Arkadaslar ben amerikada bestbuydan laptop foto makinası aldım..Fisini hala saklıyorum..50 dolara yakın bir tax var.. Benim bu taxı istanbulda havaalanında alabilme imkanım var mı ? Boyle bir sistem var mı ? cevaplarınız icin simdiden tskler..
Arkadaslar ben amerikada bestbuydan laptop foto makinası aldım..Fisini hala saklıyorum..50 dolara yakın bir tax var.. Benim bu taxı istanbulda havaalanında alabilme imkanım var mı ? Boyle bir sistem var mı ? cevaplarınız icin simdiden tskler..
EskiŞehir !
laptopu aldigin eyalettein havaalanindan alman gerekio bildigim kadariyla biz oyle yapmistikkk yani isatnbuldan bu parayi vereceklerini sanmiorum cunku dedigim gibi amerika icinde bile baska bi eyaletten alamiosun o laptopu aldigin eyaletten alamn gerekio oradaki vergilerr eyaletten eyalete farkettigi icin durum boyle oluyor sanirim ama tabiki kesin bi bilgiye sahip degilim sadece basima gelen olaydan mantik yurutyorum...
ben laptop almamistim ama arkadaslar almistii ben i pod touch aldimmm best buydan aldikk orada ben turistimm geri donecem yakinda vergimi almak istiorum dersen pasaportuna bakiolar bi kagit veriolar sana sonra o kagitla vergini alabiliosunnn o kagiti istemezsen alamiosun ...!
tr den alamadigina eminim..ama abd sinirlari icernde varmi bilemiyorum
S-pectacular
acikcasi ben buyk alsiverilerde olanlarida hic duymadim
S-pectacular
ben duydum da biz buradan ucakla ayrılmıcaz vergilerimiz baya bi var
geridonus sadece elektroniklerde mi var yoksa giyimde falan da var mı
arkadaşlr benm abim geçen sene londradan bana fotoğraf makınası aldı türkşyeye dönerken vergi iade bölümlerine gidip vergiyi geri almış. ben şu an 9 saat aldım 50 dolar civarında vergim var ve South Carolina dan New York a geldim vergileri burda almayı deniycem eğer alabilirsem burda yazarım
bende boyle bi konu acmayi dusunuyodum. bunun hakkinda biseyler duymustum ama boyle biseyi yapma imkani olsa herkesin haberi olur ve yapardi. bu konuyu nereden ogrenebilirz.
ayrica normal fisler kabul olmaz sanirim. oyle olsa toplar herkes sagdan soldan birsuru para alir![]()
arkadaslar bunu sormaya caliscam bgn gumrukte calisan bir memura..eger ogrenebilirsem burda siznle paylasmaya caliscam
S-pectacular
ıyı olur yaw...faturayla alındıgını duymustum ama nerden ??
Peki.
vergileri havaalanindan alamazsiniz ben jfk da sordm boyle bi uygulamanin astik yapilmadigini soylediler. ama vergileriniz almanizin bildigim tek yolu amerikadaki bazi insanlar pozisyonlari geregi vergileri geri alabiliyorlar. ornegin kutuphane muduru vardi ben onun araciligiyla laptopumun vergisini geri aldim daha dogrusu o aldi bana verdi![]()
eskiden vardi oyle yerler ama 24 saatin 23 saati kapali olurlar hahah
Wat
prosedur var dirader ben hic basaramadim hep kapaliydi;ve sanmiyorum zor olacaktir
Wat
yaw bunu bır ogrenebılsek harıka olacak ama tam anlamıyla...
Peki.
Havaalaninda vergi olayi WAT efsanesi diye biliyorum .Bu uygulama Avrupa 'da var fakat Amerika 'da oldugunu daha duymadim .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
İngiltere de var onu bilioyurm. Ama araştırdım internette Amerika'da galiba 5 6 eyalette fln varmış ve ordan da bir şey aldığın zaman alırken tax back fişi geri alman gerekiyomuş galbia
hurafemidir efsanemidir neyse artık...birisi ogrenebılse tam olarak mukemmel olacak yaw
Peki.
yaw arkadaslar ben louisana da calistim new orleansa yakin bi yerde ve oradan ipod touch aldim bana verilen kagitla new orleans havaalaindan vergimi geri aldimmm isim gucum azaldiignda bi ara tarartirip koyarim buraya kismet olursaa niye efsane oldu bu olay anlamadimmmm![]()
benimle ayni yerden laptop lan arkadaslarda vergilerini geri aldilar havaalaninda orada biyer var ordan aliosun ama dedgim gibi orada almazsan ve gidip jfk dan istersen vermiolar aldigin eyaletten alman lazim cunku her eyaletin vergisu farkli amerikada biliosunuz ...!
madem geri verecen bu vergileri,niye bızden alırsın eyy ulu Obama
Peki.
ben abd de international havaalanların heryerını gezmedım ama gezdıgım yerlerındede hıctax la ılgılı bır yer gormedım... bırsey daha ataturk havaalanından turkıyeye gırerken gümrük kontrolü bile yapmadılar bize...
Peki.
yok abi bu is bizi yorar taxlar kalir abd ye
Wat
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks