arkadaşlar house keeper ile ilgili kelimeler bilen varsa yazabilirmi hazırlıklı gidelim
arkadaşlar house keeper ile ilgili kelimeler bilen varsa yazabilirmi hazırlıklı gidelim
burası iş bölümü değil mi ki
http://www.turkishwat.net/otel-motel...sekeeping.html
bu konuda ki 3. mesaja bakın
kısacası temizlik görevlisidir.. otellerde müşterilerin kaldığı odaları, tuvalet banyo bölümlerini temizler ve yatakları yaparlar. işin tek avantajı yazın serin bir ortamda çalışma imkanı tanır. ama pis bir iştir. pek bulaşmayın derim..
turizm otelcilik okuyorum.Housekeeping hariç bütün bölümlerde deneyimim var bar servis mutfak.bi o kaldı onu da bi deniimgenel olarak biliyorum tabi de yinede işin detaylarını merak ettim kurallarını felan
kolaymışşş
Çok zor. En çok odayı öğrencisiniz diye size verirler, yetmez bizim ev kadar odayı 45 dk da temizlemeni beklerler, bin türlü pisliği, kapkara olmuş küvetleri temizlersiniz.. Yarım saatte bir başıına üşüşüp "Faster, faster!" ya da " I want you to put your speed up" diyen süpervizörleriniz vardır o da yetmez hızlı olmanızın yanında tertemiz beklerler gelip beğenmeyip bir daha yaptırırlar. Sağlam bir sinir ve vücut gerektirir yoksa bulaşmayın. (belki de benim çalıştığım yer böyleydi onu bilemem)
Benim giden bir arkadaşım var o da çok zor olmadığını havlu değiştirdiğini sprey sıktığını zaten eldiven olduğunu falan anlattı. Ama araştırdığım kadarıyla 2 tipmiş bu iş. Diğer tip de her türlü pisliği temizleyen grup sanırım .
Sanırım senin çalıştığın yer öyleydi.Benim görmüş olduğum hotel ve Inn'lerde öğrenciyi fazla çalıştırma durumu yoktu.Günlük 8-10 oda verilir.Odanın birini 45 dk temizlemeleri beklenirdi ki yetiştiremediğin durumlarda yardım edilir erken yaptığın durumlarda da zaman öldürülürdü günlükte 15 dolardan aşağıya olmamak üzüre bahşiş alınırdı.
Yinede bilhassa Türk kızlarının sürekli şikayetçi olduğunu görürdüm.Aynı işi yapan Bulgarlar ve 95 fahrenheit sıcaklıkta güneşin altında otopark düzenleyen ben çok eğleniyormuşum gibi
Asıl konunun sorusuna gelince güzel bir noktaya değinilmiş bir ara bu kullanılan terimleri düzenleyip ekleme yapabiliriz daha öncede çalışmış arkadaşlarla.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks