Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikalı:):)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Amerikalı:):)

amerikada yasamak beraberinde amerikan toplumunu da anlama zorunlulugunu doguruyor. amerikan toplumunu anlamak icin de hic haz almiyor da olsaniz restaurantlarina cafelerine girecek, beyzbol maclarini izleyecek, semfoni orkestrasinda dunyanin en sansli milleti olmanin ovuncunu duyacaksiniz. bir de alabildigine kayitsiz kalacaksiniz dunyanin geri kalaninda olup bitenlere. yeryuzunde en kaliteli otomobillere en dusuk fiyatlarla sahip olup 4 litre benzini 3 dolarin altinda odemeye alistiginizde birdenbire yukselen benzin fiyatlari karsisinda irak savasini da unutacak cebinize giren dolarlarin azligindan dem vuracaksiniz. turkiyenin kat kat otesinde insani cileden cikaran burakrasinizle ovunc duyacak, mahkeme koridorlarinda ipe sapa gelmeyecek konularla israf ettiginiz zamana acimayacak, escinsellerin haklarini korumak adina toplumun temeli olan aile kavramini hice sayacaksiniz. 24 saat sicak suyu olan yerleri haliyla kapli ama ayakkabilarinizla dolasmaktan keyif aldiginiz yazin serin kisin da sicacik evlerinizde otururken elbette ki ukraynada olen cocuklari anlayamayacaksiniz. 200 yillik gecmisinize tarih deyip, yerlerinden kovdugunuz kizilderilileri ve senelerce kole niyetine calistirdiginiz zencileri unutup tarihinizle iftihar edeceksiniz. o kadar cok yemek yiyeceksiniz ki, yurumeye mecaliniz kalmadigi icin evinizin dibindeki markete arabayla gidecek saatlerce park yerinden cikartip tekrar park etmek icin ugrasacaksiniz. herseyin kolayini ve pratigini tercih edeceksiniz. catal bicak yikamayacak onun yerine sozum ona geri donusumlu pet bardak ve malzemeler kullanacaksiniz. aksam yemeginde bugun annem ne yapmis demeyecek acaba pizza mi soylesek yoksa subwayden sandvic mi yesek diye cok kisa bir sureligine tereddut yasayacaksiniz. ve son olarak, elbette ki goerge bush u sevmeyeceksiniz. cunku tum dunyada amerikali deyince insanlarda nefret duygusu uyandiran tek insan o. evet eminim ki hic bir amerikali da nasil oluyorsa bush a oy vermedi ve bush gokten zenbille indi. sozun kisasi amerikada amerikali gibi davranacaksiniz. yoksa size burda yer yok...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

süpperrr
    tek kelıme arkadasım ciidennn
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

aaahh ahha kahrolsun amerikan emperyalizmi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

hakikatende bu Emperyalizim çok belalı bir şey. nerden mi biliyorum? kendi cebimden para verip ki hiç azımsanamayacak bir miktar para, onların dilini ve kültürünü öğrenmeye, onlar gibi yaşamaya vede en kötüsü onlara hizmet etmeye gidiyorum ama ne yaparsın bütün dünya bu Emperyalizmin etkisinde ...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yaa bzmkide salaklıl!!3 ay turkiyemde afedersin orama burama vantilator dayıyarak serin serin yatmak varken ustune para verip orda essek gibim calısmaya gidiom!!!hayırdır yaws

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ulan kendinize gelin şimdi herkesi vazgeçirteceksiniz bu arada ben pek katılmıyorum emperyalizme hizmet edeceğimize.gittiğim yerin bi önemi de yok açıkçası.abdye değil de fransaya gidiyo olsam yine değişen bişey olmıcaktı yani.sonuçta farklı yerleri görmek biraz tecrübe kazanmak yabancı insanlarla sosyal ortamlarda bulunmak değil mi amaçyalnız kızdığım nokta şu ulan biz gidiyoz diye her .oklarını öğreniyoruz.onlar buraya gelince yine biz ingilizce konuşuyoruz, yine biz onlar gibi davranmaya çalışıyoruz
    Her ne söylersen söyle senin bildiğin, karşındakinin anladığı kadardır...
    Mevlana Celalleddin Rumi

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

walla aslina bu wat isi bana gonullu amelelik geliyor ama naparsin baska turlu bi sansta yokki :S
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar amerikada kazandıgınız para burda bi mühendisin kazandıgı parayla hemen hemen aynı. ne iş yaparsanız yapın işvereniniz sizden "teşekkur ederim, özür dilerim, lütfen" kelimelerini kesinlikle esirgemez. orda daha cok insan yerine konuluyosunuz. karsıdan karsıya gecerken butun arabalar durup size yol veriyo. trafikte korna sesi neredeyse duyamıyosunuz. tanımayan insanlar birbirlerine slm veriyo güler yüzlülük ve yardımseverlik adamların yaşayıs biciminde var. boyle bi yerde hakikaten amelelik yaptıgınızımı dusunuyosunuz.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

öle veya böle emperyalizmiyle kapitalizmiyle ..karşı olduğumuzu söyleyip hepimizin içinde olduğu bu sistemle dünyayı yöneten bi ülkede çalışmaya gidiyoruz.Arkadaşımızın dediği gibi insan gibi çalışmaya gidiyoruz ben şikayetçi değilim ayrıca herkesten uzak pskolojik olarak zor olucağı düşünülen bi ortamda çalışmakta benim için ilerde faydalı olucaktır..Hayırlısıyla gidiyoruz iyi taraflarından bakın olaylara bence orda pesimist olmaya pek ihtiyacınız olmicak

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar amerikada kazandıgınız para burda bi mühendisin kazandıgı parayla hemen hemen aynı. ne iş yaparsanız yapın işvereniniz sizden "teşekkur ederim, özür dilerim, lütfen" kelimelerini kesinlikle esirgemez. orda daha cok insan yerine konuluyosunuz. karsıdan karsıya gecerken butun arabalar durup size yol veriyo. trafikte korna sesi neredeyse duyamıyosunuz. tanımayan insanlar birbirlerine slm veriyo güler yüzlülük ve yardımseverlik adamların yaşayıs biciminde var. boyle bi yerde hakikaten amelelik yaptıgınızımı dusunuyosunuz.

eleman dogru soyluyor bende eskiden derdim yok sosyalizim yok haklar cart curt adamlarda birkere saygi var her ne olursa olsun

gecen sene wat programina katildigim bi arkadasim amerikali bayan ile evlendi ve turkiye ye geldi sonra amerikaya yerlesekler ama kiz buraya gledigine bin pisman oldu

turkiyedeki kamu kurulusllarini gordukten sonra bugun git yarin gel vs.

yani biraz cuvaldizi kendimize batiralim amerika mi senin memurun rusvet alsin diyor amerika mi bakanlarina sit alanlarina kacak villalar yaptirip vergi kanunlarini cikarina gore degistirsin diyor ..

amerikami isveren iscileri somursun diyor arkadasin dedigi gibi

orda birkere insana saygi var bende cok gordum seni ilk defa gormus insanlarin sana selam veridgini barda parkta restauranta tanisitgin birisinin seni evine yemege;partiye cagirdini yani buyuk gucler ama insanliklarini kaybetmemisler bence paylasim var

ben ne zaman zor durumda kalsam birine birsey sorsam hemen cevap verdiler yardimci oldular

belki ulkenizde birine bir adres sorsaniz bilmiyorum diye gecistirir

sapkamizi onumuze koyalim ve bir daha dusunelim...

eger bir ulkede issizlik aclik yoksulluk hat safhada vede basimizdakiler hala sorumsuzca 3 cocuk dogursun diyorsa koylu milletin efendisi yapan ataturke karsi iktidardakiler koyluye ciftciye ananida al git diyorsa cocuklarina yatlar katlar amerikada burslu egitimler verdiriyorlarsa...turkiyedeki pirinc ithalatini elinde bulunduran maliye bakani cocuklari varsa; ve rant ugruna halkina yoksullugu issizligi yansitiyorsa birakin amerikan emperyalizmini

amerikalilara sorsaniz turkiye neresi onu bile bilmezler haritada. herseyi amerikaya yuklemeyin birazda kendimize aynada bakmaliyiz

beni amerika sempatizani birisi sanmayin ama gecen sene geciridigm 3 ay dan sonra turkiyede yasamak istemedim acikcasi...

herkes ne ekerse onu bicer arkadaslar amerikan atasozu versiyonuyla

what goes arround,comes arround

saygilar
    onur

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı loveronur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eleman dogru soyluyor bende eskiden derdim yok sosyalizim yok haklar cart curt adamlarda birkere saygi var her ne olursa olsun

gecen sene wat programina katildigim bi arkadasim amerikali bayan ile evlendi ve turkiye ye geldi sonra amerikaya yerlesekler ama kiz buraya gledigine bin pisman oldu

turkiyedeki kamu kurulusllarini gordukten sonra bugun git yarin gel vs.

yani biraz cuvaldizi kendimize batiralim amerika mi senin memurun rusvet alsin diyor amerika mi bakanlarina sit alanlarina kacak villalar yaptirip vergi kanunlarini cikarina gore degistirsin diyor ..

amerikami isveren iscileri somursun diyor arkadasin dedigi gibi

orda birkere insana saygi var bende cok gordum seni ilk defa gormus insanlarin sana selam veridgini barda parkta restauranta tanisitgin birisinin seni evine yemege;partiye cagirdini yani buyuk gucler ama insanliklarini kaybetmemisler bence paylasim var

ben ne zaman zor durumda kalsam birine birsey sorsam hemen cevap verdiler yardimci oldular

belki ulkenizde birine bir adres sorsaniz bilmiyorum diye gecistirir

sapkamizi onumuze koyalim ve bir daha dusunelim...

eger bir ulkede issizlik aclik yoksulluk hat safhada vede basimizdakiler hala sorumsuzca 3 cocuk dogursun diyorsa koylu milletin efendisi yapan ataturke karsi iktidardakiler koyluye ciftciye ananida al git diyorsa cocuklarina yatlar katlar amerikada burslu egitimler verdiriyorlarsa...turkiyedeki pirinc ithalatini elinde bulunduran maliye bakani cocuklari varsa; ve rant ugruna halkina yoksullugu issizligi yansitiyorsa birakin amerikan emperyalizmini

amerikalilara sorsaniz turkiye neresi onu bile bilmezler haritada. herseyi amerikaya yuklemeyin birazda kendimize aynada bakmaliyiz

beni amerika sempatizani birisi sanmayin ama gecen sene geciridigm 3 ay dan sonra turkiyede yasamak istemedim acikcasi...

herkes ne ekerse onu bicer arkadaslar amerikan atasozu versiyonuyla

what goes arround,comes arround

saygilar
    çok güzel özetlemiş olayı loveronur,insanlar birşeyi eleştirmeden önce aynaya bir bakmalı derim ben.Şuan dünyada kusursuz kaç millet kaç ülke varki amerikaya çamur atıyoruz,ha çamur atanlarıda biliyoruz,çamur atıp levis montlarla gezmekten geri kalmıyorlar işin ilginci
    Tabiki amerikanında hoş olmayan dış politikaları,iç politikaları olabilir ama bizi bizden başka kazıklayan varmı?Okulda,hastanede,karakolda,markette.Bizi bizden başka üzen varmı?
    Hepsini bir kenara bırakın birçoğumuz öğrenci bünyemizle güzel bir ücrete çalışıyoruz,dilimizi geliştiriyoruz,tatil yapıyoruz,burada lüks olan ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz.Olayı politikaya,ideolojiye vs. konulara bağlamak saçma.Tadını çıkarın sadece

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

oraya gidiyorum diye onlarla aynı düşünce ve fikirlere sahip olmak zorunda değilim ki... bu kişinin kendi elinde zaten oraya gidince başkalarının aklına uyup sahip olduğu fikirlerden vazgeçecek durumda olan varsa bence bu programdan vazgeçsin derim... ben oraya gidişimi kölelik felan olarak görmüyorum ben zaten her yaz türkiye'de çalışıyorum ancak emeğimin karşılığını tam anlamıyla alamıyorum... o zaman ben kendi ülkemde köleyim en başta...=) maksat gezip görmek ve masraflarımızı da bu arada çıkarmak... herkes gerçekten sağlam fikirlere sahipse bişi olmaz -bence- herkese iyi eğlenceler...)

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı papatya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oraya gidiyorum diye onlarla aynı düşünce ve fikirlere sahip olmak zorunda değilim ki... bu kişinin kendi elinde zaten oraya gidince başkalarının aklına uyup sahip olduğu fikirlerden vazgeçecek durumda olan varsa bence bu programdan vazgeçsin derim... ben oraya gidişimi kölelik felan olarak görmüyorum ben zaten her yaz türkiye'de çalışıyorum ancak emeğimin karşılığını tam anlamıyla alamıyorum... o zaman ben kendi ülkemde köleyim en başta...=) maksat gezip görmek ve masraflarımızı da bu arada çıkarmak... herkes gerçekten sağlam fikirlere sahipse bişi olmaz -bence- herkese iyi eğlenceler...)
    evet cok guzel soyledin aynen katiliyorum sana papatya gibisin beyaz ve ince...
    onur

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Amerika tüm dünya insanlarının buluştuğu kozmopolit bir ülke. Ne bir fransa'ya benzer ne de Almanya'ya... Arkadaşların dediği gibi insana değer verilen bir ülkede çalışmak neden amelelik oluyor onu da anlamış değilim. Öğrenci iken Türkiye'de çalışmakla Amerika'da çalışmanın bir farkı yok.

Amerika'da karşılaşacağınız ve şu an için aklıma gelenleri küçük bir liste şeklinde sunacaksam;

Orada rahatlığı göreceksiniz,
    Orada insana verilen değeri göreceksiniz,
    Orada güler yüzle tanımadığınız kişilerden selam almayı öğreneceksiniz,
    Orada canı gönülden yardımlaşmayı göreceksiniz,
    Orada her cümlesi "Plesae", "sorry" kelimelerini içeren konuşmalara tanık olacaksınız,
    Orada karşıdan karşıya geçerken tüm trafiğin durup sabırla sizin geçmenizi beklediğini göreceksiniz,
    Orada 4 litre benzine 3,3 dolar vereceksiniz
    Orada 900 dolara çok iyi bir araba alabileceksiniz
    Orada program masraflarınızı düşünmezseniz çalışarak her gününüzü istediğiniz şekilde geçirebilcekseniz
    Orada nike total 90 ayakkablıları 29 dolardan başlayan fiyatlarla alabileceksiniz
    Hayatınızda görmediğiniz parmak izi ile giriş yapabileceğiniz laptopları orada dönerken 600 700 dolara alabileceksiniz...

Üzülerek söylüyorum ki bu saydıklarımın hiç birini ülkemizde şu an için yapamıyoruz. Ne kadar çalışsanız da kazanacağınız maximum Burger King'de saati 2 ytl'dir. Evet orada çalışıyorsunuz ama hakkınızı da alıyorsunuz. Çünkü sistem oturmuş yerine. Kimse vergisini kaçırmıyor!

Burada emperyalist ABD naraları atanların gdip biraz insanlık dersi almasını isterim. Amerika'nın şu an için hiçbir dış politikasını desteklemiyorum ama bunu Amerikan halkının tümüne mal etmek mallık olur. Ayrıca öyle 3-5 sloganla bu koca imparatorluk çökmez. Bu gösterişten başka, boşa kürek sallamaktan başka hiçbir şey değildir. Belki de bu şekilde olmak işlerine yarıyor. Bir baltaya sap olamayanlara bir yerlerden gelir sağlanıyordur. Bir ülke ilerlemek istiyorsa bilimde ve teknolojide somut adımlar atmalı. 3 çocuk doğurarak bir ülke gelişmez. Hindistan'ın nüfusu ortada, Çin'in nüfusu ortada. yazık.

ateş yansa amerika yaktı, uçak düşse amerika düşürdü, kaza olsa amerika yaptı, yere düşse amerika çelme taktı... yani komplo teorisi üretmekte lideriz çünkü boş işlerle uğraşmayı seviyoruz. rahat geliyor bize.

özlediğim ülkeme amerikadan döner dönmez dakka bir gol bir misali kazıklanmaya çalıştığım taxi şoförünü görünce "neden burayı bu kadar özledim ki?" diye sordum kendime. taksi metre 17 yazıyor benden 30 lira versen yeter diyor. Böyle şerefsiz insanlar canını sıkıyor adamın. Müslüman ülkelerde neden yolsuzluk, anti-demokratik anlayış, hiyerarşik düzen, geri kalmışlık yoğunlukta bunu irdelemek lazım. Ama biliyorum ki bunda da suç yine abd yine yahudiler .
    admin (at) turkishwat.net

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı shinoda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerika tüm dünya insanlarının buluştuğu kozmopolit bir ülke. Ne bir fransa'ya benzer ne de Almanya'ya... Arkadaşların dediği gibi insana değer verilen bir ülkede çalışmak neden amelelik oluyor onu da anlamış değilim. Öğrenci iken Türkiye'de çalışmakla Amerika'da çalışmanın bir farkı yok.

Amerika'da karşılaşacağınız ve şu an için aklıma gelenleri küçük bir liste şeklinde sunacaksam;

Orada rahatlığı göreceksiniz,
    Orada insana verilen değeri göreceksiniz,
    Orada güler yüzle tanımadığınız kişilerden selam almayı öğreneceksiniz,
    Orada canı gönülden yardımlaşmayı göreceksiniz,
    Orada her cümlesi "Plesae", "sorry" kelimelerini içeren konuşmalara tanık olacaksınız,
    Orada karşıdan karşıya geçerken tüm trafiğin durup sabırla sizin geçmenizi beklediğini göreceksiniz,
    Orada 4 litre benzine 3,3 dolar vereceksiniz
    Orada 900 dolara çok iyi bir araba alabileceksiniz
    Orada program masraflarınızı düşünmezseniz çalışarak her gününüzü istediğiniz şekilde geçirebilcekseniz
    Orada nike total 90 ayakkablıları 29 dolardan başlayan fiyatlarla alabileceksiniz
    Hayatınızda görmediğiniz parmak izi ile giriş yapabileceğiniz laptopları orada dönerken 600 700 dolara alabileceksiniz...

Üzülerek söylüyorum ki bu saydıklarımın hiç birini ülkemizde şu an için yapamıyoruz. Ne kadar çalışsanız da kazanacağınız maximum Burger King'de saati 2 ytl'dir. Evet orada çalışıyorsunuz ama hakkınızı da alıyorsunuz. Çünkü sistem oturmuş yerine. Kimse vergisini kaçırmıyor!

Burada emperyalist ABD naraları atanların gdip biraz insanlık dersi almasını isterim. Amerika'nın şu an için hiçbir dış politikasını desteklemiyorum ama bunu Amerikan halkının tümüne mal etmek mallık olur. Ayrıca öyle 3-5 sloganla bu koca imparatorluk çökmez. Bu gösterişten başka, boşa kürek sallamaktan başka hiçbir şey değildir. Belki de bu şekilde olmak işlerine yarıyor. Bir baltaya sap olamayanlara bir yerlerden gelir sağlanıyordur. Bir ülke ilerlemek istiyorsa bilimde ve teknolojide somut adımlar atmalı. 3 çocuk doğurarak bir ülke gelişmez. Hindistan'ın nüfusu ortada, Çin'in nüfusu ortada. yazık.

ateş yansa amerika yaktı, uçak düşse amerika düşürdü, kaza olsa amerika yaptı, yere düşse amerika çelme taktı... yani komplo teorisi üretmekte lideriz çünkü boş işlerle uğraşmayı seviyoruz. rahat geliyor bize.

özlediğim ülkeme amerikadan döner dönmez dakka bir gol bir misali kazıklanmaya çalıştığım taxi şoförünü görünce "neden burayı bu kadar özledim ki?" diye sordum kendime. taksi metre 17 yazıyor benden 30 lira versen yeter diyor. Böyle şerefsiz insanlar canını sıkıyor adamın. Müslüman ülkelerde neden yolsuzluk, anti-demokratik anlayış, hiyerarşik düzen, geri kalmışlık yoğunlukta bunu irdelemek lazım. Ama biliyorum ki bunda da suç yine abd yine yahudiler .

Soylediklerinin coguna katılıyorum. Biz ilk once kendmize bakmalıyız. Adamlar bos yere buralara gelmediler. Duzenli tertipli durust bi yapılasmanın eseri bu. Bi hocam var ABD'de okumus 4 yıl. Orda bunlar saat gece 12 civarı calısmayı bırakıp eve giderlermis genelde. Ordaki ABD'lilerde bunlarla "Chicken chicken" diye alay ederlermis Erken yatıyolar diye. Aramızda zaten belli bi mesafe var ve onlar bizden daha hızlı kosuyo. Bilmem nolcak? Allah yardımcımız olsun...
    IF SOMETHING IS HARD TO DOING,THEN IT IS NOT WORTH TO DO....
    BY HOMER SIMPSONS (The Simpsons)
    When The World is mine your death shall be quick and painless....
    BY STEWİE GRIFFIN (Family Guy)
    Ray, when someone asks you if you're a god, you say "YES"...
    BY WINSTON ZEDDEMORE (Ghost Busters)

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=12937484
    amerikan karşıtı arkadaşların bir göz atmasını tavsiye ederim.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yaw bence bu olay amelelik değil...çoğumuzun ufaklıktan beri hayali
    olan abd ye gidiceğiz.çalışırken değer görecez,shinoda nın dediği gibi
    birçok şeyi tr den ucuza alcaz aldıgımız para eger para biriktirme
    derdimiz yoksa rahat bi şekilde yetecekk...
    şahsen ben amerikayı seviyorum
    kimse zorla gelmiyor..ayrıca kapitalizme karşı olmakta öyle sokaklarda bagırarak olmuyor...bagıranları görüyoruz sürekli aynı yerdeler...
    çalışmak lazım dünyanın hızına ayak uydurmak lazım....
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ABD'yi dıs politikaları yuzunden gunahım kadar sevmem... Sadece siyasetini... Yoksa adamlara dicek laf yok dogrusu...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Ben şahsen bu konuda amerika'nın siyasi durumu vs. hakkında konuşma gereği görmüyorum. Benim için mühim olan bizim neden bu kadar maddi ve biraz da manevi zahmet çekip de bu ülkeye ayak basmak istememizin sebebinin irdelenmesidir.
    Misal ben şahsen bu yaz maddi sebeplerden dolayı 2. kez katılamayacktım normalde wat'a. Ancak neden bu kadar uğraştım sağ soldan para bulmaya ki tekrar katılayım? Dimi?
    -Türkiye'de yazın turistik bir yerde pansiyon, hotel vs yerde günde 12 saat çalışsan ayda alacağın para ayda 500 ytlyi geçmez; bundan fazla alan varsa yerini bana söylesin ben de çalışayım ilerde.
    -Türkiye'de insan ilişkileri amerika'daki kadar rahat değildir, kesinlikle değildir.
    -Türkiye'de fast food işinde çalışsan mesela amele muhamelesi görmen muhtemel ötesidir; amma velakin amerika'da bu konumda olsan hem aldığın para iyidir, hem sosyal pozisyonun bir mühendis ile bile eşittir; aynı saygıyı görürsün.
    -Amerika yemyeşil, düzenli, temizdir; Türkiye malesef betondur, düzensizliktir, adamı bunaltan yerler silsilesidir.
    Bu ve buna benzer sebeplerden dolayı ben her şeye rağmen arkadaşımla birlikte wata tekrar katılacağım. Biliyorum vatanımı yine özleyeceğim. Ama dönünce tıpkı geçen sene yaptığım gibi "Bir daha ne zaman gidecem acaba?" sualini kendime günde en az on defa soracağımdan da adım gibi eminim.
    Benim olayım budur...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bencede W&T olayını siyasete alet etmemek gerekir. Tamamen baska bise. taltrap'ın dedigi gibi keyfini cıkarın

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bzm amerika parasıyla puluyla işimiz olmaz ama nalet ossun parasızda devrim yapılmıyo demiş muro....

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

wuuuuu demekki millete vize sorunu yok isteyen amerikaya gidip yasayabilir deseler kac kisi burada kalcak merak ediyorum simdi??
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı wiseman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wuuuuu demekki millete vize sorunu yok isteyen amerikaya gidip yasayabilir deseler kac kisi burada kalcak merak ediyorum simdi??
    Bakma sen ole konusulanlara Memleket hasreti baska bise... Bülbül altın kafes olayı... İnsanı burda az bezdirmiyolar ama kopamıyosun iste...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı burak159 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakma sen ole konusulanlara Memleket hasreti baska bise... Bülbül altın kafes olayı... İnsanı burda az bezdirmiyolar ama kopamıyosun iste...
    Hocam aslinda bunu bi oylamaya sokmak lazim...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı wiseman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam aslinda bunu bi oylamaya sokmak lazim...
    Yapalım aslında bakalım ne cıkacak... Anket felan olusturalım... Sen boyle deyince merak ettim simdi

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı burak159 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapalım aslında bakalım ne cıkacak... Anket felan olusturalım... Sen boyle deyince merak ettim simdi
    olusturdum bakalim.Arkadaslar katilimlari bekliyorus

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı loveronur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...yani biraz cuvaldizi kendimize batiralim amerika mi senin memurun rusvet alsin diyor amerika mi bakanlarina sit alanlarina kacak villalar yaptirip vergi kanunlarini cikarina gore degistirsin diyor

amerikami isveren iscileri somursun diyor ...
    Alıntı shinoda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...özlediğim ülkeme amerikadan döner dönmez dakka bir gol bir misali kazıklanmaya çalıştığım taxi şoförünü görünce "neden burayı bu kadar özledim ki?" diye sordum kendime. taksi metre 17 yazıyor benden 30 lira versen yeter diyor. Böyle şerefsiz insanlar canını sıkıyor adamın. Müslüman ülkelerde neden yolsuzluk, anti-demokratik anlayış, hiyerarşik düzen, geri kalmışlık yoğunlukta bunu irdelemek lazım. Ama biliyorum ki bunda da suç yine abd yine yahudiler .
    cok guzel eklemişssiniz. şimdi bunları okuduktan sonra su soruyu soruyorum kendime. "türkün türkten baska dostu yok" demekmi dogru yoksa "türkün türkten baska dusmanı yok" demekmi dogru
    bu ülkeye cem uzanın, aydın doğanın, cavit cağların vs. verdiği kadar kimse zarar vermemiştir. ve bunları vatan millet sakarya adı altında yapıyolar bu insanlar. ama bizim insanımız (yanlıs anlasılmasın burda bu dusunceye muhalif olan arkadaslara hitaben soylemiyorum) bunları hiç bizaman düşman bilmezler suc her zaman amerikanındır

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Evet arkadaşlar ben konunun başlarında biraz Emperyalizm hakkında düşüncelerimi açıkladım. benim söylediğim durumun ne kadar ilginç olduğuydu.açıkça belirtmem gerekirse ben ne emekçi hakları peşinde koşan sol görüşlü biriyim nede Amerikan karşıtı . Amerikanın dış siyasetinede hiç değinmiyecem ki her şey ortada. Zaten amerika karşıtı olsam ingilizce öğrenmem, abd ye gitmek için de kılımı kıpırdatmazdım.

size bizim üniversitedeki bölüm başkanı profesörün anlattığı şeyi anlatmak isterim:

amerikada sadece master eğitimini düşünün dünyanın heryerinden beyin göçü alıyor insanlar burda hem kendilerini geliştiriyor hemde amerikanın , bilimin ve teknolojinin gelişimini sağlıyor. ve bütün bunların yanında Amerika her yıl milyonlarca dolar gelir elde ediyor ( bildiğiniz gibi amerikada eğitim ücretli ve bayada pahalı ).

BURDA dikkatinizi çekmek istediğim şey adamlar işi çok iyi biliyor, çok mantıklıca gerçekleştiriyor.Aynı anda bir çok şekilde kar ediyorlar.

açıkcası böyle şeyleri görünce benim aklıma şu geliyor. keşke bizde öyle olabilsek.ama arkadaşların da dediği gibi öncelikle kendi hatalarımızı sorgulamamız lazım.

SONUÇ olarak ben eminim ki wat la amerikaya giden hiç kimse amerikaya karşı deildir.Bence forumdaki diğer arkadaşlarda amerikaya karşı deiller böyle bir yanlış anlama varmış gibime geldi.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

durumumuzu bizi bu konuma getiren gecmişteki insancıklara(kendi amaçlari dogrultusunda topluma karşi borclarini unutan insanlar) borcluyuz.ama bi yandan da dusunuyorum suan da bi Ataturk'un Cumhuriyeti kurmasıyla keşke sole olsaydi diyebilecegimiz seyler azaldı bi nevi.Suanda turkiye sartlarinda iyi bir iş sahibi olmanın ve nitelikli olmanın sartı zaten amerikan kulturunden geciyor.En basiti bu dili bilmeyeni Turkiye'de ki sartlarda adam yerine koymuyorlar.Olay onlar gibi yasamak diil onlari ve işini iyi yapanları ornek alip kendi benliğimizde eriterek yasamimiza katmak.Herkes bizler gibi duyarli ve özverili olsa hayat standartlarimiz boyle olmaz.

bu arada fatihcm guzel konuya deginmişin kanka

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

eyw kanka....amma bnm amacım sadece kopyala yapıstır yapıp siteye renk katmaktı amma bakıyorum konu siyasi catısmaya dönmüş...amma sen guzel nokta koymusun katılıryorum tebrikler....nokta koydum bitti

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)