arkadaslar 10 martta ankarada saat 13:00 de vize gorusmem var aynı gun içinde vize gorusmesi olanlar varsa yazsın lütfen..
not ortalamam 2.61 ingilizcem de kendmi ifade edecek kadar var ama acayip korkuyorum red yersem diye..![]()
arkadaslar 10 martta ankarada saat 13:00 de vize gorusmem var aynı gun içinde vize gorusmesi olanlar varsa yazsın lütfen..
not ortalamam 2.61 ingilizcem de kendmi ifade edecek kadar var ama acayip korkuyorum red yersem diye..![]()
ya niye korkuyosun kafana takma alirsin vizeyi vizedeki sorular konusunu iyi incele gerisi cok kolay olacak..
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
benimde 10mart istanbul.
cok gerginleştim bugun yahu gecen seneden vize almıslıgım var ama biz 3 ark giidicez kendim için çok fazla olmasa da diğer 2 ark için endişelerim var. o kadar plan yaptık inşallah bi sorun cıkmaz.
I made a promise never to settle...
biz de 3 arkadas 10 martta girioz gorusmeye saat 13 15 te benimde ortalamam 2,65 ve hepimiz son sınıfız inş bi sorun çıkmazda alır geliriz
hepinize kolay gelsin arkadaşlar.. umarım en iyi şekilde geçersiniz. son sınıf arkadaşlar umarım bir sorun çıkmaz sizin için de.
@durmusarda bnm vize görüşmem de 11 martta ankarada not ortalamam 2.26 ingiizcem de orta seviyede.. hadi sen al gel yarın benim de kendime olan inancım yerine gelsin![]()
arkadaşlar hepinize ii şanslar,umarım alirsiniz.bu arada wizeden çıktıktan sonra yazın nasıl geçtiğini![]()
evet arkadaşlar vizemi aldım çok şÃ¼kürşimdiden hepinizin de alması dileğiyle diyorum ve neler yaptığımı nasıl geçtiğini anlatmaya başlıyorum..
Öncelikle tekrar belirteyim sınıf arkadaşımla beraber gidiyorum ,randevu saatimiz saat 13.00'da Ankara'daydı. saat 12.45 gibi konsolosluğun önündeydik zaten bu konuda uyarıyorlar kesinlikle görüşme saatinizden en erken 20 dk önce gidin,daha önce gitmenize gerek yok dışarıda bekleyeceksiniz zaten sonuçta konsolosluğa almıyorlar. Baya kişi vardı konsolosluğun önünde bekleyen buarada kesinlikle sıraya falan da girmenize gerek yok konsolosluğa dış kapıdan soyadı sırasına göre isimle çağırıp alıyorlar.saat 13.00 gibi kapıdan dışarıya bi görevli çıktı o görevliye de bi anlam veremedim zaten adam ne doğru düzgün türkçe ne de ingilizce konuşabiliyorduneyse görevli herkesin sadece pasaportunu eline alıp okuduğu isimlerin yanına gelmesini söyledi. benim isimim 5. okunan isimdi allahdan bu konuda şanslıydım ilk giren kişilerdendim isimim okunduğunda o görevlinin yanına gittim ve pasaportumu verdim sadece. Pasaportumdaki resmime baktı öğrencimisin diye sordu ve telefonun varsa lutfen kapat dedi ve dış kapıyla konsolosluğa girişle arada ufak bi avlu var orada sıraya girmemizi söyledi.sıram geldiğinde kapı açıldı ve içeri girdim aslında daha konsolosluğa giremedim güvenlik odasıymış
telefonlar hariç montumu x-ray cihazına koydum ordan montum geçti bn de telefonları gorevliye verip x-ray'den geçtim telefonlarımı emanet kutusuna koydu ve cıkışta telefonları almak için bi kart verdi.neyse ordan da bi kapıdan cıktım ve bi gişe gibi biyerin önüne geldim. oraya da pasaportumu fortise yatırdığım vize görüşme ücreti makbuzunu sevis ücreti kağıdını 1 adet resimi ds-160 ve ds-2019 ve bi de kapalı zarfdaki ingilizce transkripti zarftan cıkarıp vermemi istedi. Arkadaşlar bu belgelerden kesinlikle eksik bi belgeyle gitmeyin sakın ha tabi ds-2019 formunuz gelmediyse daha onsuz da girebiliyorsunuz bildiğiniz üzere. bu saydığım belgeleri bayan görevliye verdim ve o da bana sıra numarası,ve birini sıramı beklerken birini de amerikaya gitmeden boş bi vaktimde okumamı söyledi ve biri tek sayfa diğeri kitapcık şeklinde 2 kağıt verdi. ve nihayet yan taraftan kapı acıldı ve içeriye girdim. gerçekten acayip heyecanlıydım ve elim ayağım titriyordu
beklerken az önce biri beklerken birini sonra okumam üzere verilen kağıtlardan beklerken okumam gerekeni okudum bu kağıdın ön yüzünde parmak izinin nasıl verileceği(önce sol dört parmağınız,sonra sağ dört parmağınız ve son olarak sağ ve sol baş parmaklar beraber basıyorsunuz) arka tarafında da sıra numaranızı görüşme bitene kadar yanınızda bulundurmanız gibi şeyler yazıyordu.Tam okumam bitti ve sıra numaram yandı. gişeye gittim gayet tatlı güler yüzlü bir bayan parmaklarımı parmak izi tarayıcısına az once bahsettiğim sırayla koymamı söyledi ve az once okuduğum o kağıdı istedi. kağıdı verdim ve buyrun tekrar oturabilirsiniz numaranızı takip edin dedi ve teşekkür edip tekrar yerime oturdum ve numaramın 2. kez yanmasını beklemeye koyuldum. buaraya kadar baya heyecan yaptım ama bu 2. bekleyişte 1 saat kadar beklediğim için midir nedir heyecanım baya azaldı ve 1 saatlik sürenin ardından numaram tekrar yandı ve parmak izini verdiğim yerin yaklaşık 4-5 gişe yanındaki gişeye geçtim. gözlüklü zayıf bir beyle konuşmaya koyuldum
![]()
görevli: hello, how are you?
ben: hi! i am fine but a little bit excited, how about you?
görevli: i am fine thanks (dedi ve güldü)
görevli: which university are you studying at?
ben: i am studying at erciyes university.
görevli:when will you graduate from school?
ben: i hope, i will graduate in 2012
görevli: what is your departmant?
ben: my department is geomatic engineering.
görevli: hmm which class are you?
ben: i am in 2nd class
görevli:where will you work in usa?
ben: i am going to williamsburg/virginia in ihop(international house of pancake) restaurant.
görevli: what is your job?
ben: i am going to be work as a host and cashier
görevli: do you like pancake?
ben: of course i like it so much
görevli:what kind of pancake do you like?
ben: i like it with fruits and chocolate
görevli: ohh good
dedi ve bitmiştikarşı taraftaki ups kargo standına gitmemi ve kargo takip numarası alamamı söyledi ve yine gülerek 'Have a good holiday' dedi. o anki sevinci hiçbirşeye değişemem arkadaslar gerçekten
hemen karşı tarafa gittim ve sıra numaramı ups görevlisine verdim. pasaportumun vizelendikten sonra gelmesini istediğim adresi sordu ve karko takip fişi vererek kargo ücreti olan 11tl'yi istedi ve pasaportumun en geç 3 gün sonra vizelenip adresime yollanacağını söyledi ve konsolosluktan cıktım
buarada gideceğim arkadaşım ali öz de benden sonra görüşmeden çıktı ve dışarıya yanıma pasaportu ile yeşil bir kağıt ile geldi adı soyad olarak turkiyede çok sayıda ali öz olduğundan dolayı güvenlik soruşturması yapılacakmış, yani daha önce ali öz adında biri amerikada bir suça karıştı mı karıştı ise o kişi bu kişi mi gibi. verdikleri yeşil kağıtta takip numarası yazıyor ve ankara büyük elçiliği sayfasında her cuma sonuçlar açıklanıyormuş aklınızda bulunsun eğer sizin ad soyadınız da çok kullanılıyorsa yani türkiyede sizin ile aynı ad ve soyadını taşıyan fazla insan var ise böyle bir engelle karşılaşabilirsiniz şirketimiz yıllardır bunun olduğunu bunun kesinlikle bir sorun teşkil etmediğini vizeyi %99 alacağını söylediler sadece 1 ay falan sonra alacak işte.
Arkadaşlar bugün başımdan geçen tüm herşeyi anlattım hatta çook ayrıntıya takılmış diyebilirsiniz ama gerçekten en ufak birşeyi bile bilmenizi size yardımcı olması amacıyla yazdım umarım faydalı olur okuduğunuzda ve umarım henüz vize görüşmesine girmemiş arkadaşlar da rahatlıkla alırlar vizeyi herkese başarılar![]()
Konu durmusarda tarafından (11-03-2010 Saat 12:41 AM ) değiştirilmiştir.
süper anlatmışın kardeşim yaa bende konyadan ankaraya geldim vize için yarın görüşmem var 1,45 de bakalım nolcak hayırlısı çok heyeceanlıyımm..bide şimdi fb gol attı gs yee hep yıkıldımm![]()
detaylar sayesinde adeta ben girmişim gibi hssettim vizeyetebrik ederim,ben de pazartesi günü gireceğim.darısı başıma =)
tebrikler ardaaaa,çok sewindim adına![]()
öncelikle vizen hayırlı olsun detaylı bilgiler vermen benim için çok iyi oldu çünkü 12 saat sonra bende orada senin durumunda olacağım. inşallah bende senin gibi vizeyi alırım: )
kardeş verdiğin detay gerçekten içimi rahatlattı. Bende son sınıfım ama okulu uzattım.Fakat benim korkum ingilizce seviyem çok çok kötü. Acaba o ilk giriş kısmı falan hep ingilizcemi? birde ups kargodaki elemanlar türkçemi konuşuyor?![]()
şimdiden hayırlı olsun vizen have a good holiday
![]()
mükemmel aydınlatıcı olmus kardesim
Ben de Ankarada gireceğim inşallah 30 mart günü
çok güzel yazmışsın herşeyi ile helal olsun
darısı bize inşallah ya kardeşim
Bu arada vize alırken sen ankarada sakal durumun nasıldı?bıyık-sakal?
eywallah kardeşim saolasın benim sakal durumu sadece ufak bi keçi sakal vardı ama sakal problem olmuyo hafif kirli sakala kadar tabi eğer çok uzunsa kesince sakal seni deiştirecek durumdaysa sakat olabilir zaten vize fotografını da buna gore çektireceksin![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks