Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 116 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Wat 2008 biterken

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Wat 2008 biterken

evet arkadaşlar wat 2008 bitti bitiyor sizde sadece şunu istesem giden arkadaşlardan

soru 1:hangi seneler gittim

soru 2:nerelere gittim

soru 3:nerede çalıştım

soru 4: hangi şirketle gittim

soru 5:ne iş yaptım

soru 6:ne kadar kazandım

soru 7:memnunmuyum genel olarak?

soru 8 : neler aldım (bu eğlencelik oldu)

gerçekten genel bakış açısı olarak iyi bir çalışma olabilir arkadaşlar lütfen paylaşalım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yazan hiç mi yok yaw bazıları dicek avatarlarda var ama burda toplanırsa kişi kişi bakmaktansa genel bir oluşum çıkabilir diye düşünüyorum tüm giden arkadaşlardan bekliyorum gidebilcek arkadaşlar için önemli bir ölçü olacaktır

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

#Wrangell (AK)
    Seattle
    New York
    #Wrangell Seafoods
    #Academix
    #Balik temizleme isi
    #1100$
    #Her nekadar kotude olsa fabrika kapansada yinede Seattle ve New York 'ta cok guzel zaman gecirdim .
    #Dil acisindan az da olsa bi katkisi oldu . Kendimi ozguven acisindan gelistirdigimi dusunuorum . Tek basima aykata kalma mucadelesi verdim . Turkiye 'ye 2$ ile dondum bu aksam
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende 2008 watcısıyım hatta suan hala amerikadayım genel olarak memnunum diger bircok watcının aksinegelmeden once ne hedeflediysem hepsini gerceklestirdim diyebilirm hatta fazlasını..iş konusunda hiç bi problem yaşamadım sadce dogal olarak başlarda iş baya bi ağır geldi çalışma temposuna alışık olmadığımdan..buarada ohio cedar point eglence parkında calışıyom ride host olarak...travel kısmını chicago cleveland ve niagarada geçirdim suana kadra haftayda son olarak new yorka gidicem..şirketim advisti ondan da memnunum diyebilirm..son olarak beklediğimden cok daha fazla kazandım saatlik ucreitmin 7 dolar olmasına karşılık..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

genel ücreti yazarmısın arkadaşım unsafe

break arkadaşım özgüveni bile geliştirmek çok öenmli birşey 1100 doları ne kadar sürede kazandın tekrar düşünürmüsün

Bu arada arkadaşlar lütfen devam edelim hep parça parça açılmış bu konular eğer tek başlıkta toplarsak gayet güzel paylaşım olacağı kanaatindeyi

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

-2008
    -Dillingham/Anchorage/Newyork
    -Peterpan Seafoods
    -fresh frozen{scales check}
    -2900$
    -bu parayı hemen hemen 25 gun calısarak kazansamda ikinci bi fabrikaya geçemediğim için (ayak bileğim şişmişti) memnun olduğumu söyleyemem.ancak gercekten özgüven açısından kazandıklarım yadsınamaz.ingilizceye gelince bir balık fabrikasında konuşulabilecek sayılı yerlerden bırıydı departmanım bu yüzden şanslı olduğum söylenebilir-tek gittim tek geldim daha ne olsun-
    (Bı adımı soylemedım >)))) bu arada unutmusum, sirketim TROY du...
    Konu peterpan tarafından (31-08-2008 Saat 02:48 PM ) değiştirilmiştir.
    "Her ne kadar psikopatlıkta gözüm olmasada, dalımı kıranın ağacını kökünden sökerim"

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar üşenmeden, tam ve açıklayıcı olrak yazarsak çok yararlı bi konu olacaktır.. forumun nerseyde tüm konularını bildiğimden, arkadaş kesinlikle haklı, çok dağınık şekilde bu bilgileri bulabiliyoruz.

saygılar!
    AEK

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

inşallah diğer arkadaşlar senin gibi düşünür ve bu başlıkta katkı devam eder.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2008
    bostona 2 saat uzakliktaki kennebunkta (ma)
    mcdonalds-dunkin donuts
    brut kazanc 3700 suanda 2100 kalmis
    adresusa
    laptop fot mak (1000 $)
    fena degil hala calisiyorum

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

San Diego Balboa Park / California
    Air Space Museum - STAR TREK EXHIBITION
    kazanc 1800$ kalan para 600$ a yakin
    EDU-KAZIK
    Alinan hicbirsey malesef yok sadece 3 5 parca kiyafet.
    11 inde isi birakip 26 sina kadar tatile cikiyorum.

2 farkli evde yasadi ikisini de kendi buldu ikincisini bedava buldu da 3 5 para koydu cebine 1000$ kotasini asti Isinde iki ay boyunca eksik eleman muamelesi gorerekten 20 25 saat calisti sansi yaver gidince son haftalarda isci eksikliginden saat almaya basladi.

San Diego da saglam is bulursaniz gitmenizi tavsiye edecegim bir memlekettir meksikaya yakindir sehir severler icin La ve san francisconun dibinde Death Valley - Yosemite ve benzeri guzel alanlara uzak degildir.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

evet yavaş yavaş başladı yazan arkadaşlar çok teşekkür ediyorum umarım diğer arkadaşlarda paylaşır ve aşağı yukarı genel bakış oluşur inşallah

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2008 wat ogrencisiyim once new orleansta caliscaktim ama orda is yoktu bosa 15 gun gecirdim daha sonra tennessee ye geldim laundry de calisiyorum ayni zamanda iki haftadirda nascar speed parkta is buldum calisiyorum saati 8 dolardan calisiyorum fazla biseyde almadim ama amerikaya gelemek icin harcadigim paranin daha yanina bile yaklasamadim work and travelle geldigime pekte memnun degilim cunku burda amelelik yapiyorum baskada bisey yapmiyoruz sadece ben degil baska yerlerde calisan arkadaslarda ayni durumdalar amerikanin tek guzel tarafi bana sadece biraz daha ozgurluk hissini verdi gerisi yalan hee bide unutmadan laptop aldim o iyi oldu gerisinde bisey yok seneye gelemeyi dusunenlere de sakin ama sakin gelmeyin derim

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben parami cikardim sayuilirim fazla fazla 3800 filan yaptim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2008 maine hms host 4000 yakin kazandim laptop foto i touch kiyafet falan filan aldim suan 3000 falan var daha calisiyorum ozguven gelismesine gelisti dilde gelisti sayilir ama sikici bi yaz oldu

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı main Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2008 maine hms host 4000 yakin kazandim laptop foto i touch kiyafet falan filan aldim suan 3000 falan var daha calisiyorum ozguven gelismesine gelisti dilde gelisti sayilir ama sikici bi yaz oldu
    bi insan haftada 45 saat hms'te 20 saat mcdonalds'ta 15-20 saat housekeeper olarak calisidikta tabiki sikici bi yaz gecirecek. (hic bi partiye katilmiyodun,hic bi yere gitmiyodun)
    ama sonunda 6000 kazanan tek kisi oldun tebrikler
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi insan haftada 45 saat hms'te 20 saat mcdonalds'ta 15-20 saat housekeeper olarak calisidikta tabiki sikici bi yaz gecirecek. (hic bi partiye katilmiyodun,hic bi yere gitmiyodun)
    ama sonunda 6000 kazanan tek kisi oldun tebrikler
    Vay be baya çalışmış . Allah daha çok versin , bizede versin diyelim ...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

turist arkadaşım ne iş yaptın nerde yaptın bunlarıda yazarsan seviniriz

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Kazanımlar;
    1-Striptiz clubta lap dance yaptırdım.
    2-Bar ve discolarda yakın temas danslarında baya tecrübeli oldum
    3-hummer limuzine binme şerefine eriştim
    4-wal-mart dan çorap aldım
    5-calvin clein den boxer aldım
    6-su an 100 dolarım var hala çalışıyorum
    7-always same shit different day

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende suana kadar toplam 4600dolar net kazandım we daha turkiyeye son paycheckim ve bonuslarım gelicek onlarda tahmini toplam 500 dolar olur we son olarak verdiğim vergileride alırsam toplam 5700 dolarla kapatmıs olucam 2008 sezonunu, su anda cebimde olan para ise 130 dolar bi haftayı nası cıkaracağımı dusunuyom kara karao kadra parayı naptıgıma gelince baya bi alıs veriş giyim kuşam konusunda, bi laptop, bi foto makinesi iyilerinden, ps2, ipod nano , new york chicago cleveland ve niagara şelalesi gezileri..kısaca güzel bi yaz geçirdim diyebilirim..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

#ny nj niagara falls boston albany
    #six flags greatescape
    #armada grandee
    #ride operator
    #pay check 3500 diyor ama biriktirdigim 2000
    #memnunum is te ufak tefek sorunlar felan cikti vede konaklamada ama ne olursa olsun gitmeye degerdi
    #leptop -fotograf makinesi- psp -ust bas felan-mp3 calar-zippooooo

bikac sey eklemek istiorum ozellikle tek gitmek isteyenler icin: beyler hic korkulcak biseyi yok ben tek gittim cok korkmustum ama korkulcak bisey yok ucaga binin ve amerikanin tadini cikarin ....

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

virginia beach de arkadaslar son iki aydir iki isim var 3 aydir burdayim bazi zorluklar yasiyo insan ama burda atlatmasinida bildim......

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

cahilliğimi mazur gör virginiada ne iş 2. işin ne? az daha ayrıntı bu arada diğer arkadaşlarda devammmm

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ilk isim otelde housekeeping ikinci fast food restauranti.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

--soru 1:hangi seneler gittim
    --cevap 1:2007-2008

--soru 2:nerelere gittim
    --cevap 2:Aspen

--soru 3:nerede çalıştım
    --cevap 3:Sundeck Restaurant, Inn At Aspen Hotel, Clark's Market

--soru 4: hangi şirketle gittim
    --cevap 4: Alliance Abroad

--soru 5:ne iş yaptım
    --cevap 5: Asci, Kasiyer, Garson

--soru 6:ne kadar kazandım
    --cevap 6:

--soru 7:memnunmuyum genel olarak?
    --cevap 7: Para ve rahatlik acisindan evet, ama eglence ve guzel arkadasliklar acisindan gecen yili mumla ariyorum

--soru 8 : neler aldım (bu eğlencelik oldu)
    --soru 8 : 3 kitap, bir iphone, sayisiz miktarda makarna, pirinc, yag, sebze meyve
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı necro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    --soru 1:hangi seneler gittim
    --cevap 1:2007-2008

--soru 2:nerelere gittim
    --cevap 2:Aspen

--soru 3:nerede çalıştım
    --cevap 3:Sundeck Restaurant, Inn At Aspen Hotel, Clark's Market

--soru 4: hangi şirketle gittim
    --cevap 4: Alliance Abroad

--soru 5:ne iş yaptım
    --cevap 5: Asci, Kasiyer, Garson

--soru 6:ne kadar kazandım
    --cevap 6:

--soru 7:memnunmuyum genel olarak?
    --cevap 7: Para ve rahatlik acisindan evet, ama eglence ve guzel arkadasliklar acisindan gecen yili mumla ariyorum

--soru 8 : neler aldım (bu eğlencelik oldu)
    --soru 8 : 3 kitap, bir iphone, sayisiz miktarda makarna, pirinc, yag, sebze meyve
    hocam iphone aldım demişin hayırlı olsun... Ben de tasarlıyorum almayı.. ama nasıl alabilirm, sorun olur mu ? ne kadr aldın vs...? bildiklerini kısaca anlatır mısın?

Tecrübe Puanı
    10

New York 'ta bulabilirsin yol ustundeki elektronik satan yerlerde ama ebay 'den de ikinci ele uygun fiyata alabilirsin .4GB = max 350$ , 8GB = 425$ civari

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    New York 'ta bulabilirsin yol ustundeki elektronik satan yerlerde ama ebay 'den de ikinci ele uygun fiyata alabilirsin .4GB = max 350$ , 8GB = 425$ civari
    ben chıcago ya gıdecem 4 gun sonra ordan almayı dusunuyorum... Ben iphone sadece apple storedan satılıyor dıye duymustum ama ??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Kimse kimseyi kandirmasin. Wattan amorti yapsan bile hicbise.
    Resmen adamlara diyosun ki 'al su parayi, beni evir cevir bi guzel .........' soora 3 ayin sonunda o parayi istersen veeeerrr istersen vermeeee. Elime de bi laptop bi foto mak tutustur beni gerisin geriye postala.
    Eferin oglum mehmet, sene de birevooo.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı Kriptografi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse kimseyi kandirmasin. Wattan amorti yapsan bile hicbise.
    Resmen adamlara diyosun ki 'al su parayi, beni evir cevir bi guzel .........' soora 3 ayin sonunda o parayi istersen veeeerrr istersen vermeeee. Elime de bi laptop bi foto mak tutustur beni gerisin geriye postala.
    Eferin oglum mehmet, sene de birevooo.

Acikcasi bu durum tamamen giden kisinin ne amacla ya da nasil bir beklentiyle gittigine bagli...

Yani, sirkete 1300 dolar verdim, onlar herseyi ayarlar nasilolsa, bende 3 ay sonra 10.000$ la donerim gibi bir mantik yok.

bu yil herkesin dustugu hata, herkesin surekli sirketlerden yakinmasina ragmen, is fuarlarinda ya da online bulunan islerde sadece saatlik ucret ya da sehir isminin guzelligine bakilip gidilmesi... yani dunya bu kadar tozpembe degilki kontratta yazan hersey dogru olsun.

madem uc ayin orada gececek, madem bu kadar caba gostermissin oraya gitmek icin, gitmeden once en ince ayrintisina kadar emin ol dimi.

aramizda yok ki kimse, gitmeden once en ince detaya kadar gidecegi sirketi mail ya da telefonla rahatsiz edip kafasinda ne kadar soru isareti varsa temizlesin...

`amanin amerikaya gidiyom heyooo` diye baliklama atlanirsa, olacagi budur... ben hayatimda bu yilki work and travel kadar fiyasko birsey gormedim. neredeyse gidenlerin tamami dertli, tamami biseylerden rahatsiz...

bir yildir bangir bangir bagirmiyormuyuz/ya da bagirmiyorlarmi sirketlere guvenmeyin her soylediklerine kanmayin diye.

Bende isterdim ulkemdeki danismanlik sirketlerinin kazanacaklari paradan cok musterilerinin memnuniyetlerini on planda tutmasini, ama ne yazikki sadece bir ton para bayilmak degil, ustune bir de butun detaylari kendimiz takip etmek zorundayiz, ki sonradan bu kotu duruma dusmeyelim...

Bu kadar detaya su yuzden girdim, wat programi `3 ayin sonunda o parayi istersen veeeerrr istersen vermeeee. Elime de bi laptop bi foto mak tutustur beni gerisin geriye postala.` seklinde dusunulen bir program olmamali, ki sahsi gorusume gore de hicbir zaman olmadi...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı necro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acikcasi bu durum tamamen giden kisinin ne amacla ya da nasil bir beklentiyle gittigine bagli...

Yani, sirkete 1300 dolar verdim, onlar herseyi ayarlar nasilolsa, bende 3 ay sonra 10.000$ la donerim gibi bir mantik yok.

bu yil herkesin dustugu hata, herkesin surekli sirketlerden yakinmasina ragmen, is fuarlarinda ya da online bulunan islerde sadece saatlik ucret ya da sehir isminin guzelligine bakilip gidilmesi... yani dunya bu kadar tozpembe degilki kontratta yazan hersey dogru olsun.

madem uc ayin orada gececek, madem bu kadar caba gostermissin oraya gitmek icin, gitmeden once en ince ayrintisina kadar emin ol dimi.

aramizda yok ki kimse, gitmeden once en ince detaya kadar gidecegi sirketi mail ya da telefonla rahatsiz edip kafasinda ne kadar soru isareti varsa temizlesin...

`amanin amerikaya gidiyom heyooo` diye baliklama atlanirsa, olacagi budur... ben hayatimda bu yilki work and travel kadar fiyasko birsey gormedim. neredeyse gidenlerin tamami dertli, tamami biseylerden rahatsiz...

bir yildir bangir bangir bagirmiyormuyuz/ya da bagirmiyorlarmi sirketlere guvenmeyin her soylediklerine kanmayin diye.

Bende isterdim ulkemdeki danismanlik sirketlerinin kazanacaklari paradan cok musterilerinin memnuniyetlerini on planda tutmasini, ama ne yazikki sadece bir ton para bayilmak degil, ustune bir de butun detaylari kendimiz takip etmek zorundayiz, ki sonradan bu kotu duruma dusmeyelim...

Bu kadar detaya su yuzden girdim, wat programi `3 ayin sonunda o parayi istersen veeeerrr istersen vermeeee. Elime de bi laptop bi foto mak tutustur beni gerisin geriye postala.` seklinde dusunulen bir program olmamali, ki sahsi gorusume gore de hicbir zaman olmadi...

sana sonuna kadar katılıyorum 2009 düşünenler bunu göz önünde bulundurmalı

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)