Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gerçekleri Konuşalım (PARA)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Gerçekleri Konuşalım (PARA)

Arkadaşlar wat işi baya kafama yatmıştı. Baya araştırdım güzel bir şirket buldum. Neyse işimin ne olucağını işte vize belgeleri vs. vs. herşeyi araştırdım fakat ekonomik açıdan baktığımda herşey şirketlerin anlattığı kadar toz pembe değil. İsterseniz buna ortalama olarak birlikte bakalım. Hatam varsa düzeltin.

Masraflar: (türkiyedeki ve amerikadaki masraflar yani toplamda cebimizden cıkan ortalama BÜTÜN PARA)

türkiyedeki vize işlemleri: 700$ (ayrıca benim için istanbula önce fuar için gitmem gerekiyomuş ardından okduğum şehire dönücem ve şirketin benim için randevu aldığı tarihte tekrar istanbula gidicem. tabi istambula sadece amele gibi vize için gitmem gitmişkende kalırım ve 500$ da 2 gidişimde harcarım + 200$ vize işlemleri için vericeğim para)

Ön kayıt ücreti: 150$

Şirkete verdiğim ücret (programda iş ayarlamsı için.) : 1300$

Uçak bileti : 1200$ (ortalama)

Amerikada konaklama: 960$ (konaklama ücreti 75$ ile 100$ arasında değişiyor ben 80$ olarak hesaplıyorum (haftalık) ve 3 ay kalıcağım için. 80*4*3)

Amerikada yeme&içme : 1200$ (haftalık 100$ sabah öyle akşam yemeğine verdiğimizi düşünelim bu da 100*4*3)

TOPLAM MASRAF:5510$

Kazançlar:

Çalıştığımız iş yerinde haftalık 40 saat çalışma durumu söz konusu (bazı durumlarda 30-40 saat arası değişiyor ama bazı durumlarda ise owertime (ki bu bence fazlasıyla şansa bağlı) ile 50 saate kadar çıkabiliyor.) bu nedenle haftalık 40 saatimizi günlük 8.5$ aldığımızı varsayarak ve 3 ay boyunca hiç tatil yapmadan çalıştığımızı (genelde bahsedildiği gibi travel kısmı biraz hikaye olan bi program (eğri oturalım doğru konuşalım ) düşünüyoruz. burdan 40*8,5*4*3=4080$ bizim cebimize giren para.

Fayda - Masraf = -1430$ fazladan para veriyoruz.

Tabi bu hesaplamaların içinde konaklamayı 60$ dan yaparsınız az yersiniz 80$ a karnınızı da doyurursunuz hatta ikinci iş bulursunuz aldığınız parayı arttırırsınız işte ozaman kar etme ihtimali de olaabiliyor. Peki bu durumda sorulması gereken soru günde 12-16 saat çalışarak(ikinci iş ve fazla mesai ihtimallerinin varsayıyorum) kendinize de eziyet çektirmiş olcaksınız. Buda çok önemli bi konu. Çünkü tamam hadi sen ikinci iş buldun ama ikinci işe gündüz 7-8 saat çalıştıktan sonra gidiceksin bunuda unutma. Türkiyede ki geçirdiğin sıradan bi günle karşılaştır

Ayrıca gidince dil öğrenme konusada aslında muallakta. Sonuçta Türkiye 2011 itibariyle dünyada 2. WAT ile öğrenci gonderen ülke ve öğrencilerin ağırlıklı olarak tercih ettiği şirketler belli başlı ve bunlara gelen öğrenciler zaten ortalama 10-15 tane şirkete dağılıyo. Yani bu şirketlere baş vuran 10.000-15.000 öğrenci zaten bu şirketleri seçicek mecburen. E mutlaka türkler de olucak çalıştığı yerde. Bu nedenle asıl amaçları arasında ingilizce geliştirmek olan öğrenciler bunuda düşünsünler. Ve son olarak kendinizi Amerika yerine koyun; Yazları iş gücü ve genç nüfus eksikliği yaşıyosunuz bunun için gelişmekte olan ülkelerle anlaşma yapmıssınız burdaki şirketler (bunlar genelde yabancı ülke kökenli şirketler) size her sene çalışıcak öğrenci göndericekler. Ve bu öğrencilere amerika ortalamasının altında maaş verip 4 kişilik odalarda konaklatcaksın. Bundan güzel ne olabilir. Ayrıca bu öğrenciler kendi ülkelerinde senin ülkene çalışmak için bile olsa ayak basabilmek için birsürü para veriyor ve vize almak için yırtınıyolar. Ayrıca senin bu öğrencileri çalıştırdığın işlerden çocukların cebinde kalan paralarıda amerikada bırakması için birçok şeyden vergi almıyosun.

"E ama benim aracı şirketim bana böyle söylemedi en fazla 2500-3000$ cebimdem çıkar dedi?"

