arkadaşlar paris aktarmalı uçuyorum ben de..acaba fransa da istiyomu vize haberiniz vr mı?
evt istiorlar
California PAlm DesErT & BufFalO ThuNdEr ReSorT . . .
kıytırık cevaplar yazmayın ya millet de bilgilensin tam olarak.Daha öncede yazmıştım eğerki aktarma yapacağınız ülkede havalimanı değişikliği yapmanız gerekiyorsa transit vize ihtiyacını doğacaktır çünkü şehrin içinden bir yolculuk yapmanız gerekecek.Yok aktarmayı aynı hawaalanından yapacaksanız sorun yok bir terslik çıkmaz
benim de londra aktarmam var gidiste transit vize olayini duyunca biraz tirstim bi arkadasta erasmus il gelen bi arkadasin basindan geceni anlatti.ama bnm 1.40 sora ucagim var yani bekleme surem 1.40 dkka zaten dunyanin en buyuk havaalani bi de terminal degistrcem bole bir sorun cikkarsa sicti cafer bez getrucagi da kacirmis olucmö
![]()
Hasan nerden biliyorsun istediklerini ? Senden istediler mi ? Diğer konularda istemezler diyor...
llorando, de cara a la pared...
paris aktarmalı ucağım var yarın abd ye...sadece amerika vizem var ve paristen 8 saat sonra kalkıyor ucak....paris havaalanında 8 saat duracakmıyım yoksa gezebilirmiyim parisi
arkadaslar ben sttutgart aktarmalı gıdıorum donusum ıtalya uzerı hem deltaya hemde thy ye sordum transıt vıze almam gerekıomu dıye ıkısındende almanız gerelıo cevabını aldım.
kıbrıstayım su an burdakı alman temsılcılıgıne sordum aslında gerekmıo ama ısteyebılırler alın kafanız rahat etsın gıbı bı yanıt aldım malesef o yusden gıtmeden almayı dusunuyorum.
ayrıca sole bı sorum var donuste ıtalyada gezmek ıstersem yanı bı ıkı gun felan acaba abd deyken vıze alabılırmıyım yoksa burdan mı almam gerekır gıtmeden bılen arkadaslar yazarsa sevınırım.
bi yerde okudum güzel bilgi paylaşmak istedim.. bir havayolu şirketinde dökümantasyon bölümünden bi arkadaş yazmış"1- Almanya transit vize ister, random kontrol vardir, yakalanmamamis olabilirsiniz.
2- Isvicre, pasaportunuzda Kanada, USA, Ingiltere, Schengen vizeniz varsa transit olarak gecebileceginiz ulkelerdendir. Eger oturumunuz varsa ulkeye giris icin de yeterlidir. Isvicrede de transit vize kontrolü random olarak yapılır.
3- Ingiltere transit icin eger havalimani degistirmiyorsaniz USA transit yolculari icin 1998 21 Nisan sonrasi verilmeye baslanan yeni tip green cardlar(!) veya sticker vize olmasi gerekir. Advance Parole, transportation letter, eski tip green cardlar, patates baski USA vize ve süresi dolmuş ama uzatması olan (!)yeni tip green cardlar transit icin kullanilamazlar. Ingiltere'de transit vize kontrolü istisnasiz herkese yapilir.
4- Hollanda, Italya, Ispanya, Fransa icin transit vize kisitlamasi yoktur. "
"Happiness Only Real When Shared"
Electricity Paralyses..!
Almanya aktarmalı olarak 2007'de Lufthansa ile gittim. Vize kontrolü falan yapılmadı.
2008'de Roma üzerinden Alitalia ile gittim. Vize kontrolü falan yapılmadı.
2009'da Londra üzerinden gidicem ve transit vize sorunu falan yaşanmayacak.
--
Ayrıca 2007'de Paris ve Amsterdam üzerinden gelen arkadaşlarımdan da transit vize istenmedi.
Tüm bu durumlar aynı havaalanından yapılan aktarmalar içindir. Başka bir havaalanına gidecekseniz kesinlikle ama kesinlikle vize isterler.
Konu faruk tarafından (10-04-2009 Saat 04:43 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
almanyada random kontrol yapılıyormuş zaten,
italya istemiyor böyle bi belge..
ingiltere de ise herkesi kontrol ediyorlarmış.. Umarım sorun yaşamazsın..
Electricity Paralyses..!
Kontrol ediyorlar İngiltere'de ama www.doineedvisa.com'a girersen Amerikan vizesi almış kişilere transit vize gerekmiyor.
gecen sene bir arkadasim ingiltere icin transit vizesi olmadan londra aktarmali uctu.. bilgilerinize..
burda da us veya canada vizesine sahip kişilere gerek yoktur yazıyo..
