Work and Travel
Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 29 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Okuldan Harç Muafiyet Belgesi Almak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart Okuldan Harç Muafiyet Belgesi Almak

İstanbul Bilgi Üniversitesi nde okuyorum.Dün öğrenci işlerine gittim harç muafiyeti için ama vermediler.Sadece yurtdışına seminere gidenlere ya da okul tarafından yurtdışına giden kişilere veriliyormuş.Sizce bunun için olay çıkarmalı mıyım?Ya da o belgeyi almazsam vergi dairesine yine de gitmem gerekir mi?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

kesinlikle olay cıkar ben gittim direk almıstım bi ogrenci belgesine bakar zaten vergi dairesine gittim belge doldurttular daha sonrada kısa bi işlem ve 54 lira karsılıgı aldım ben. ama yıl 2011 kasımdı sımdı 62.5 tl yeni yıla yeni zamlar yani :@

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

abi her yerden yara verme peşindeler işte milletten alıyo yıllık 26 lira para bi 100 lira masraf karşılayacak batıyor bi yerlerine.Benimde şu pasaport vize işlemlerine falan kafam basmadı bi o acenta dışındaki ücretleri nasıl yapıcaz nasıl toparlayacağız hiç anlamadım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ben gaziden 10 gün önce aldım o kağıdı dünde pasaportgeldi kargoyla.

her üni. veriyo sizinki niye kıllık yapıyo ki git olay çıkar alırsın

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Username Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul Bilgi Üniversitesi nde okuyorum.Dün öğrenci işlerine gittim harç muafiyeti için ama vermediler.Sadece yurtdışına seminere gidenlere ya da okul tarafından yurtdışına giden kişilere veriliyormuş.Sizce bunun için olay çıkarmalı mıyım?Ya da o belgeyi almazsam vergi dairesine yine de gitmem gerekir mi?

Vermemeleri mümkün değil kesinlikle olay çıkarmalısın acentenin sana verdiği yazıda yasal bir madde yok mu bilmiyorlarsa gitsinler araştırsınlar ama sana zaten özel okulda okuyor bastırsın parayı alsın pasaportu deyip gıcıklığına vermemiş olabilirler

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Yazıda herhangi bir yasa veya kanun yazısı bulunmuyor maalesef.Böyle bir yasa var mı ?Eğer öyleyse gerçekten cingar çıkartacağım çünkü ki eğer gıcıklığına vermeme gibi bir durum varsa olayı daha da büyütüp gerekli yerlere şikayet edeceğim.Özel okulda okumam bir şey değiştirmez sonuçta o muafiyeti almak benim hakkımsa ben niye almayayim ki?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Evet gerekli yasayı da buldum.Okulda ilgili kişinin başı yanacak.Hakkımın yenmesine tahammülü yok.Resen hakkımı bana vermiyorlar.Şu rezilliğe bak

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

sen önce acentene sor bunu bence, sana verdikleri yazıda hangi maddeye dayanarak harçsız pasaportu alabileceğinin belirtilmesi lazım

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

okuldakilerin durumdan haberi yok demek ki alla alla gerçekten çok ilginç bir durum istanbul bilgiden work and travel yapan yok herhalde

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

5682 sayılı Pasaport Kanunu ile 27 Ocak 2004 tarihli ve 25359 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Yurt Dışına Çıkışlarda Harç Alınmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 2003/6719 sayılı Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde; Bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan üniversite öğretim elemanları ile öğretmen ve öğrenciler pasaport işlemlerinde ve yurt dışına çıkışlarında, pasaport veya yurt dışı çıkış harcından muaf tutulabilirler.
    Harç muafiyetinden kayıtlı öğrenciler yararlanabilir. Mezunlar ve kaydı silinme aşamasındaki öğrenciler bu muafiyetten yararlanamazlar

Buyrun bu da gerekli yasa ,sanırım 2-3 senedir yok evet ama dediğim gibi olup olmaması problem değil.Asıl olay bu insanların keyfi olarak benim hakkımı elimden alması.Onun bana bu belgeyi vermeme gibi bir hakkı yok fakat benim o belgeyi almaya hakkım var.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

alırsın ya rektorlukten almıstım ben sabah erken gidersen aynı gunde halledersin bazen ogleden sonraya bırakabiliyolar. ama alırsın herturlu sıkma canını belkide acemiligine gelmiştir ordaki gorevlinin.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

kesinlikle hakkın var git olay çıkar ve al hakkını

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Tam tersine özel okullar daha rahat veriyor ben o yazının içeriğiyle ilgili sıkıntı yaşamış 3 kere değiştirtmiştim çokda güzel uğraştırmıştımda bazı okullar sıkıntı cıkarıyor ama vermemeleri yasal değil zorla şansını.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

harç muafiyeti belgesi almak için öğrenci işlerine belirli bir ücret ödüyor muyuz?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı kubersify Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harç muafiyeti belgesi almak için öğrenci işlerine belirli bir ücret ödüyor muyuz?
    hayır, belge almak bedava

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Özellerde para alıyolar.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

yok canım daha neler ilk defa böyle bir şey duydum senden aldılar mı? daha rahat veriyorlar dedin özellerde

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bence bölüm sekreterliğine git bir de ordan iste.Boşu boşuna uğraşmaya değmez.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bizim okul da vermek için sorun çıkarıyor. Work and travel için vermiyolarmış. Ben de şirketten dilokuluna gidiyomuşum gibi bi yazı aldım bugün. Pazartesi onu vercem okula bakalım ne olcak Ama olay cıkartmalısın kesinlikle ben de çıkarmayı düşünüyorum alamazsam

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cikolata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim okul da vermek için sorun çıkarıyor. Work and travel için vermiyolarmış. Ben de şirketten dilokuluna gidiyomuşum gibi bi yazı aldım bugün. Pazartesi onu vercem okula bakalım ne olcak Ama olay cıkartmalısın kesinlikle ben de çıkarmayı düşünüyorum alamazsam
    İstanbul üni de sorun çıkarıyorlar dil okulu için yazı alınca veriyorlar ama arkadaşıma da aynı şey oldu

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

@cikolata bu konuyla ilgili yasayı önceki sayfada paylaştım ve dediğim gibi onların bize uafiyet belgesini vermeme gibi bir hakları yok ama bizim alma hakkımız var

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

o öğrenci işleri ve rektörlük calısanları o kadar keyfi calısıyoki inanamazsınız haksız kazancın daniskası

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ben de geçen sene harçsız olarak almıştım. Sadece belgenizle birlikte Vergi Dairesine gittikten sonra ordaki insanlar da yardımcı oluyorlar zaten 5 dakikada halledersiniz ama size tavsiyem eğer alabiliyorsanız okulunuzdan 1 yıllık değil de daha uzun almaya çalışın.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

@username kesinlikle hakkını aramalısın.Eğer böyle bir sorun sadece özel üniversite olmasında dolayı çıkıyorsa,yazıklar olsun yani.o belge olmadanda vergi dairesine gitmenin bi anlamıda kalmaz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

egeofficer08 belgeyi zaten alamamadım.Gittiğimde bayağı bir fırçaladım bu nasıl şey benim yasal hakkımı nasıl vermiyorsunuz diye ama fayda etmedi maalesef.kadının dediği şey ''ben onaylamadan zaten bu belgeyi alamazsınız.ben de bu belgeyi vermeyeceğim çünkü okulun kararı bu yönde'' böyle bir cümle karşılaşınca olayı daha fazla büyütüp küfürler yağdırmamak için oradan ayrıldım.Vergi dairesi ile işim kalmadı zaten banakaya gidip direkt olarak ücretleri yatıracağım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Okul kendi kafasına göre böyle bir karar alamaz ama madem ücretleri ödemeyi kabullenmişsin yapacak birşey yok..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

@SYSOP bana denilen cümleyi aynen aktarıyorum. '' evet öyle bir yasa var fakat bu okulun tercihine bırakılmış bir şey.siz ücretli bir programla yurt dışına çıkıyorsunuz bu da bu muafiyetin amacına uygun olmadığı için vermiyoruz '' kısaca bana ne yaparsan yap o kağıdı alamayacaksın tarzı konuşma yapılınca yapılacak pek bir şey kalmıyor maalesef.Giderayak okulla ters düşmek istemedim sadece

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Username Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @SYSOP bana denilen cümleyi aynen aktarıyorum. '' evet öyle bir yasa var fakat bu okulun tercihine bırakılmış bir şey.siz ücretli bir programla yurt dışına çıkıyorsunuz bu da bu muafiyetin amacına uygun olmadığı için vermiyoruz '' kısaca bana ne yaparsan yap o kağıdı alamayacaksın tarzı konuşma yapılınca yapılacak pek bir şey kalmıyor maalesef.Giderayak okulla ters düşmek istemedim sadece
    Sende haklısın dostum 100-150 lira için avukattı hukuktu uğraşmaya değmez..

Ben dip not düşeyim başkalarına faydası olur belki;
    Okulun verdiği dilekçeyi defterdarlığa verdiğim için oradaki kanun hükmünü hatırlamıyorum ama defterdarlığın emniyete yazdığı dilekçede ilgili kısım şöyle;

...... 492 sayılı harçlar kanununun 85.maddesinin (d) bendi gereğince....

d bendi şu şekilde;

d) Seyahatleri Türkiye için kültürel, ticari veya sosyal bir fayda sağlıyacak mahiyette bulunduğu sabit olanlarla, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile ilmi incelemelerde bulunmak veya yabancı memleketlerde yapılacak, spor temas ve müsabakalarına katılmak üzere toplu halde gezi yapacak öğretmen, öğrenci ve sporculara verilecek pasaportlar,

bu maddeye dayandırarak vermişler bana da belgeyi..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

@username kardeşim üniversite kendi içinde böyle bi karara varıyorsa,bu cidden ilginç bir durum.Eduyork'la konuştun mu peki bunu?Konuştuysan nasıl bir yol izlemeni önerdiler?Zaten hiç olmadı paşa paşa harcı yatıracaksın galiba.Ben geçtiğimiz pazartesi belgelerimi vermiştim okula,yarında allahın izniyle önce okuldan belgelerimi tekrar alıp,vergi dairesiymiş emniyet müdürlüğüymüş bütün işlerimi halledeceğim.Ama okulun belgeyi vermemesi...gerçekten ilginç.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)