Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Adli sicil kaydı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation Adli sicil kaydı

Arkadaşlar amerika da ki işverenimiz bizden adli sicil kaydı istemiş. Fakat danışmanlarım önce tercüme ettirip noıter onaylı yollmam gerektiini söylediler fakat sonra gerek olmadığını kendmizde çevirsek olabileceğini söylediler. Daha önce bunu yapan var mı? İlla tercümana yasal olarak terrcüme ettirmemiz lazım mı yoksa kendimiz çevirip yollasakta olur mu? bilgisi olanların yardımını bekliyorum

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşım aynı şeyi benim sirkette istedi ben yeminli tercumandan cevirtip yollıcam ne olur ne olmaz diye..
    PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yeminli tercuman 30 lira istedi ayrıca noter onayoı da ayrı bi masraf koydu açıkaçsı ona para vermek

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

karşıdaki adam onun noter onaylı oldugunu nerden anlayacak.. istersen kendin çevir öylesine bir kaşe ve imza at. dert etmeyin böyle şeyleri
    admin (at) turkishwat.net

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hyr yeminli tercuman yeterli oluyor öle notere tastikletmene gerek yok yahu altı üstü ordaki aracı kuruma gitcek ben gecen yıl belcikaya gitmek için evraklarımı cevrirtmiştim ingilizceye yeminli tercuman yeterli olmuştu öle notere cevirtip extra para veripte zarara ugrama bu arada sana cok yüksek bi rakam sölemişler yahu ben 15 e hallettircem o işi ... sabit bi evrak sabıka kaydı o yüzden o kadar para verme derim git 3 5 tercuman dolaş pazarlıkta yap gerekirse ...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Hakkatten siz çevirip yollayın adam noterden mi anlar yeminli tercümandan mı

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Yeminli tercümanların normal tercümandan ne farkı var diye düşündünüz mü hiç?
    "Vallahi billahi doğru çeviriyorum" demiyorlar. Onların çevirisi zaten onaylı olmuş oluyor. Noter'e götürseniz nesini onaylatacaksınız ki?
    Geçen sene bir arkadaş 19 TL verdi. Bence çok gereksiz. Bir örneğini bulup kendin yaz. Senin çevirdiğin anlaşılabilir yoksa

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Neyse o zaman uygun bir yer bulup çevirticez galiba. dingin1 sen 15 ytl ye bulduğun tercüman nerde

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Beyler benim iş veren de istemiş. Ben sicil kaydını gittim adliyeden çıkardım. Sonra adliyenin civarında bir yere sordum. Yeminli tercüman bana 20 ytl dedi ben dedim veremem o kadar öğrenciyim ben falan dedim.5 ytlye yaparsanız olur dedim. O kadar olmaz dedi adam çıktım o ofisten. Başka bir yere girdim 15 ytl dedi adam ben yine öğrenciyim dedim tamam 10 ytl ye olur dedi.Bende kabul ettim 20-25 dakika içinde çevirip verdi bana. Öyle 20-30 ytl ye ikna olmayın derim. Biraz pazarlık yapın. Bu iş için zaten dünya para harcıyoruz.
    2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.

Çalışacağım İş:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

benim buldugum tercuman adana da tabi ben bulmadım ablama söledim o baktı hani bi kaç yere sormuş 20 diyen 30 diyen olmuş en son bi yer bulmuş pazarlık yapmış 15 e anlaşmışlar.. yeminli tercumanın da şöle bi farkı var arkadaşlar en azından yeminli tercumandan cıkan bi evrak bu üzerinde kaşeler var imza var öyle kendimiz cevirdigimiz de ya kabul görmezse... böle bi riske girip kagıdın tekrar gelip tekrar dönmesinin ne kadar sürecegini hepimiz biliyoruz o yüzden işi saglama almak gerek...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

doğru söylüyosun aslında 15 ytl için değmez o kadar riske girmek

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yeminli tercümana gerek yokmuş normal bi tercümanda çevirse olurmuş..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Çok kafaya takmayın bunları. İşverenin saçma istekleri olarak düşünün. Eğer gerçekten sizi denemek istiyorsa oraya gittiğinizde drug test yapar. Sonuçta gönderdiğiniz belgeye göre Türkiye'de adliye kayıtlarıyla karşılaştırma yapamayacak.
    Öte yandan translate.google.com diye bir site var. Yazsın oraya, tercüme ettirsin. Geçen sene arkadaşıma bunları çok söyledim ama dinlemedi, gitti 15 TL verdi. Takılmayın böyle saçma şeylere

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)