Evet okadar para cebinden çıkıcak, ama sen türkiyedeyken çünkü sen türkiyedeyken ordakilerle muhatapsın. bu para senın amerikadaki harcamaların hesaba katılmamış durumundaki para. Ozaman şirketine şöyle demen lazım ya siz 3000$ diyosunuz tamam bu para benım cebimdem amerıkaya ayak basana kadar çıkıcak para. Ama kazanıcağım parayı söylerken türkiyeye gelene kadar geçen süre zarfından bahsediyosunuz. E cebimdem çıkıcak parayıda türkiyeye gelene kadar ki süreyi katarak hesaplarmısın hemşerim diyerek bazı şeylerin farkında olduğunu gösterebilirsin.
    Konu saywithme tarafından (26-01-2012 Saat 02:53 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu programın amacı kesinlikle para kazanmak olmamalı.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Kusura bakmayın ama hesap çok mantıksız.
    1.si İstabnul'a 2 kere gidip gelmek için kim 500 dolar harcar?
    2.si 1200 dolara uçak bileti almak için epey gecikmek gerekir diye biliyorum. Tabii gideceğiniz yere göre de değişir ama ben takip ettiğim kadarıyla ortalama 1000 dolar uçaak biletleri gidiş dönüş. Kaldı ki 1000 doların altına da bulunabiliyor.
    3.sü Amerika'ya para harcamaya gitmiyoruz farkındaysanız. Bu programın amacını iyi kavramak gerekir ki siz 1430 dolara Amerika'ya sadece gidip gelirsiniz. Kalacak yer bile bulamazsınız. Ki biz burada 3 aydan bahsediyoruz
    4.sü Travel'ı isteyen yapar istemeyen yapmaz ki ben kendi adıma konuşacak olursam Travel'ı fazla yapmayı düşünmüyorum.
    5. si CV'nize eklenebilecek güzel bir iş deneyimi olacak ve yabancı dil bildiğiniz İSPATLANMIŞ(orada dilini geliştirmeyenleri bir kenara koyuyorum) olacak. İlerde bir firma(ne mezunusunuz blmiyorum) işe alırken İngilizce'ye bakar. Ama güzel ülkemde İngilizce eğitimini iyi derecede çok sınırlı sayıda üniversite verdiği için kimisi bir sınav sonucu ister kimisi de bu tip şeylere bakar.
    6.sı Aileden uzakta ve tek başına olmak bence inanılmaz güzel bir deneyim olacak.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı letsgoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.si 1200 dolara uçak bileti almak için epey gecikmek gerekir diye biliyorum. Tabii gideceğiniz yere göre de değişir ama ben takip ettiğim kadarıyla ortalama 1000 dolar uçaak biletleri gidiş dönüş. Kaldı ki 1000 doların altına da bulunabiliyor.
    3.sü Amerika'ya para harcamaya gitmiyoruz farkındaysanız. Bu programın amacını iyi kavramak gerekir ki siz 1430 dolara Amerika'ya sadece gidip gelirsiniz. Kalacak yer bile bulamazsınız. Ki biz burada 3 aydan bahsediyoruz
    4.sü Travel'ı isteyen yapar istemeyen yapmaz ki ben kendi adıma konuşacak olursam Travel'ı fazla yapmayı düşünmüyorum.
    5. si CV'nize eklenebilecek güzel bir iş deneyimi olacak ve yabancı dil bildiğiniz İSPATLANMIŞ(orada dilini geliştirmeyenleri bir kenara koyuyorum) olacak. İlerde bir firma(ne mezunusunuz blmiyorum) işe alırken İngilizce'ye bakar. Ama güzel ülkemde İngilizce eğitimini iyi derecede çok sınırlı sayıda üniversite verdiği için kimisi bir sınav sonucu ister kimisi de bu tip şeylere bakar.
    6.sı Aileden uzakta ve tek başına olmak bence inanılmaz güzel bir deneyim olacak.
    1.ben adanada okuyorum vize ve fuar için adanadan istanbula gitmem gerekicek. sadece 14 saatliik yolu 5dk lık vize ve 1 saatlik fuar için aklı başında olan çekmez. gider istanbulda gezer. ve 500$ harcar!

2. ucak biletçli öi konusunda ben araştırma yapmadım sadece firmanın verdiği 600 euro - 900 euro arası fiyarının ortalamasını aldım. bi sene önceden alınan uçak biletiyle şimdi 1 hafta kala alınan arasında heralde fark olur.

3. amerikaya para harcamaya gidiyoruz. kim amerikaya wat ile gidipte para harcamadan gelidi? sadece bir örnek yeterli 15 bin giden öğrenci arasından.

4. niye travel yapmıycaksın. çünkü sen bilinçli öğrencisin. araştırdın hesabını kıtabını yaptın ve parayı orda harcarsan istediğin mevlayı biriktiremiyceksin. Aslında sende biliyorsun ki amerikaya gitmişken gezmeyi istemeyen en azından bi times meydanı ve staples center ı görmeden gelmek saçma olucak. Ama sen oraya çalışmaya gidiyosun para biriktirmeye

5. Wat ile amerikaya gidenlerin yabancı dil bildiği ispatlanmış olur sözünü şaka olarak algılıyorum

6. Aileden uzaktaki bi hayat tecrübe acısından bencede çok önemli. Hele wat gibi risklerle dolu bir programda...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı letsgoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

-istanbulda 500 dolar harcama saçmalığı nedir anlayan olduysa anlatsın.
    -1200dolar ortalama uçak bileti derken ?yani ben bugün biletimi alırsam washington'a 1300 tl ödüyorum.ortalama 1200 dolar nedir o tavan fiyattır!
    -Abd'de çalışarak da olsa yaşamanın gezmenin en ucuz yolu budur.
    -Travel yapılabiliyor gayette.Evet ekside kalıyorsunuz doğru.Ancak hiç yazılıp çizilmeyen bir şeyi yazacam şimdi.Eğer bu kadar detay düşünüyorsak atlanan EN BÜYÜK NOKTA !
    Türkiye'de ayda yeme,içme vs massraflarınızı düşünün ayda en az 500 tl ailenize yüksünüz.3.5 ay orda kaldınız deseniz.2000tl
    hadi ailenizle yazın tatile gitmeye kalksanız 1-2 haftalık tatilde yapacağınız yoldaki benzin harcamasından dışarda gezmeye konaklamaya 1000 tl harcamak işten değil.

istanbulda 500dolar harcama saçmalığını sıfırlayalım bir kere.
    1200dolar değil 800 dolar ortalama uçak bileti.
    3.5 AY TÜRKİYE'DE YAŞAMANIN AİLENE OLAN YÜKÜ+TÜRKİYE'DEKİ YAZ TATİLİN Etti mi sana 3000 tl.
    900 dolar +3000tl =2500 dolar eder.
    Sizin 1430 dolarlık eksiye +2500 ekleyelim.
    -1430+2500 =1070 dolar.
    bu parayla da gezmenizi yaparsınız.
    Çok rahat yapılır zaten 1070 dolara gezme.overtime vs ekstra gelir olursa telefontablet,üst baş alırsınız.

Evet ekside kalırsınız doğrudur ancak 3 ay çalışıp amerikayı görüp arada 1-2 günlük kaçamaklar belki son 15günde günde de travel yaparsınız.
    Evet gitmeden önce harcadığınız parayı çıkaramazsınız tamamen ama zaten siz TÜRKİYE'DE de çalışmıyorsanız ailenize olduğunuz bir yük var 3.5 ay içerisinde birde Türkiye'de tatile vereceğiniz tüm masraflar 1000tl olsa buna sayın o ekside olacağınız 3000tl.

-----------------------
    cv olayına girersek.cv'de bunun pek bir değeri yok önemli yerlerdeki işe alımlara bakan birkaç tanıdıkla da görüştüm.
    bunun senin kariyerine artısı yok ama sana artısı var dediler kişisel gelişimine artısı olur cv'nin köşesine yazılır ama pek bir faydası olmaz dediler ki bende bu kanaatteyim.
    gerçe şimdi lifeguard olucam ve kızılhaç sertifikam olacak.bu kızılhaç cankurtaranlık sertifikası işe alımlarda diğer adayların önünüze geçmenizi sağlayacak ilginç bir nokta olabilir.ama etkisi çok değidlir.
    ----------------------
    pratik faydası olabilir ingilizce olarak ama ingilizce olayı bize kalıyor.
    Türklerle takılmayayım demek öyle kolay değil,mantıklı mı tartışılır ancak genede İngilizcem iyi olsa da ben konuşurken hep bir tedirginlik yaşarım onu atmak için ideal gözüküyor.
    neticede 3.5 ay abd'de yaşıyorsun herkes iyi kötü öğrenir birşeyler..
    --------------------
    EVET ABD'NİN UCUZ MEVSİMLİK İŞÇİLERİYİZ !
    abd'de gençler böyle işler yapıyorlar yapmıyor değiller ama tabi bazılarını yapıyorlar.
    sömürülme olayına gelirsek abd'nin sömürülcek işçi bulması zor değil ancak bu WAT ile GELİŞMEKTE OLAN ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ ALIYOR ABD'Yİ TANITIYOR,GÖSTERİYOR BEYİN GÖÇÜNÜN ÖN AŞAMASINI YAPIYOR.
    GENE SİCİLİ TEMİZ PARLAK ÇOCUKLAR GELİYOR ÇALIŞIYOR ÜLKESİNDE.

hepsine rağmen kendinize şunu sormanız lazım evet ABD bu işten faydalanıyor ama ya sen ??
    -yazın bilgisayar başında olmak mı daha iyi ?
    -yazlıkta her sene takıldığın yerlerde olmak mı ?
    -bir ay bodrum tatili yapıp geri kalanında gene pc başında takılmak mı ?
    -KENDİ ÜLKENDE ÇALIŞSAN 2 KAT AĞIR ŞARTTA 3 KAT AZ MAAŞ ALACAĞININ FARKINDA MISIN ?
    -ing geliştirmek istiyor musun?
    -farklı kültür vs görmek,gezmek istiyor musun ?

yani keşke abd'ye gitmek için para ödemesek keşke orada en güzelinden staj imkanları verseler ancak bunlar olmuyor öyle rahatcana.
    Evde pineklemek yerine UCUZ MALİYETLİ,ÇALIŞARAK ABD'Yİ GEZİCEM,ing pratiğimi artıracam,birçok yeni arkadaş edincem,yepyeni yerler görecem,gezecem ve BANA DENEYİM OLACAK bu yüzden work and travel'a gidiyorum ben siz de bu sebepleri yeterli görüyorsanız sizle örtüşüyorsa gidin derim ben.
    Konu ozz tarafından (27-01-2012 Saat 02:42 PM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Küçük bir çocuktan saklanan gerçekleri, çocuğun farketmesi üzerine açılan bir konu gibi olmuş. Hadi canım söyleyin, itiraf edin, eğri oturup doğru konuşalım gibisinden. Yaptığın hesaplar çok uçuk. Şu an elimdeki PC uzun uzun yazmama olanak vermiyor ama kısa bir değerlendirme yapayım. Work and Travel Çalışma, Gezme, Dil Geliştirme ve Farklı kültürleri tanıma gibi özellikleri içerisinde barındıran tek programdır. ABD'ye gidip bunları aynı anda yapmanın en ucuz, en kolay ve en güzel yoludur.

*2 hafta turist olarak giderim ABD'ye dersen. Yapacağın masraf en az 3000-4000 dolar arası olacaktır. Bir kaç şehir gezersin gezdiğinle kalırsın. Diline bir faydası dokunmaz, arkadaş edinemezsin, farklı kültürleri tanımayazsın ve yine farklı kültürlerden arkadaşların olmaz.

*3 ay dil kursuna giderim daha iyi dersen, yine aynı şekilde en az cebinden 4-5000 dolar çıkar ve ordaki masraflarını hesaba katmıyorum bile. Hoş güzel bir ingilizce eğitimi almış olursun ancak yine WAT daki gibi bir çok milletten arkadaş edinme olgusu en asgariye iner. Çalışarak kendine birşeyler katamazsın. ve gezdiğin yerler okulunun max 100 mile çevresi olur

WAT bütün bunları sana yapma imkanı veriyorken, verdiğin ücreti geri kazanmanı hatta daha fazlasını cebine koyarak dönmeni sağlayabilecek tek programdır. Karar senin

Bu arada söylemeden geçemeyeğim. Turkishwat'ı takip et sende geçmişte arkadaşlarımızın yaptığı gibi 500$ a bilet al...Al ki 700$ oradan kara geçesin Seni hiç bir şekilde yermiyorum ancak program için uygun bir öğrenci profili taşıdığını söyleyemem. Bir kez daha değerlendir. Selamlar

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Küçük bir çocuktan saklanan gerçekleri, çocuğun farketmesi üzerine açılan bir konu gibi olmuş. Hadi canım söyleyin, itiraf edin, eğri oturup doğru konuşalım gibisinden. Yaptığın hesaplar çok uçuk. Şu an elimdeki PC uzun uzun yazmama olanak vermiyor ama kısa bir değerlendirme yapayım. Work and Travel Çalışma, Gezme, Dil Geliştirme ve Farklı kültürleri tanıma gibi özellikleri içerisinde barındıran tek programdır. ABD'ye gidip bunları aynı anda yapmanın en ucuz, en kolay ve en güzel yoludur.

*2 hafta turist olarak giderim ABD'ye dersen. Yapacağın masraf en az 3000-4000 dolar arası olacaktır. Bir kaç şehir gezersin gezdiğinle kalırsın. Diline bir faydası dokunmaz, arkadaş edinemezsin, farklı kültürleri tanımayazsın ve yine farklı kültürlerden arkadaşların olmaz.

*3 ay dil kursuna giderim daha iyi dersen, yine aynı şekilde en az cebinden 4-5000 dolar çıkar ve ordaki masraflarını hesaba katmıyorum bile. Hoş güzel bir ingilizce eğitimi almış olursun ancak yine WAT daki gibi bir çok milletten arkadaş edinme olgusu en asgariye iner. Çalışarak kendine birşeyler katamazsın. ve gezdiğin yerler okulunun max 100 mile çevresi olur

WAT bütün bunları sana yapma imkanı veriyorken, verdiğin ücreti geri kazanmanı hatta daha fazlasını cebine koyarak dönmeni sağlayabilecek tek programdır. Karar senin

Bu arada söylemeden geçemeyeğim. Turkishwat'ı takip et sende geçmişte arkadaşlarımızın yaptığı gibi 500$ a bilet al...Al ki 700$ oradan kara geçesin Seni hiç bir şekilde yermiyorum ancak program için uygun bir öğrenci profili taşıdığını söyleyemem. Bir kez daha değerlendir. Selamlar
    iyi güzel demişsin ama kaç kişi senin yaptığın gibi bilinçli davranıcak. Ve ben hala amerikanın diğer ülkerlerdeki amerikaya olan hayranlık faktörünü kullanarak ülkeye işçi aldığını düşünüyorum. tamam hadi fazla fazla masrafları 1000$ aşağı çektiğini düşün. sonuç? birde anlamadığım konu şirketlerin niye sadece türkiyedeki masrafları söylediği? niye amerkadaki masrafları da bunun içine katmadığı saygılar

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

İşte bu noktada forum var oluyor zaten. WAT'ın ne olduğunu, amaçlarının ne olduğunu örneklerle ortaya koymaya çalışıyoruz. Anlatıyoruz ki, bu programın para odaklı bir program olmadığını herkes öğrensin. Soruna gelince... Şirketler sana DS formunu getirmek, vizeye hazırlamak, iş bulmak ve bazende konaklama bulmakla yükümlüdür. Ticari bir işletme olarak şirketler sana bunların hesabını çıkarır. Ancak senin orada ne kadar para yiyeceğini kimse bilemez, kestiremez..Kestirmek zorunda da değildir. Yemeğini evde yer uygun bir konaklama bulursun. Masrafları en asgari düzeye çekersin.Çoğu işyerinde ücretsiz yemekte var ayrıca. Ancak para konusunda bir sıkıntın yoksa ve Ben buraya para için gelmedim diyorsa,. Gönlünce yer içersin, gezersin.. bunlar sana 3000 dolar civarı paraya patlar. (ailenden para istememen ve eline geçen bütün parayı harcaman durumunda) Bu durumda da yine şirketin dediği "cebinden şu kadar para çıkacak" söylemi doğru olmuş olur. Yani anlatmak istediğim şirket burada program için cebinden çıkacak parayı bilir ancak kazanacağın paranın ne kadarını harcayacağını bilemez..

Kölelik, ucuz işçi statüsü gibi kavramlar defalarca tartışıldı. Aşağıdaki konuları incelemeni öneririm.

http://www.turkishwat.net/work-trave...-ozlu-soz.html

http://www.turkishwat.net/basinda-wa...-koleligi.html

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

istanbula gittin diye 500 dolar harcarim diyosan amerikaya gidince cebinden fazla para cikmasi dogal ama bunu bir sorunmus gibi dile getirmeni anlamadim.bende adanadan katildim bu programa 2 kez.orda kole degildim.ilk basta yalniz kalmanin zorlugunu cektim ama kolelik degildi yaptigim is.

senin yaptigin hesaplar maksimuma dayali hep ve kazanci optimum da tutmussun.aslinda mantikli bi hesap yapmissin.kotu duruma gore hesap etmek sana bisey kaybettirmez.overtime hesabi yapip ona bel baglasan yanlis olurdu.ama sen olayi farkli yorumluyosun.oraya gidip para kazanmak diye bi kural yoktur.kimi gider ustune para harcar kimi gider 10000 dolar biriktirir.yani senin hayat gorusune bagli.ikiside kotu degil.sadece farkli seyler hepsi bu.anladigim kadariyla sen para harcamayi seven birisin(istanbulda 500 dolar harcarim dedigin icin) o yuzden bu programdan cebinde parayla donmek zor olur.sen harcamalarini kazandigin paraya gore ayarlaki ailenden para istemek zorunda kalmayasin.tabi bu benim sahsi fikrim.sen kendi butceni ne yapacagini daha iyi bilirsin.ama bende kimseden istanbula gidince 500 dolar harcanir/harcadim gibi bisey duymadim..
    Konu Ugur tarafından (26-01-2012 Saat 05:01 PM ) değiştirilmiştir.

BannedUser
    Guest

Konu hakkında detaylı mesajı yarın atacagım. Ama sen Istanbula gidip 500 dolar harcıyorcan bence ABD hic gitme. 500 dolara ben Bosna Hersek gezisi yaparım 1 hafta konaklamalı.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

valla böyle saçmalık ilk defa okuyorum , senin dediğinden şu anlaşılıyor. ben şuan baba parası yiyiyorum. kira vermiyorum yemek parası vermiyorum üstüne babam cebime harçlık koyuyor. ben oraya gidicem kazanacağım parayı bi de yemeğe içmeye - kiraya mı vericem. zarara giriyorum

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Amerika'ya işçi aldığını dusunuyorsan arastırmayı bırak dostum o zaman. bu düşüünceye sahip olan birinin oraya gidip 3 çalışıp hatta çalışırken eğlenebileceğini hiç zannetmiyorum. yazını heba edersin. aramızda kaç kişi var bu programa katılıpta Amerikanın kendine işçi sağladığı düşüncesiyle giden? Bu programa coğu kişinin gitme amacı değişik tecrübeler kazanıp Amerika'yı gormektir. Para hesabını da bu kadar dusunuyorsan Alaska yı arastır.
    kubersify arkadaşma katılıyorum bu programın amacı kesınlıkle para kazanmak olmamalı

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Tum bu söylenen rakamlar uç noktalar bence. Ama hadi ki bu kadar masraf yapıldı diyelim ve zararda olalım. Bu programın amacı para kazanmak değil. Cogu insanın göremediği yapamadığı seyleri bu program sayesinde yapıyoruz. Elbette ki cok zor şartlar altında çalışanlar ve kotu seyler yaşayan var ama tum bunları atlattıktan sonra turkiyeye nasıl bir ozguvenle dönülüyor bunu yaşamayanlar anlayamazlar. Ne kadar zarara girildiği tartisilmamasi gereken bir konu bence çünkü kime göre zarardasin? Ben o tum harcamalarına rağmen bir daha gitmek isteyen yüzlerce insandan biriyim. Kendi parami kazanmanın verdigi güven, edindiğim arkadaşlıklar döndüğümde tekrar tekrar bakıp mutlu oldugum yüzlerce fotografım o zarar olarak gördüğünüz paraya bin basar. İlerde binlerce dolar dökseniz bile bu fırsatı bir daha yasayamayacaksiniz. Öğrenciyken Amerika'da legal olarak çalışıp orda bi ev tutup para kazanamayacaksin. Ayrıca travel kısmını yapmayanlar cok nadir. O da kendi tercihlerinden dolayidir kimseyi suclayamayiz. Ben 4 yer gördüm Amerika'da. Pek cok alışveriş yaptım, verdigim paranin fazlasını çıkarttım üstüne bide parayla dondum şimdi o parayla self bir daha gidicem. Orda yaşanan tecrübeyi, gezilen onca yeri güzel (bazende kotu anıları) bu kadar kolayca kenara atıp sadece para üstünden konuşmak bence cok yanlış. Dil konusuna gelince gercekten bu kendi elinde. 3 ay boyunca Türklerle takilirsan bu sadece hayalde kalır. Ama amerikadasin ya daha nasıl bir şans gelirki önüne dil öğrenmek için, bu sadece senin elinde...
    Onlarca kisi senden önce bu hesaplamaları defalarca yaptı, gidip geldikten sonra tekrar defalarca gitmek isteyen bunca insanida göz önüne alırsak bence bu kadar basit düşünüp yuzeysel konuşmadan önce tekrar bide bu boyutuyla düşünmek gerek...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

adanadan istanbula 5dk lık vize için gideceksin ama o vize senin amerikaya girmeni sağlıycak başka türlü amerikaya girmeyi düşünüyosan o senin fikrin ama söylediklerin benim mantığıma hiç yatmadı , senin mantığına yatıyosa orası ayrı
    ayrıca bu mantıkla düşünüyosan bırak wat felan yapma benden sana tavsiye

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar Work and Travel Bir para kazanma programı değildir. Zaten bunu bütün Firmalar kayıt sırasında söylüuyorlar. İngilizce öğrenme programıda değildir. Sadece ingilizce konuşabiliyorsanız size biraz pratik kazandırır. Programın asıl amacı Amerikada yaz sezonuda ortaya çıkan vasıfsız eleman ihtiyacını kapatmaktır. Bunun için en ideal aday 3. dünya ülkelerindeki üniversite öğrencileridir. Çünkü üniversiteleri olduğu için ülkelerine geri dönmek zorundadırlar. Çünkü Amerikaya gitmek bu ülkelerde bir statü ve prestij göstergesidir. Çünkü bu ülkelerden gelen öğrenciler zengin olmadıkları için kendiklerine verilen işleri para kazanmak adına gıkını çıkarmadan yapmak zorundadırlar. Work and Travel maliyeti ortalama 3500-4000 dolar arasındadır. Amerika kaç para kazanacağınız biraz şansınıza birazda sizin ne kadar çalışkan olduğunuza bağladır. ancak giden öğrencilerin büyük çoğunluğu sezon boyunca en falza 3000 - 5000 dolar civarında para kazanırlar. Program kısıtlı bir süre olduğu ve etrafınızda sizin gibi watçılar olduğu için eğlencelidir. Özellikle Türkiyede sosyalleşememiş kişiler için idealdir. Ancak programın %90 lık bölümünü çalışmak, uyumak ve bilgisayar başında geçirilen saatler oluşturur. Geri kalan %10 luk bölümü de eğlencenin dibine vurmak, gezmek dolaşmak, partilere katılmak, eğlence parklarına gitmek vb. oluşturur. Zaten Türkiyeye döndüğünüzde Aklınızda Amerikayla ilgili bu %10 luk kısım kalır. Ve Türkiyede herkese bu programı tavsiye edersiniz.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Kafanda bu kadar soru ve olumsuzluk varken hiç gitme sen en iyisi.Work and Travel para kazanıp Türkiye'ye getirme programı değildir.2 senedir Amerika'ya gidiyorum ve gelecek yazda gidicem inşallah, cebimden o kadar para çıktı emin ol orada edindiğim tecrübeyi hiç bir yerde kolay kolay edinemem.Tamam belki çok para verildiğine haklısın ya da şirketlerin her şeyi size söylemediğine.Biz burada formda şirketlerin sizlere söylemediği her şeyi ve amerikada başınıza gelecebilecek kötü ve zor durumları anlatıyoruz ve bunun sonuçlarında yaşayabileceklerinizi az çok tecrübe ve bilgilerimizle paylaşıyoruz.Şirketler ticari işletme olduğu için öncelikli hedefi kardır.Onlar hiç bir zaman "aman öğrenci rahat gitsin aman başına bir şey gelmesin" diye düşünmezler.Parayı verdikten sonra ölsen bile onların umurunda değilsin.Sen para mühim değil hayat tecrübesi çok daha önemli diyorsan git ama gördüğüm kadarıyla bu işe kalkışmasan daha iyi.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arkadasim ne yazik ki evdeki hesap carsiya uymuyo.sen simdi ne kadr ayrintili bi liste yapsan da bos cok kzananida biliyorum zarar edeni de.bu is biraz sans isi.kesinlikle para dusunerek gitme hayallerin suya duser.sen o harcadigin parayi cope atiyoussun gibi dusunerek git.2 haftalik maasi 500dolar olan da biliyorum 1100 dolar olan da.dedigim gibi tamamen sans

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu köle falan muhabbetleri de genelde alaska'ya gidenler sayesinde oluyor.
    bence wat programının ismini lekeliyor bu balık temizleme vs işleri.

para kazanmak için mevsimlik işçi olunuyor gerçekten alaska'da.
    başka hiçbir amacı yok.seçene de saygım var ama programın ruhunu yansıtmıyor.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı ozz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu köle falan muhabbetleri de genelde alaska'ya gidenler sayesinde oluyor.
    bence wat programının ismini lekeliyor bu balık temizleme vs işleri.

para kazanmak için mevsimlik işçi olunuyor gerçekten alaska'da.
    başka hiçbir amacı yok.seçene de saygım var ama programın ruhunu yansıtmıyor.
    aynen katılıyorum
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

BannedUser
    Guest

Alaska işlerinde calısanlar neden programı lekeliyormus onu anlamadım ben..

bulasık yıkama amelilik değil, housekeeper olup tuvalet temizlemek amelelik değilde alık temizlemek mi kölelik. valla 4 sene gittim cokta memnunum bence programı lekeleyen calısmanın ne oldugunu bilmeyen öğrenciler....
    bu programın adı work and travel calıs ve gez....

calıs ve öğren ya da eğlen ve gez değil...

adı uzerınde workkkkkk... calısmaya gıdıyorsunuz bunu bır kere kafanıza kazıyın... tabi ki 4 sene bana muhtesem tecrubeler arkadaslıklar kazandırdı program sayesinde gormediğin yerler gordum.. su alaskayı karalama calısmalarına artık bir son verseniz diyorum.. a

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

istemeyen gitmesina rkadaşım

3ay türkiyede kalınca ne kadar para harcıcaksınız onu bi hesaplayın once

verdiğiniz para+kazandıgınız para o+gitmeyip türkiyede harcıyacagınız parayı eklersek zarar etmiyorsunuz ekstradan amerikayı görup dil geliştirip satmak için elektronik alabilirsiniz kişiseldir kar zarar ihtimali..ben 3ay köpek gibi 2 işte çalışırım 15gün gezerim başkası normal calısır her haftasonuz gezer barlarda kızlarla parasını yer ee o zaman beklemesin parayla dönmeyi yada kar etmeyi

BannedUser
    Guest

Programın amacı para kazanma olmadıgı gibi, dil öğrenme ve eğlencede değildir. Amacı kültürel değişim programıdır. Bir kültürü öğrenmek onu yaşamaktır. O kültürü yaşamak içinde halk ne yapıyorsa sende onu yaparsın..

Hillary Clinton Alaska işlerinin iptal olması için calısıyor. Neden mi kendi gençlerinin burada calısıp zorluklara alışmasını sağlamak. Lütfen bilip bilmeden programın amacı hakkında bilgi vermeyelim.

Ya da programın ruhu nedir yazın amacı nedir yazın bizlerde bilelim.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alaska işlerinde calısanlar neden programı lekeliyormus onu anlamadım ben..

bulasık yıkama amelilik değil, housekeeper olup tuvalet temizlemek amelelik değilde alık temizlemek mi kölelik. valla 4 sene gittim cokta memnunum bence programı lekeleyen calısmanın ne oldugunu bilmeyen öğrenciler....
    bu programın adı work and travel calıs ve gez....

calıs ve öğren ya da eğlen ve gez değil...

adı uzerınde workkkkkk... calısmaya gıdıyorsunuz bunu bır kere kafanıza kazıyın... tabi ki 4 sene bana muhtesem tecrubeler arkadaslıklar kazandırdı program sayesinde gormediğin yerler gordum.. su alaskayı karalama calısmalarına artık bir son verseniz diyorum.. a
    Programın amacı para kazanma olmadıgı gibi, dil öğrenme ve eğlencede değildir. Amacı kültürel değişim programıdır. Bir kültürü öğrenmek onu yaşamaktır. O kültürü yaşamak içinde halk ne yapıyorsa sende onu yaparsın..

Hillary Clinton Alaska işlerinin iptal olması için calısıyor. Neden mi kendi gençlerinin burada calısıp zorluklara alışmasını sağlamak. Lütfen bilip bilmeden programın amacı hakkında bilgi vermeyelim.

Ya da programın ruhu nedir yazın amacı nedir yazın bizlerde bilelim.
    hillary alaska'ya kendi gencini yollayıp adam ettircek falan komik olmayalım.bir yerde çocuk kandırmıyoruz dimi ?

alaska'yı karalanma çalışması içerisine giren yok.
    zaten buna gerek yok.kapkara bir olay zaten.

hayır ne kültürel değişimindne bahsediyorsunuz alaska'da ?
    çalışma şartları falan 5.sınıf insan muamelesi.

kimseyi kandırmayın para falan ayağına.
    şu yaştaki gencin oraya gitmesi kadar saçma birşey olamaz.
    gençliğe,kültürel değişime,work and travel RUHUNA herşeye aykırı.
    alaska'dan işe alanlar için iyi tabi ucuza işçi.
    taa alaska'dan evine mi dönecek çalışcak işte KÖLE !
    Kölelik diye söyleyen ONLARCA,YÜZLERCE KİŞİ VARDIR İNTERNETTE WORK AND TRAVEL'LA ALAKALI.
    hepsi mi palavra atıyor hayır doğru ama alaska işi gibi işler için doğru.

ha iş mi iş.yapana saygımız var.paraya ihtiyacı vardır yapar.
    para kazanılan kapı kutsaldır laf söyleyemeyiz.
    ama gidipde bunu üniversiteli genç kesin yapmalı diyenler,bunun şartlarını yumuşata yumuşata bende yapıyorum gayet güzele getirenler pek samimi değil bence.
    -----------------
    bulaşık yıkama,çöp çıkarma-oda temizleme
    bu işlerinde gene üniversiteli genç tarafından yapılması pek ideal değil.
    zaten kimse de tavsiye etmez öyle kesin bunu yap diye.
    şirketlerde hep sona kalan işlerdir.
    arka plandır.
    göçmen işçilerle çalışırsın.
    ha en azından noraml şehirlerde normal çalışma saatleri kültürel değişim vs yaşarsın.
    gene bir mantığı vardır.
    iyi iş bulamadın oda temizlemek senin için dert değil abd'yi gör kültür vs kap,vizyonun genişlesin.
    ----------
    programda çalışacağınız kesin.
    work ...
    ama kültürel değişim,ingilizce pratik,abd görmüş olma gibi olayları sağlayabileceğiniz işler belli.
    aklı olanda imkanı olanda çalışmaya diye gidip aa abi zaten work and travel sadece work demez.
    çalışcan work yapacan paranı kazancan,gezicen sonra.yoksa manası yok bu işin.
    alaskada gittim garip bir fabrikada çalıştım daha verimli çalışalım diye ağzımıza ettiler zaten 3-4 saat gece feleğimiz şaştı,geldikten sonra 1 yıl balık yiyemedim ama 4000 dolar kar ettim değil yani olay haberiniz olsun.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar boşuna tartışıyoruz bence. Programın amacının Amerikanın yaz sezonunda ortaya çıkan ve Amerikan vatandaşlarının yapmak istemediği işlerde çalışacak vasıfsız işgücü açığını kapatmak olduğunu ve bunun için en ideal kişilerin geri kalmış ülkelerdeki üniversite öğrencilerinin olduğunu çünkü bu öğrencilerin yaz sonu ülkelerine dönmesi gerektiğini hepimiz bal gibi biliyoruz. Bu iş için en ideal kişiler Afrika ülkelerindeki eğitimsiz kişiler olsaydı eminim Amerika bu programı onlara yönelik yapardı. Kültürel değişim işin cilası biraz. Bari birbirimizi kandırmayalım. Amerikada yapacağımız işlerin hangisini Hangimiz Türkiyede yapmayı kabul ederiz. Amerikaya gitmek bir statü ve prestij meselesi olmasa hangimiz giderdik acaba. Ama gidecek arkadaşlara şunuda belirteyim; Para kazanmak için gitmiyorsanız ve ingilizce konuşabiliyorsanız aslında wat mükemmel bir organizasyondur.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı Moody Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bari birbirimizi kandırmayalım. Amerikada yapacağımız işlerin hangisini Hangimiz Türkiyede yapmayı kabul ederiz.
    Bu biraz arz talep meselesi. Ortalama İngilizce seviyesi "Low Int" olan bizlerin hangi pozisyonlarda istihdam edilmesini bekliyoruz ki? Birde orada çalışılan işler için şunu açık ve net söyleyebilirim ki, aynı şartlar burda olsa yine yapmayı kabul ederiz. Bir eğlence parkında çalışmak, kasiyer olmak, bir standa bakmak, yada restoranlarda çalışmak çok aşağılayıcı işler olmamalı.. Bence zevkli de..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu biraz arz talep meselesi. Ortalama İngilizce seviyesi "Low Int" olan bizlerin hangi pozisyonlarda istihdam edilmesini bekliyoruz ki? Birde orada çalışılan işler için şunu açık ve net söyleyebilirim ki, aynı şartlar burda olsa yine yapmayı kabul ederiz. Bir eğlence parkında çalışmak, kasiyer olmak, bir standa bakmak, yada restoranlarda çalışmak çok aşağılayıcı işler olmamalı.. Bence zevkli de..
    aynen öyle ama aynı karı verselerde gidip tuvalet temizlemem,oda temizliği yapmam,bulaşıkçı olmam,fabrikada balık temizlemem.

para ihtiyacı olan yapar tabi saygımız var ama ihtiyacı olmayanın böyle işleri yapması çok saçma hele ki balık ayıklama.
    Türkiye'de yapmayacağın oda temizliğini yapıp Abd gezmesi yapmak isteyen de olabilir ing seviyesi yetmiyordur anlarım da balık temizlemenin ekonomik ihtiyaç dışında mantığı falan yok...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

kisinin kendi istegiyle katildigi bu program dahilinde hic bis is kolelik olarak degerlendirilmemeli.istemeyen gitmez.parar kazanmak icin giden para kazanmak icin gider dil gelistirmek isteyen dil gelistirmeye gider gezip gormek isteyen bu amacla gider.hangisine kotu diyebilirsiniz ki?hicbiri kotu degil bana gore.onemli olan istenilen amaca ulasmak.yani kimse kimseyi kandirmiyor alaska isi kolay yada housekeeping isi temiz yada six flags isleri sıkıcı diye.neyse o soyleniyor zaten.ben bana housekeeping isini soran herkese isin zorlugundan ve kazanc miktarindan detayli bi sekilde bahsesiyorum.secme hakki ogrenciye kaliyo.soyledigim seylerden biride tuvalet temizlemek senin icin sorun olmicaksa iyi bi is diyorum.evlerimizde annelerimiz bu isi yapmiyo mu?kole mi oluyolar?bence isleri kotuleyip o isi yapacak olanlarda kotu izlenim uyandimamaliyiz.isin zorlugundan bahsedip yapip yapamayacagina dogal bi sekilde karar vermesi en iyisi olur.

BannedUser
    Guest

Ya bu konuda polemik yapmayacagım kimse ile.. Sen kac kere gittin ne iş yaptın bilmiyorum ama ben alaskada mis gibi calısıyorum. Cebimdeki 15.000 dolarla senin yasayacagın seylerin en kralını yasıyorum ben. Bak neler yasamısım o balık pisliginde calısarak 4 sene okuda belki sende yasarsın bunları

1. Los Angeles'a gittim gezdim.
    2. Montana gittim gezdim.
    3. Missisipi gittim gezdim.San Fransisco gezdim. Chicago gezdim. Seattle'da otelde kendimi kasmadan 1 hafta tatil yaptım.
    4. NY gittim gezdim. 10 gun tatil yaptım.
    5. Bu 4 senede 10 larca telefon 10 larca laptop ps3 xbox aldım. Elektronik tasırken kollarım yoruldu.
    6. Meksika'ya gittim kazandığım parayla 1 ay tatil yaptım.
    7. 100 lerce Alaska'da calısan arkadasım oldu..
    8. Kazandıgım para ile bayan kuaförü açtım..

Varsın da bunları yapmak için kölelik yapayım

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ya bu konuda polemik yapmayacagım kimse ile.. Sen kac kere gittin ne iş yaptın bilmiyorum ama ben alaskada mis gibi calısıyorum. Cebimdeki 15.000 dolarla senin yasayacagın seylerin en kralını yasıyorum ben. Bak neler yasamısım o balık pisliginde calısarak 4 sene okuda belki sende yasarsın bunları

1. Los Angeles'a gittim gezdim.
    2. Montana gittim gezdim.
    3. Missisipi gittim gezdim.San Fransisco gezdim. Chicago gezdim. Seattle'da otelde kendimi kasmadan 1 hafta tatil yaptım.
    4. NY gittim gezdim. 10 gun tatil yaptım.
    5. Bu 4 senede 10 larca telefon 10 larca laptop ps3 xbox aldım. Elektronik tasırken kollarım yoruldu.
    6. Meksika'ya gittim kazandığım parayla 1 ay tatil yaptım.
    7. 100 lerce Alaska'da calısan arkadasım oldu..
    8. Kazandıgım para ile bayan kuaförü açtım..

Varsın da bunları yapmak için kölelik yapayım
    para kazanmak için yapmışsınız işi demek işte.programın amacı bu değil diyen sizdiniz.

iş bitince gezmişsin falan başka şeyler.
    para kazanmak için work and travel'ı seçmişsiniz.iyi yani burada da 3.sınıf işlerde çalışıp sonra o parayı iphone'a vs yatıranlar oluyor bu tip birşey yaptığınız doğrudur sizin seçiminiz netiecede.

bir kaç yıldır yazlarınızı mevsimlik işçi olarak geçirip kazandığınız 15000dolar size hayırlı olsun ne diyelim yani neyin gösterişidir anlamıyorum.

sonra burada birbirimizi kandırmayalım kimse bu İŞLERİ TÜRKİYE'DE OLSA YAPMAZ diyen arkadaşlara cevap mı vermemi bekliyorsunuz sizin üzerinizden.
    alaska olayı bambaşka bir olay ısrarla da söylüyorum work and travel mantığıylan alakasız birşey.ve evet work and travel'ın tüm imajını da yerle bir ediyor.
    polemiğe girmek istemiyorum diyip yazdıklarınız komik.
    hillary bu işi bizden alıp abd gençlerine verecekmişte,alaska'ya çamur atmayın da falan gereksiz sözler bunları söylemezseniz polemikte çıkmaz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ozz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    para kazanmak için yapmışsınız işi demek işte.programın amacı bu değil diyen sizdiniz.

iş bitince gezmişsin falan başka şeyler.
    para kazanmak için work and travel'ı seçmişsiniz.iyi yani burada da 3.sınıf işlerde çalışıp sonra o parayı iphone'a vs yatıranlar oluyor bu tip birşey yaptığınız doğrudur sizin seçiminiz netiecede.

bir kaç yıldır yazlarınızı mevsimlik işçi olarak geçirip kazandığınız 15000dolar size hayırlı olsun ne diyelim yani neyin gösterişidir anlamıyorum.

sonra burada birbirimizi kandırmayalım kimse bu İŞLERİ TÜRKİYE'DE OLSA YAPMAZ diyen arkadaşlara cevap mı vermemi bekliyorsunuz sizin üzerinizden.
    alaska olayı bambaşka bir olay ısrarla da söylüyorum work and travel mantığıylan alakasız birşey.ve evet work and travel'ın tüm imajını da yerle bir ediyor.
    polemiğe girmek istemiyorum diyip yazdıklarınız komik.
    hillary bu işi bizden alıp abd gençlerine verecekmişte,alaska'ya çamur atmayın da falan gereksiz sözler bunları söylemezseniz polemikte çıkmaz.
    ozz yanlış anlamışın anlaşılan bu makro dönemlik 15 bin kazanıyo kardesim orayı düzeltmek istedim 2 3 senelik deil
    FORZA ES-ES

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)