Electricity Paralyses..!
havaalanı değişikliğinde ya da 12 saat beklemede vize istiyor mu
20
15 Jun 23:55
15 Jun Antalya Gatwick (London) BA2687
British Airways Euro Traveller
12:00
16 Jun 14:40
16 Jun Gatwick (London) John F Kennedy (New York) BA2173
British Airways World Traveller
€414.46
Currency calculator
Email flight details
Change flights
Inbound - Friday 25 Sep, 2009
08:05
25 Sep 20:10
25 Sep Newark (New York) Heathrow (London) BA0186
British Airways World Traveller
14:10
26 Sep 20:35
26 Sep Gatwick (London) Antalya BA2686
British Airways Euro Traveller
internetten buldum unu acaba transit ister mi buna
şirkettekiler 1 günü aştığı için transit vize isterler falan dedi
yardım edebilecek olan var mı
yok mu buna yardım edebilecek olan ?
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
ama dikkat edersen dönüşte havaalanı aktarmalı var.İnternette havaalanı dönüşü havaalanında olanda buldum
ama işte saat olayı etkiliyo mu 11.55 pm iniş gösterio 12.05 bekliyosun diğer güne atlıyo şirketin dediğine göre olmuyormuş,ingiliz elçiliğinin sayfasında da 24 saate kadar bekleme süresi var diyo ama anlamadım
tam bilen var mı acaba ?
en garantisi ingiltere aktarmalı ucmayındelta da fiyatlar uygun arkadaşlar gençlik indirimi diye bişey var. acentanız paragözluk yapmıyorsa hepsinden faydalanıp direk ucuslarınızda guzel fiyatlar söylerler..
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
benim uçuşumdan örnek vereyim
newyorktan 7.35pmde hareket ediyoruz
yolculuk 7saat 5dk sürüyor londraya kadar
uçak londraya new york saati ile ertesi günün sabahının 2.40ında iniyor.
yani bir gün artıyor
londra saati ile de 7.40ta inmiş oluyoruz çünkü arada 5saatlik zaman dilimi farkı var.
güneşin rotasına ters gittiğin için 1günün geçiyor.
ama toplam uçuş saatin aktarma ve beklemelerle birlikte 13saat 40dk
değişen bir şey yok
transit vize aldik, gece londra'da gatwick'te olcaz, sabah heathrow havaalanindan amerika'ya gidicez, bu arada londra'da bir tanidik vasitasiyla dolasmayi dusunuyoruz, bir sikinti olur mu? snucta transit vizemiz var. ya da yanimizda bundan kelli ucak bleti ciktisi filan mi bulundursak?
Göztepe, Amin.
Arkadaşlar ben İngiltere'de 2 gün kalmak için tranit vize almak istiyorum.Fiyatı ne kadar ve nereye başvurmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirm.
İngiltere konsolosluğundan alacaksın,
bildiğim kadarıyla kolay vize vermiyor ve
2 gün için yapacağın masrafa hiç değmez![]()
John F Kennedy, New York, ABD Ataturk, İstanbul, Türkiye
1 Aktarma Uçuş süresi 13 Saat
Kalkış
24 Eylül 2010 Cuma, 20:20
Terminal: 8
John F Kennedy, New York, ABD
Varış
25 Eylül 2010 Cumartesi, 08:25 +1 gün
Terminal: 3
Heathrow, Londra, İngiltere
Havayolu
American Airlines
Uçuş Numarası: AA 104
Uçak Boeing 777 (All series)
Sınıfı Economy Class (N)
Aktarma
Heathrow, Londra, İngiltere Terminal değişikliği
Nereden: Terminal: 3
Nereye: Terminal: 5 Duraklama süresi
2 Saat 5 Dakika
Kalkış
25 Eylül 2010 Cumartesi, 10:30
Terminal: 5
Heathrow, Londra, İngiltere
Varış
25 Eylül 2010 Cumartesi, 16:20
Terminal: I
Ataturk, İstanbul, Türkiye
Havayolu
American Airlines
uçuşu yapan havayolu British Airways
Uçuş Numarası: AA 6613
arkadaşlar bu tarz bi uçuşta transit vize gerekiyor mu gerekiyorsa nasıl temin ediliyor. bildiğim kadarıyla ingiltere bu konuda sıkıntı çıkarıyormuş.acil yorumlarınızı bekliyorum.
Konu merka tarafından (06-05-2010 Saat 01:28 AM ) değiştirilmiştir.
beyler konuyla ilgili bilgisi olan????
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks