Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: aLphagut (NyCity, NY) 2009

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Smile aLphagut (NyCity, NY) 2009

Merhaba Arkadaşlar;

Şuan Atatürk Havalimanı Wings Loungedan yazıyorum yani henüz ABD'de değilim Kalkışıma daha 1 saat var biraz vakit geçiriyorum.

ama ilk fırsatta buraya başladım ki devamı gelsin. NY'a ulaştığımda.

Şuana kadar ki aşamayı anlatayım kısaca daha sonra kalkıp Duty Freelerden alışveriş yapacağım

Gerçi anlatacaklarımı herkes biliyordur.

>Önce THYnin gişesine uğrayıp fiziki biletimi aldım sonra D oturumuna geldim burası ABD için Check-In işlemlerinin yapıldığı yermiş burda kontrol işlemlerimden geçtim. Bagajım 16 Kg geldi el çantamda 6 Kg yani sorun yok.
    Sonra türk vatandaşları için gümrük işlemlerine geldim. Girişinde yurtdışı çıkış pulunuzu aldınız mı? diye bi uyarıyla uyandım ve pul gişelerine gittim ama malaesef yanıma TL almamıştım(dolar gani ama biraz karıştırdım kurçaladım ama yok çıkmadı 15 TL . Aksilik bu ya 14 Çıktı dedim ordaki memura 14 TL var ya da dolar . O da tamam dolar ver dedi 1 TL yerine 1 $ verdim ve adam para üstünü vermedi. Aslında ben böyle şeyleri kabul etmem normalde olsa kuruşu kuruşuna para üstünü alırım ama neyse arıza çıkartmayayım dedim

sonra pulu aldım pasaport kontrole geldim orda bi memur kontrol etti
    dedi'kardeş sen de mi öğrencimisin? ya bugün ne öğrenci geldi kardeşim' ben de WAT olayını anlattım WAT mevsimi dedim...

sonra buraya yani WİNGS LOUNGE geldim. Gerçekten çok güzel herşey beleş
    Wings kart benim çok işime yaradı bileti beleşe aldım, loungelerden faydalanıyorumç NY JFKye vardığımda arkadaşımı bekleyeceğim 4 saat kadar.
    o zamanda vaktimi Loungede geçireceğim

neyse şimdilik benden bu kadar. Devamı gelecektir.

Saygılar, Sevgiler
    |
    |
    |
    |
    -dahi anlamındaki -de -da eki kelimeden ayrı yazılır
    -bağlaç olan -ki eki de ayrı yazılır
    -türkçe hiçbir kelime x,w,q gibi hafler içeremez

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bu wings kart olayı ne dostum.?
    DÜNYADA YA TOZU DUMANA KATARSIN YADA TOZU DUMANI YUTARSIN..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı haytamimar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu wings kart olayı ne dostum.?
    Havaalanında uçağı beklerken salonlar var. Wings, maximiles vb. kredi kartların varsa bu salonları ücretsiz kullanabiliyorsun. Salonda masaj koltuğu, yerli/yabancı içki, bilgisayar, kahve/portakal suyu/meyve suyu tarzı içeceker, yiyecek olarakta pasta, tatlı, sandwich tarzı şeylerin sınırsız ve açık büfe olduğu en önemlisi hepsinin beleş olduğu salon Çantanıza 5-10 tane sandwich atıp uçakta veya inince yiyebilirsiniz. Hem zaten kapalı poşetlerde hepsi bi sorun olmaz.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde 5 adet CIP lounge bulunmaktadır. Türk Hava Yolları ve British Airways sadece kendi yolcularına, Millennium Lounge ise bunların dışında kalan ve tarifeli uçuş yapan hava yollarının First Class ve Businness Class yolcularına hizmet vermektedir. Millennium Lounge hizmetlerinden İş Bankası kredi kartı olanlar ücretsiz yararlanabiliyor. Ayrıca, sadece Türkiye'de geçerli bir alisveris kartı olan Advantage Card sahiplerinin faydalandığı Advantage Lounge bulunmaktadır. 'primeclass' lounge ise TAV sunduğu hizmetlerden biri olan 'primeclass' CIP servisin bir parçasıdır. 'primeclass' özel hizmet talep eden yolcularına kendilerini öncelikli ve ayrıcalıklı hissetmlerini sağlayan bir servis olup yurtdışına çıkan yolcularını 'primeclass' lounge'da ağırlamaktadır

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Wings ayrıcalıgını 2 Temmuz da bende yaşayacağım ıns

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı alphagut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar;

Şuan Atatürk Havalimanı Wings Loungedan yazıyorum yani henüz ABD'de değilim Kalkışıma daha 1 saat var biraz vakit geçiriyorum.

ama ilk fırsatta buraya başladım ki devamı gelsin. NY'a ulaştığımda.

Şuana kadar ki aşamayı anlatayım kısaca daha sonra kalkıp Duty Freelerden alışveriş yapacağım

Gerçi anlatacaklarımı herkes biliyordur.

>Önce THYnin gişesine uğrayıp fiziki biletimi aldım sonra D oturumuna geldim burası ABD için Check-In işlemlerinin yapıldığı yermiş burda kontrol işlemlerimden geçtim. Bagajım 16 Kg geldi el çantamda 6 Kg yani sorun yok.
    Sonra türk vatandaşları için gümrük işlemlerine geldim. Girişinde yurtdışı çıkış pulunuzu aldınız mı? diye bi uyarıyla uyandım ve pul gişelerine gittim ama malaesef yanıma TL almamıştım(dolar gani ama biraz karıştırdım kurçaladım ama yok çıkmadı 15 TL . Aksilik bu ya 14 Çıktı dedim ordaki memura 14 TL var ya da dolar . O da tamam dolar ver dedi 1 TL yerine 1 $ verdim ve adam para üstünü vermedi. Aslında ben böyle şeyleri kabul etmem normalde olsa kuruşu kuruşuna para üstünü alırım ama neyse arıza çıkartmayayım dedim

sonra pulu aldım pasaport kontrole geldim orda bi memur kontrol etti
    dedi'kardeş sen de mi öğrencimisin? ya bugün ne öğrenci geldi kardeşim' ben de WAT olayını anlattım WAT mevsimi dedim...

sonra buraya yani WİNGS LOUNGE geldim. Gerçekten çok güzel herşey beleş
    Wings kart benim çok işime yaradı bileti beleşe aldım, loungelerden faydalanıyorumç NY JFKye vardığımda arkadaşımı bekleyeceğim 4 saat kadar.
    o zamanda vaktimi Loungede geçireceğim

neyse şimdilik benden bu kadar. Devamı gelecektir.

Saygılar, Sevgiler

New york ta kullanamayacagız sadece Atatürk ve Esenboğa da faydalanabilioruz fazla umutlanma

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)