Ada bakıcılığı
Lüks yatak test edicisi
Su kaydırağı müfettişi
Hayat kadını testi
Şarap tadıcısı ve blogcu
Şeker tadıcısı
Prezervatif testçisi
World of Warcraft oyun testçisi
Müze eğlence müdürü
Google haritası için kameralı bisikletçi
denklik var tabi iki hafta önce basvurdum işte bir aya kadar alırım denkliği lazım olmadı diye başvurmamıştım şimdi başvurdum kpss olayı olunca öyle abi mühendise ayak işi yaptırıyolar güzel bir pozisyona gelebilmek için çok uzun süre aynı şirkette emek vermek lazım onunda iş garantisi yok ben kişisel olarak çok çalışıp çok kazanmaktansa az çalışıp daha az kazanmayı tercih ederim kazanıp harcayamadıktan sonra bu güzel yıllarda ne yapıyım ben o parayı mühendis maaşları devlette biraz düzeldi eskisine göre Türkiye şartlarında iyi maaş alıyolar denebilir en cazip yönüyse çalışma saatleri tabi bazı kurumlarda mesleki açıdan körelme söz konusu olabilir bu yüzden ar-ge yapabileceğim devlet kurumlarını tercih edicem var bi kaç tane kurum böyle bakalım hayırlısı !!
Türkiyede o kadar çok çalışacak genç nüfus var dahi beyinler var ama gel gör ki iş yok memleketin durumu vahim allah hepimize yardım etsin !!!
Üçüncü dünya ülkelerinde gelir dağılımı adaletsizdir, emek ucuzdur, refah düzeyi düşÃ¼ktür vb vb.
Örnek vermek gerekirse Türkiye![]()
Ya beyler siz de naptınız yahu600 liraya mühendis mi çalışır? Asgari ücret 580 lira zaten. Manisa sanayisinde okuldan sadece mezun olan bir mühendis 1000-1500 lira arasında başlar işe. Yabancı dil, bir kaç tasarım programı konusunda deneyimli biri de 2000 liraya kadar başlar işe.
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
Valla ne kadar kotu olursa olsun pc muh ya600 nedir. Univ okumamis adam asgari ucret zaten nerden baksan 600 aliyor. 1500 den ise baslariz gibi. Ki mezun olunca ne kadar maas istiyorsun diye sorarlarsa 1500 normal diyor.
600 e birak pc muhu 2 yillik teknisyen bile calismaz.
Gerci hedefimde ingilterede 1 yil master yapip orada calisma izni almak var. Bakalim hayirlisi.
Sometimes memories can kill...
Benim dediğim makina mühendisleriydi ama mutlaka bilgisayar mühendislerine de vardır bişeyler.. Hele italyancam var dedin mi indesit sorgusuz sualsiz alıyor1100 lira da bence İstanbul şartlarında az para.. O yüzden üni. yıllarında yabancı dile abanıp 2-3 tane öğrenmek lazım, sonra işi öğrenirsin zaten
![]()
Amcam makel'de müdür, onun söylediği bu
http://www.makel.com.tr/
Hadi 1000 neyse, 1000den baslarsin 1500-2000 falan olur zamanla durumuna bagli. Ama 600 sacmaligin daniskasidir. 600 tl ye maasa eleman arayan sirket ceksin gitsin valla ulkeden. Hicbir halt olmaz o sirketten. Zaten 600 e calisan muhendisden hayir gelmez. Adamin calisasi bile gelmez.
600 e calisacagima gunde bi iddia oynayip her gun 20 tl kazanirim daha iyi![]()
Abi şirket sahibi olsam mühendis olmuş bir adama 600 lira teklif etmeye utanırım vallahi.. Tamam yeni mezun olduklarında çok toy, işle ilgili herhangi bir teknik eleman veya işçiden daha az şey bilebiliyorlar ama onca yılın emeği, onca maddi manevi feda edilen şeyler var yani.. yazıktır günahtır..
Tamam piyasa mühendis kaynamaya başladı.. Orası şÃ¼phesiz.. Herkes kendini geliştirip, çalışacağı sektöre yönelmeli.. Gerek stajlar olsun, gerekli yabancı dil olsun, gerekse yüksek lisans olsun..
Ama dediğim gibi Manisa piyasasında iş bulabilen sade bir mühendis 1000-1500 dolaylarında başlıyor işe...
Abi olur mu ya, biz onca sene karnımızı doyurabilmek için mi okuyoruz? Vasfın olmadan bile o ücretlere işler bulabilirsin. 4-5 sene de en az 30-35 bin lira para harcıyor ailelerimiz.. O kadar zarara ne gerek var madem geçinmeye yönelik çalışacaksak? Belli bir yaşam standartına sahip olmalı o kadar emek veren insanlar.. O yüzden değil mi zaten herkes çoluğunun çocuğunun tahsilli olmasını istiyor.. Ben onca emekten, bilgi birikiminden sonra mühendis sıfatıyla belli bir yaşam standartına sahip olamayacaksam vay halimize...
Aslında ülkemizde durum kötü, işsiz çok üniversite mezunu var, düşük ücretlere razı olup çok çalışan var ama...
Ben zaten durumu kabullenmis degilim. Hatta diyorum ki 600-800 alip calisacaksam hic calismam daha iyi. Zaten asgari ucret 500-600 tl falan. Hic okul okumamis adamla 5 yil muhendislik okumus adam ayni parayi mi alir. Kaldi ki dandik bi meslekde degil. EN fazla maas almasi gereken top 5 meslekten bi tanesi.
5 yil boyunca babamdan aldigim ev kirasi, harclik, okul parasi falan filan... bu sartlarda hic masrafin olmadan bi 10 yil sadece bu parayi cikartmak icin calismak gerek.
NE kadar yeni mezunda olsak is bulunca 1200-1500 arasi bi parayla baslayacagimiza inaniyorum ben. Is bulamasak ayri tabi.
işverenlerde çakal abi yapcak bişe yok...diolar zaten piyasa bu...1000 den başlar, çalışmazsa çalışcak adam çoook...böyle olunca da piyasada maaşlar kırılıo...bütün bilg mühendisleri birlik olup hakketiği maaş ( o da neyse ) 2000 falan dan aşağı işe gitmese...bak o zaman noluo...ama nüfus çok, iş yok...yapcak bişe de yok...ülkenin acı hali...
Fazla abartmışsınız arkadaşlar asgari ücret 600 TL. Ayrıca olay kişisel gelişim ve okuduğun okula bakıyor bölümden çok. Ege Üni-BilMüh bölümünde okumaktayım ve mezunlarımız en düşük 1500 TL ile işe başlıyor ve bu miktar 3000-3500 TL'ye kadar çıkabiliyor.
Konudaki soruya gelirsek hiçbiri seçmezdim ama birini seçmiş olmak için "Lüks yatak test edicisi"ni seçebilirim.
--------------------------------------------------------------------------------
önemli olan 600 tlye iş verenler değil önemli olan 5 yıl okuduktan sonra 600 tlyı kabul edip kendine vegeleceğine güvenmeden o işi yapanmayı kabul edenler.. bu tıp ıslerı kabul edenler oldukca 600 tlye calıstıran cok olur. ben part tıme calısmama rahmen yaklasık okadar para alıorum. siz universiteliler kendinize guvenıp bellii bir kotanın altında calısmazsanız iş verenler taban fiatlarını sıcratarak yukseltmek zorun kalacaklardır.. şimdiden öğrenmiş çaresiizliğe gerek yok. yapabileceklerimizin farkına varmamız lazım arkadaslar..
Şirket sahibi zaten muhattab değil seninle ,
insan kaynakları yetkilisi sunuyor teklifi
Sen okuldan mezun olduğunda iş namına ne biliyorsun,
"Koca bir hiç".
İşveren senin 5 sene gördüğün gerekli-gereksiz dersleri umursamıyor.
Sen çalışmasan başkası çalışacak o paraya ,
haliyle adamların umurlarında değil![]()
Tüm üniversiteleri ve kişileri genelleyerek yanlış yorumda bulunmuş oluyorsun. Bazı üniversitelerdeki en kalas adam bile piyasada 2000 TL'den ucuza çalışmazken bazılarının en iyisi 2000'e iş bulamıyor.
Ayrıca işveren okulda gördüğün dersleri umursamıyor demişsin, bu kadar saçma bir yorum olamaz. Ben okulda gördüğüm derslere kendimde bişeyler katarak mühendis oluyorum. Senin bahsettiğin işler mühendis değil "insan olsun yeter"e bakıyor herhalde. Yoksa o derslerde öğrendiklerin olmasa sen nasıl mühendis olacaksın ki? Ayrıca zorunlu stajlarla iş tecrübesi edindiğin gibi okurkende bol bol proje yapıyorsun zaten. En azından bizim bölüm öyle. Burda da sanırım genellemenin kurbanı oluyorsun.
Herşeyin mühendisliği çıkarken hangi mühendislikte okuduğunda önemli ama en önemlisi üniversiten ve kendi gelişimin.
Amcanın müdür olduğu firma dediğim gibi mühendisliğe bakmıyor anlaşılan dersleri vs sallamayıp 600 lira öneriyorlarsa. 2 yıllık teknisyenlerin bile birçoğu kabul etmez öyle bir işi. Eden zaten dediğin gibi derslerden falan haberi olmayan, sadece bölümden mezun olmuş, hiçbirşeyden haberi olmayan kişilerdir.
Knedi babam bir fabrikada müdür ve işe aldıkları bilgisayar mühendisleri 3000-3500 TL'den başlıyorlar işe. Bunun dışında okulumun mezunlarıyla ilgili haberleri sürekli takip ediyorum ve önceki mesajımda da dediğim gibi en az maaş alanı 1500 lira ile başlıyor. Ve bu miktar 3000-3500 liraya kadar çıkıyor kişinin kendini geliştirmesine göre.
Okuduğunuz okulda bölümünüz piyasada kabul görüyorsa kafanıza takmanız gereken tek şey kendinizi olabildiğince geliştirmek. Ondan sonrası gelen teklifleri değerlendirmek olacaktır. Bizim bölümde son sene daha mezun olmadan çoğu öğrenci iş sözleşmelerini imzalamış oluyorlar bile.
Konu Cesc tarafından (09-04-2010 Saat 08:06 PM ) değiştirilmiştir.
Hangi üniversite ve bölümdeki en kalas adam bile 2000TL e iş buluyor?
Okulda gördüğün derslerin % kaçını iş hayatında kullanacaksın?
Staj tecrübesi olanlar tabi ki bir adım önde,
yine de şöyle bir durum var ki staj zorunluluğu olmayan okulların öğrencileri staj bulmakta büyük güçlük çekiyor.
Bir mühendis kabul etmez ikincisi kabul etmez ancak mutlaka kabul edenler oluyor.
Benim piyasadan kastım kurulmsal şirketler değil bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.
Bir de genel olarak konuştuğum için bölüme göre + ve -ler olabilir.
Şu an kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ancak okul bittiğinde hiç bir şey senin söylediğin gibi tozpembe olmuyor,
tanıdıklar ve eş-dost sayesinde giriyorsun bir çok işe.
Siemens ve cocacola bile torpille alıyor![]()
ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent'in sıradan bir mezunu yaklaşık 2000-2500 lira ile işe başlıyor. İyileri ise 3000'nin altına bile düşmüyor başlangıç maaşında.
Okulda ilk 2 sene genel mühendislik konuları öğretiliyor bizim okulda. Yazılım donanım sistem tasarımları vs herşey. 3. senedne itibaren seçmeli derslerle kendini hangi alanda yetiştireceğini kendin seçiyorsun ve okulda gördüğün dersin işe yarama yüzdesi %100'lere kadar çıkıyor 3. sınıftan sonra. İlk 2 sene YÖK'ün zorunlu kıldığı gereksiz dersler yok değil. Ama bi zararı da yok iyi kötü geçip gidiyorsun zaten o 3-5 dersi. Geri kalan derslerin hepsi "mühendis" olacaksan çok işine yarayacak dersler. Dediğim gibi 3. sınıftan sonrada zaten kendi alanında uzmanlaşmak için o alana yönelik dersleri seçip alıyorsun.
Türkiye'yi bırak hiç biryerde hiçbirşey "tozpembe" değil. Ve ben mezun olun işiniz elinizde en düşük 1500 TL maaşla gibi birşey de söylemedim. Dikkatli okursan kendini geliştirmenle olacağını söyledim bunların. Özellikle Japonya'dan örnek vereyim Japonya ve Japonlar hakkında bol bilgiye sahip olduğum için, adamlar dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden birine sahip, kazançları çok yüksek ama bu durumu ne yata yata gelmişler ne de bu şartlarda bile hayat tozpembe onlara. Şirketlerin sahipleri bile tozun yağın için sıradan bir işçi gibi çalışarak bu duruma gelmişler, hala da patronlar bile sürekli çalışıyor bizimkiler gibi değiller. Onlar öyleyken bizim yata yata refah içinde yaşayacak olmamızı düşünmek baştan saçma zaten.
Neyse fazla uzatmayım, sen "600 liraya iş bulursanız şükredin"e getirmiştin olayı bu yüzden cevabımda iyi yönlere ağırlık verdim bu seferde "dediğin gibi tozpembe değil" demişsin bu mesajımda ona cevap olsun, böylece demek istediğim herşey anlaşılmıştır umarım.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks