Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yuh Artık Yeter Ya...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    BannedUser
    Guest

Standart Yuh Artık Yeter Ya...

Şimdi bu başlığı açmadan önce şirketler hakkında yazınca sanırsam o şirketlerin temsilcileri neden sadece birilerini karalamak amacın deyip bana mesaj atıyorlar. Bundan yaklasık 2 ay önce bi bayan wat katılımcısı ile tanıştım başına öyle şeyler geldiki daha gitmeden inanamazsınız. Bu arkadasın basına gelenleri ve şirket ismini arkadas ABD gittikten sonra yazacagım cünkü işi iyice yokusa sürmesinler. Bu sadece arkadasa dün gelen mesaj ve artık şirketlerin öğrencileri ne kadar keriz yerine koyduklarının amaclarının sadece para oldugunun bir kanıtıdır. (Her şirket değil ama en az 5*6 tane sayarım).

1 Şubat 2011 tarihi itibarı ile ABD Dışişleri Bakanlığı, Summer Work and Travel katılımcılarının 30 günlük seyahat kapsamında da, seyahat edip etmemelerine bakılmaksızın sigortalı olmalarını zorunluluk haline getirmiştir. Bu ek sigorta program ücreti içinde yer almamaktadır. Sponsorlarımıza göre değişkenlik göstermekle beraber ortalama 60 USD'dir. Öğrencilerimizin bu yeni uygulama sonucu vize öncesi bu ek sigorta primini de yatırması gerekmektedir.

Ve bu şirketin yaptıkları bunlada sınırlı değil bu mesaj altından çekinmeden bu şirketin adını ve yaptıklarını arkadasın işi hallolunca yazacağım. Kısaca 1 tanesini yazayım arkadas erkek arkadası ile İzmir'de okuyor. Kendilerine 23 Subat'ta vize görüşmesi var gel denmiş arkadaslar 22 sinde İstanbula gitmişler ve bir gün önce mesaj çekilerek vizeniz iptal ds yetişmedi denmiştir. Ve gidin tekrar gelirsiniz diyerek adeta dalga geçilmiştir.

NOT : Bu mesajın devamını okuyunca oha (en terbiyeli terim) diyeceksiniz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

soz konusu yazıdaki kişi benim maalesef magdur oldum sirket sayesinde ve olmaya da devam ediyorum.. 60 dolar baska hangi srket istiyor ki... bizden baska arastırdım bulamadım sanırım dıs işleri sadece bize yonelik yeni kanun cıkarmıs

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

senın sırketı az cok tahmın edebılıyorum ...

BannedUser
    Guest

Alıntı reyes_19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senın sırketı az cok tahmın edebılıyorum ...
    Kesin tahmin ettiğin şirket şu uyarı alan şirketlerden birisi. Bir kaç firmaya sorduk bu ABD Dışişleri Bakanlığının mecbur koştugu sigortayı kimse bilmiyor. Alemin akıllısı bunlar millet keriz ya.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bu mail banada geldi arkadaşlar. Şuan şok olmuş durumdayım. Acaba aynı firmamı :S

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

aynı mail bana da geldi, bravo ya !

BannedUser
    Guest

Alıntı Biray09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu mail banada geldi arkadaşlar. Şuan şok olmuş durumdayım. Acaba aynı firmamı :S
    Alıntı gbilgutay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı mail bana da geldi, bravo ya !
    Komedi resmen komedi bu şirketler merak ediyorum mesela böyle bi sigorta olsaydı ve iptal olsaydı parayı geri verirlermiydi. Terbiyesizlik bu resmen.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

sımdık bu domıno etkısımı yaw

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben sponsoruma mail attım ve gelen cevap isteyen kişinin yaptrablcegi yonunde yani zorunlu degil smdi size sponsorumdan gelen maili atacagım
    yani sirketimin sart kostugu gibi ortada zorunlu birsey yok
    Allah tan ingilizce biliyorum da şirkete para yedirmeyecegim ....

Hello,

Thank you for your email.

Recent changes in the U.S. State Department regulations means that all students must be insured during their stay in the US including the 30 day travel period if they choose to travel.

seyahat etmek istemeyenler yaptırmak zorunda bu oyunlara kimse kanmasın cevap olarak sizde bu maili gosterebirsnz Interexchange ten geldi bana bugun

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Hello,

Thank you for your email.

Recent changes in the U.S. State Department regulations means that all students must be insured during their stay in the US including the 30 day travel period if they choose to travel.
    bende bu mesajdan zorunlu oldugunu anladım ama!!! yanı sunu demek ıstemıs burda son calısma gununuz bıtınce hanı 30 gun turıst vızesı verıyolar ya bızde o zamanlar travel yapıyoruz ve eger bunu yapacaksanız 60 dolar sıgorta parası vermenız lazım dıyor...gercı bız ne dıyecez sırkete yok ben gezmıyecem dolasmıycam

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet ama sirket bana yapsan da yapmasan da 60 dolar vereceksin dedi ben travel yapmıyacagım eminim kimse 1 ay gezmeyecek bence gerek yok vize alamazsn sorun cıkar diye bugun beni korkutmaya calıstılar ama yemedm

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

ozaman ıcının rahat etmesını ıstıyorsan bu yazının cıktısını al e-maılınden vızeye gıderken yanında gotur...sırketede bu maılı at odemeyecegını ılet

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet hallettim gibi aynı maili alan arkadaslar da benim gibi yapsınlar
    ayrıca saglık sigortası ile ilgili tam açıklama burda

Dear Cooperators,

As of January 1, 2011, InterExchange will be offering increased insurance coverage for all participants of the Work & Travel Program. The premium will increase and the coverage will more than double, ensuring the health and well being of our participants.

The U.S. Department of State mandates that all participants have health insurance for the full duration of the program (including the 30 day travel period). InterExchange offers insurance coverage that far exceeds the minimum required by the Department of State; we feel it is necessary and appropriate to insist upon superior coverage for our students. Our insurance policy includes:

Medical benefits (accident and sickness) of up to $200,000
    Repatriation benefits of up to $25,000
    Medical evacuation benefits of up to $50,000
    Dental benefits of up to $75 (per tooth)

We also offer students a broad network of affiliated doctors through the First Health Network. We strongly recommend that students seek the help and advice of doctors in the First Health Network. To find an in-network doctor, please visit the InterExchange Insurance Resource web page, which is currently being updated to reflect the changes mentioned above. Students will be required to pay a $40 co-pay per visit within the First Health Network. Please remind students that out-of-network doctors may be unfamiliar with our insurance policy which could result in delayed claims processing. Please remind students that should they receive medical treatment at a hospital emergency room and not be admitted to the hospital, they will be required to pay a $250 deductible.

As soon as we have received updated documents, including a detailed Summary of Coverage, Insurance ID Card, and Claim Form, I will email them as attachments. These documents will also be available for download through our web site; should students lose their ID Card or need an Claim Form, please direct them to this web site. Additionally, we encourage students to familiarize themselves with the Summary of Coverage so that they will be informed in the event they need medical attention.
    InterExchange Insurance Resource
    We will be insuring students based on their arrival dates and their SEVIS end dates, plus 30 days to cover the travel period. Therefore, we must be informed of changes in students’ travel plans as soon as they occur. If students arrive before they are scheduled to do so, they will not be covered for that period of time. If students arrive after their scheduled arrival date, they will be charged for coverage regardless.
    We are sensitive to your position as our partner, and acknowledge that you may meet some resistance from students when they are presented with the increased rate. We ask for your support in communicating the changes in our insurance policy to students, and thank you in advance for your loyalty to the InterExchange Work & Travel Program.

BannedUser
    Guest

Zorunlu olsun olmasın. Anlasmadan sonra ek ücret istemek resmen terbiyesiliktir. Daha öncede dedim şimdi dolar 50 kuruşa düşse paranızı geri iade edecekler mi ? İmkansız. Ama bu şirket hakkında yazacaklarım daha bitmedi devamı gelecek.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sadece travel kısmı içinse yaptırmaya gerek yoktur heralde 15 inde bitior benim vize 20 sinde dönucem zaten en gec 60 dolar değil benden hiç bi şey alamazlar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)