Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 3 ay zorunlu mu?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart 3 ay zorunlu mu?

Arkadaşlar selam. Ben bu yaz için WAT düşünüyorum. Süresi yanılmıyorsam 3 ay. Peki bu süreyi kısaltmamız mümkün mü? Yani oraya gittiğimizde 3 ay mı çalışmak zorundayız? Benim yapmak istediğim 1-1.5 ay çalışıp belli bir süre de gezmek sonra da dönmek. Ve ayrıca nisan17den sonra başvuru oluyor mu?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Yok öyle 1,5 ay çalışmak. 90 iş gününü doldurup primlerini de ödedikten sonra muhasebeye gidip ilişik kesme belgeni imzalatıyorsun. Ayrıca askerlik günlerini saydırmak istersen asker alma daire başkanlığından dilekçe alman lazım.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

diledigin kadar calisip,travel kismina gece bilirsin,eger travel icin yeterince paran varsa. bazi sirketlerde basvuru hala devam ediyor. ama guzel isler kalmis'mi onu bilmem
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

benim bildiğim bütün şirketlerde kayıtlar hala devam ediyor. yani kayıt yaptırabilirsin ama iş seçenekleri biraz azalmış olabilir. işi erken bırakma olayına gelirsek; her işin başlama ve bırakma tarihleri sözleşmede yazıyor. az çalışmak istiyorsan bitiş tarihi daha erken bir iş seçebilirsin ya da oradaki işvereninle konuşup biraz daha erken bırakabilirsin, ancak hiç bi patronun 1 ay sonra ayrılmana izin vereceğini zannetmiyorum. benm bildiklerim bu kadar. yine de daha önce wat yapmış arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur tabi.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

yanlis yonlendirmeyin ya.. istediginiz zaman ayrilabilirsiniz isten. ama etik olani ayrilmadan 15 gun evvel isveren bunu bildirmelisin... ne kadar para kazandigin sana kalmis ister daha fazla calis para kazan istersen birak isi gez...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

isteğin ebağlı bi durum...istediğin kadar çalışır istediğin kadar gezersin...tabi iki unsur önemli
    1-max. süreyi aşmamalısın
    2-paran olmalı...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

İşvereninle karşılıklı olarak anlaşmazsan, seni sponsora şikayet edebilir. Sponsorun programını iptal eder... Belli bir süre sonra da vizen iptal edilir ve sorun yaşayabilirsin.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya o gezip gelene kadar vize iptali yetismez ikincisi de zaten isverene 15 gun onceden soylersen sorun yapmazlar... en kotu aile ici saglik sorunlarini sallarsiniz olur biter

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya o gezip gelene kadar vize iptali yetismez ikincisi de zaten isverene 15 gun onceden soylersen sorun yapmazlar... en kotu aile ici saglik sorunlarini sallarsiniz olur biter
    yaa özgür ne ayakçı adamsın sen yaww...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Bundan 2 sene önce, iki kafadar WAT yoluna koyulur... ABD'ye varırlar. Şirketin kendilerine sağladığı işi beğenmez, işverenle konuşup ayrılmak isterler. İşveren izin vermez. Bunlarda kendi kafalarına göre kalkar başka bir eyalete geçiş yaparlar.. Yeni bir iş bulup çalışmaya başlarlar... Bu arada işveren boş durmaz ve gerekli yerlere şikayetlerini yapar. Kısa sürede programları ve vizeleri iptal olur. Çocuklara ne mi olur? Yakalanmasalar aslında hiçbir problem yaşamayacaklar. Yaşayabilecekleri en büyük sıkıntı ülkeden çıkış yaparken oluşabilecek aksaklıklar. Ancak şansları yaver gitmez. Kaldıkları bölgede polis rutin kontrollerinden birini yapar... Çocuklar burada yakalanır ve içeri tıkılırlar... Başlarına da 1500 dolar kefalet konulur. Aileleri parayı ödeyerek çocukları ülkeye geri getirirler..

Not: Hikaye gibi anlatılmış her olay hikaye değildir !

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

bi de fiorex buna benzer bir konuda sanirim sirket yetkiliydi vize iptali yapilmaz demisti.. ben de yapilir biliyordum ki baya emin konusmustu ariyorum ama bulamadim bulan biri varsa konuya bir baksin...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

bi de fiorex buna benzer bir konuda sanirim sirket yetkiliydi vize iptali yapilmaz demisti.. ben de yapilir biliyordum ki baya emin konusmustu ariyorum ama bulamadim bulan biri varsa konuya bir baksin...
    Tam olarak araştırdım o konuyu da. Vize iptali kolay kolay yapılamıyor. Bu da işverenin uğraşmak istemesinden dolayı kaynaklanıyor genelde.. Ya uğraşan cinsine denk gelirsen?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

stormhilk hic yakisiyor mu o kelimeler buraya ... hele ki benim gibi birisne boyle seyler soylerek cok komik duruma dusuyorsun

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

stormhilk hic yakisiyor mu o kelimeler buraya ... hele ki benim gibi birisne boyle seyler soylerek cok komik duruma dusuyorsun
    turkishwat forum üyeleri olarak seni kınıyoruz özgür...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

bu arada arkadaşlar melih'in sölediklerini ciddiye alın aramızda wat konusunda en bilgililerden biri...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

yani onu zaten anlarsin ki yani sonucta ayrilmadan en az 15 gun evvel adama soylersin zaten adam sana gitme der eger giciklik yapacaksa... zaten isveren gitme derse elinde sozlesme var sorunu biz cekeriz....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)