallah bir an önce sorununu hallederler,vizeni aktive mi ediyorlar,ya da bütün masraflarını karşılıyorlar mı ne yapıyorlarsa yapsınlar,senin mağduiyetini her trlü gidermeliler.Büyük geçmiş olsun.
Acaba işi önceden seçmemiş miydin? Son dakikada mı seçtin de işi ciee iş verenle irtibata geçemedi ve vizeni iptal etmek durumunda kaldı. Benim de gitmeme 12 gün kaldı hala iş belli değil, o yüzden ben de bu tarz bir şey yaşayabilirim gibi bir sonuç çıkardım buradan?
Gerçi 3 ay önceden belliydi demişsin ama?...
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
şu zamanda işsiz abd ye gitmek silahsız harbe katılmak demektir.
@Bellagio
2-3 gün önce bir işle irtibata geçeceklerdi. Ama benim durumum farklı, şirketlik değil bu kadar geç olması, benim hatamdı açıkçası![]()
@beysinCDA
Ciee zaten bildiğim kadarıyla işsiz göndermiyor Amerika'ya, gönderiyor mu? Eğer işi yoksa sanırım DS başlama tarihinde iptal ediyor vizeyi?
ne gibi bir hatan oldu Ayhan?
şu ciee'nin ne firmaları ne de işlerini sevmiyorum![]()
Valla tamamen firma ve sponsorla alakasız bir şey diyeyimOlur da usa'de görüşÃ¼rsek teferruatlı anlatırım
![]()
bu ne biçim iştir ya. eski türk filmlerinde olurdu böyle trajediler.
Ayhan sonunda williamsburg'e gelcek.Orda bulur artık bişeyler![]()
""Let the game begin""
Benim gibi issiz giden yok mu baska? ozellikle macera arayanlar?![]()
Şirket Seçim Yönergesi
Şirketimle bugun görüştüm ciee in yanlışlık yaptıgını kendilerinin bu konuyla görüştüğünü programımımızın iptal olsa pitsburgha giriş yapamiyacagımızı fln söylediler endişelenmeyin fln dediler bakalım bekliyoruz manajerde geldi buraya türk manejer oda korkulacak bişeyin olmadıgını söyledi bakalım beklemekten baska biey yapamıyorum
Vizen tam olarak ne zaman iptal oldu bilmiyorum ama vizen iptal olmus olsaydi giris yapamazdin.Giris yaptiktan sonra iptal etmis olsalar,sen onlara vizeni iptal etmeleri icin bir neden vermedikten sonra niye iptal etsinler.Eger gercekten iptal oldugunu soylerlerse,bir ara forumda insan kacakciligi vs. basligi vardi.Bazi sirketler vizeye gitmeden once bu kagidi ogrencilere veriyordu.Ordaki telefon numaralarini ara.O kagitta magdurlarin arayabilecegi numaralar var.
Link;
http://files.turkishwat.net/tw/Insan...iligi%20Hk.pdf
Peki.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks