Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2 Years Rule

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart 2 Years Rule

Arkadaslar mrb.Ben gecen hafta eve donus yaptim.programim internship idi ve bildiginiz uzere 2 yil bi daha vize alamam.Bu kez Trainingship ile ayni calistigim yere gitmek istiorum.Suan kisa donem askere gidecegim icin 6-7 ay sonrasi icin dusunuorum ama islemler 2-3 ayi bulacagindan hemen baslamak istiyorum.Bu konuda tecrubeli birinden yardim alabilir miyim evraklarla alakali vs. ikiyilkurali.com sitesinden yardim almaya calistim ama danismanlik dahil tum masraflar icin $745.00 istedi.ve normalde kendim yapsam 150-200 dolari gecmez diye dusunuorum. Ayriyetten ogrenim kredisi borcum daha duruyor.Onu kredi kartina baglayip yurtkurdan borcumu odeyecegime dair taahhutname mi almaliyim.Yada askerligin bitmesini mi beklemeliyim ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

azuhazu ile iletisime gecebilirsin , bir de azu bu linki vermisti bunun icin.

j1 2 year rule waive

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Merhaba, sen j1 vizesiyle gittin ve bu dedigin ise yine j1 ile gideceksin. O yuzden iki yil kuralini kaldirmana gerek yok. Ama dersenki ileride evlenirim, sansa h1 cikar ya da gc felan cikar lazim olur dersen bu islemi amerikadayken yapmani yeglerim. Tr den amerikaya posta islemi felan zor olacak, en iyisi amerikadayken yapmak, ama dedigim gibi simdilik bu islemi yapmana gerek yok.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

aaa ciddi misin.Ben orda bile isverenlerimle bu konu uzerinde baya konustuk 2 yil kurali ile ilgili. yuzden tecilimi bozdum ve askere gidiyorum haftaya.Yani ben bosuna mi askere gidiyorum simdi Yanliz cogu yerde gorup okudugum j1 vizesi ile (work and travel degil sadece internship) amerikaya gelip TR ye dondukten sonra 2 yil vize alamamiz. iyice karisti kafam

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Evet bilenler yanlis biliyor ya da baskalarindan duyduklarini yaziyorlar. J1 den j1-B-F ya da diger gocmen olmayan vizeler icin j1 kuralini kaldirman gerekmiyor. J1 kurali sadece gocmen vizeler ve gc icin gecerli. Yani h1 olabilir ya da cekilisten gc cikar ya da evlenirsin gc alacaksindir ya da diger gocmen olan vizeler ...
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Boyle oldugunu bilsem ben su 2 ay icinde tekrar amerikaya giderdim.Neyse suc bende dogru duzgun okumadan arastirmadan yaptik biseyler.Neyse artik askerden sonra isveren caymazsa gideriz madem tesekkurler

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Askerligin ne zaman bitiyor bilmiyorum ama istersen kagitlarini simdiden ayarla,bazen zaman alabiliyor. Kolay gelsin
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)