http://www.yok.gov.tr/content/view/588/lang,tr_TR/
YÖK'ün yayınladığı tablo
http://www.yok.gov.tr/content/view/588/lang,tr_TR/
YÖK'ün yayınladığı tablo
Konu BannedUser tarafından (01-02-2011 Saat 10:08 AM ) değiştirilmiştir.
Daha once verilmisti fakat hatirlatma olarak iyi olmus.
Link...
Konu break tarafından (01-02-2011 Saat 02:39 PM ) değiştirilmiştir.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Evet bu daha açıklamalı olmusne bileyim google aratınca çıksın diye başlıkları artık daha güzel açmaya çalışıyorum.
Konuyu güncel tutmak adına soru sorayım o zaman
Konsolosluk ta 100 lük sistem yok mu?Yani 4 lük sistemle beraber..Geçme notu hem 2.00 hem 53.33 e göre değerlendirilmiyor mu?yoksa 100 lük puanı 4 lük sisteme mi çeviriyorlar?
Konsolosluk ne yaziyorsa onu bilir cevirmez. Translript altinda yazar bilgilendirmesi. Ornegin; DD kosullu gecer, FD ders tekrari gibi. Konsolos oraya bakar ve ona gore karar verir.
@gmz
Onemli olan gecme notudur. Dedigim gibi konsolos ile arandaki konusmaya bagli hersey. Neden dusuk derse ona gore uygun birsey soylersin bu soruya hazirlikli git. Alamazsin diye birsey yok. 1,60 ile vize alanda gordum 2,40 ile red alanda.
ben hazırlık öğrencisiyim. geçme notumuz 70 ama şirket 70in altında olduğum için vize reddi alabileceğimi söylüyor. oysa ki nota çevirince 2den yüksek.
Benim arkadaşım hazırlıktayken hazırlık notuyla başvurmuştu.Yani trankript değilde not belgesi almıştı.Muhtemelen sizdede öyledir.Geçme durumunuz bölüm geçme notuna göre değil hazırlık geçme notuna göre değerlendirilebilir.
Bu konuyu daha iyi öğrenebileceğiniz link bu Hazirlik Okuyanlar Icin Transkript ve Muhurlu Zarf
Konu Ugur tarafından (01-02-2011 Saat 10:24 PM ) değiştirilmiştir.
tamam hazırlık geçme notu 70 zaten
burda önemli olan okulun geçme notu mu konsoloslugun istedigi not mu anlamadım ?
yok onu sormuyorum 1. sınıflar için okulun geçme notu 60 sa hangisine bakıyor konsolosluk ?
Onu bilmiyorum.Ama ara dönemde 100 lük sistemi 4 lük sisteme dönüştürüyorlar.Geçme notu 60 yazıyo mu trankriptinde?Yazıyosa ona göre değerlendirirler yazmıyosa 4 lük sisteme göre.Tahminimce bu yani.
Yo bende belirtilmiyor. Mesela ilk 3.5 sene geçme notum 50 ama sonraki 1.5 yıl geçme notum 65 zaten bende bu sistemle gidiyorum vize görevlisi sorunca mesela 49 diyorum. Ama bazı translarda yazıyor geçme notları. Burada önemli olan not ortalaması değil aslında çakma öğrenci olup olmadıgın.
Alsında neye göre transkripte baktıkları belli değil..Benim vize görüşmemde konsolos,eline aldı hesap makinasını dd dc nedir onları çarpıyorbende ortalamam 2.34 dedim direk kadın a burda yazıyomuş görmedim dedi..Yani neye bakacakları belli olmuyor.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks