arkadaşlar normalde vize görüşmemi yazmayacaktım ..diger arkadaşlarla standart aynı seyler olacagını düşünerekten fakat farklı bi sorunla karşılaşınca yazmaya karar verdim...
öncelikle vizeye istanbulda girdim sarışın adamla görüştüm
görüşme cumaydı.. carşamba günü sirketime gittim ds'leri (157 158 159) doldurmak için ... neyse evraklar dolduruldu felan derken cıktı alındı sonra bi baktım ki cıktılar silik ... ds ler silik tam anlamıyla yazılar net görünmüyordu görevliye söledim bunlar silik yenisini cıkarmıcak mısın dedim hayır gerek yok dedi bak dedim ben gecen yılda gitim vizeye (belcika için başvurmuştum) kagıdım biraz karışık die kıllık yapmışlardı... bak dedim bu amerikan konsoloslugu sen düzgününü ver bu kagıtların sorun cıkmasın bana ısrarla bişi olmaz dedi.. sonra dedi ki degiştirdim ben inanmadım ona kagıtlara bi baktım ki degiştirmemiş.. ee dedim hani degiştirmiştin ya degiştirdim üstünde barkod olanı digerleri önemli degil barkod okunsun digerlerinin pek önemi kalmıyor... ben içimde bi tedirginlikle ii inşallah bi sorun cıkmaz diyerekten aldım evrakları cıktım ...
gelelim görüşme gününe herkes gibi normal prosedür içeri girdim ilk yerde evrakları kontrol eden adam evrakları görünce bunlarda ne dedii.. okunmuyor dedi bunlar.. ben dellendim tabi.. sonra dedim ben sirkete sölemiştim onlar sorun olmıcagını sölediler bana dedim ..sonra orda köşeye bi not aldı kafasını felan salladı bende sinirliyim tabi.. sonra dedi bunları kabul edemem git değiştir dedi.. allahtan aşagıda bi yer var da orada yaptırdım evrakları tekrar .. ama ben bi sinirle cıktım telefonuma sarıldım sirketi aradım bi ton laf saydım arada o sinirde azımdan bi kaç küfürde cıktı .. haketmişti ama o kadar ikaz ettigim halde bana bilmişlik taslamıştı.. sonra tabi görüşmem 8.45 teydi evrakları tekrar yaptırdım derken 9.15 te tekrar girdim içeri ee dogal olaraktan ögleden önceki en son kişi olarak ben kaldım watcılardan.. sonra normal prosedür işlemlerimi yaptım sıra bana geldi... o arada tabi önümdeki 20 kadar watcıya sorulan soruları duydum bi bayan vardı hoş bi bayandı bir de sarışın adam ilgileniyordu watcılarla ama belli bi süreden sonra sadece sarışın adam baktı.. bayan cok kasmıyordu .. ama benim önümde giren hiç kimse olumsuz ayrılmadı ordan kimine ds gelince karar vercez diyordu kimine ds ile pasportunu yolla diyordu.. sonunda da herkese genelde have a nice day yada have good day diyordu... her neyse sonunda sıra bana geldi genelde herkese klasik sorular gelmişti banada onların gelecegini düşünerekten başladık görüşmeye söyle anlatayım
klasik hi how are u oldu :
bende cvp verip onun hatrını sordum
hangi bölümsün
bölümü söledim
annen baban ne iş yapıyor dedi
söledim anne baba işini
sonra babamın nasıl bi yerde calıştıgını sordu onuda söledim
daha önce yurtdışına cıkıp cıkmadıgımı sordu
cıkmadım dedim( ki benim belcikadan vize reddim vardı gecen yıldan onu sormadı)
orda tabi bilgisayara bişiler yazıyor sürekli
sonra laf arasında soyadımı vurgulayarak söledi bende evet dedim
sonra tam bitti derken
hobilerin ne dediarkadaşlar burda sallama cvp vermeyin cünkü sıkıştırıcı sorular geliyor
bende dans voleybol derken hemen lafı agzıma tıkayıp hangi dansları biliyorsun dedi
bende salsa tango ... saydım baya ilgisini cekti gülümsedi( içerde bi bayan vardı masada oturan oda bakıp gülümsedi orda
sonra işte üstüne bir de dünyada begendigin ünlü salsacı kim var diye sordubi gülümsedim ben
aklıma kimse gelmeyince bende kendi egitim aldıgım hocamı söledim dünya sampiyonlugu vardı hocamın...
ds ve sevis i işaretledi yeşil kagıtta sonra pasportta ds gelince bize yolla dedi... ama kararımı gelince vercem felan gibisinden bişiler sölemedi..
sonra have a good day dedi
tşk ettim ..
bu arada ortalamam.2.02 2 tane de alttan dersim vardı sormadı bile..
gelelim cıktıktan sonra sirkete yaptıklarıma...
bana bu durumu yapan adamla muhatap olmadım aslında evrakları alıp gidip suratına fırlatasım geldi ama seviyesine inmek istemedim
direkt benimle ilgilenen kişiyi aradım bana sirketten yetkili biri bagla dedim.. onunla muhatap olcam dedim ...sikayetimi belirttim eleştirilerimi sıraladım cok cok özürler iletildi ben ds leri tekrar yaptırınca 20 lira vermiştim onları da bana vercekler.. o kişiye de gereken ikaz yapıldı... umarım bir daha herhangi bir sorunla karşılaşmam ... arkadaşlar bu da size örnek olsun evraklarınız az silik olsa hemen degiştirrin sirketin dedigiyle ilgilenmeyin....
Bookmarks