Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Vize ve not ortalaması

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Vize ve not ortalaması

Arkadaşlar kısaca kendimden ve bulunduğum durumdan bahsetmek istiyorum.Not ortalaması ile ilgili problemim var.

Dokuz Eylül'de , 1. sınıfım ( lisans).Hazırlıktan muaf olup direk bölüme başladım.Ciee fuarına gittim.İşim falan vizeye kadar olan bütün süreç tamamlandı.Pasaportu falan da teslim aldım.Sanırsam vize görüşmesine ilk gidenlerden olacağım.

Not ortalamam 1.6 - 1.75 arası gelecek.Şu anlık kaldığım bir ders var ancak onuda bütünlemede verebileceğimi düşünüyorum.Geçtiğim dersler CC ve DC olarak ikiye ayrılıyor.Yani aslında kaldığım ders çok değil ancak notlar yüksek olmadığı için yansıması bu şekilde.

Şimdi notlar neden böyle derseniz açıkçası şunları söyleyebilirim.

Babamın geçen sene bir süre akciğer kanserine yakalandı o korkuttu o yüzden inişli çıkışlı bir vize dönemi yaşadım okulda.Şuan tam olarak atlatamadı ancak daha iyi.

Şehir değiştirdim ayriyetten birazda üniversite sınavı maratonundan yeni çıkmış olduğum için rahatlamak istedim vizeleri boşladım.Gezdim vs son günlerde çalıştım hep vizelere.

İlk aylar adaptasyon rahatsızlık falan derken böyle geçti.Kasım sonu gibi toparlandım işte finallerde azda olsa toparladım durumumu. ( 4 dersten kalma durumum vardı )

ozgursum hocam vizeye Şubatta gidebileceğimi söyledi , yani az kaldı demek bu ve şu vize konusunda bazı şeyleri netleştirmem gerek.1.6 - 1.75 aralığılında olacak not ortalamam.

Açıkçasıda endişe ediyorum vize alamamaktan.Daha önce gri pasaport ile proje amaçlı yurtdışına çıktım.İngilizce seviyem upper intermediate.

Bu arada işim Ocean City / New Jersey'de Motelde maintenance person.

Vize görüşmesinde duyacağım kesin bir soru , bu not ortalamasının sebebi ne olacak.

Ne gibi cevaplar vermeliyim ?

Şehre alışamadım adapte olamadım desem , Amerika'ya nasıl adapte olacaksın der muhtemelen.

Yurtla ilgili problemim vardı işte ses oluyordu sınavlara hazırlanamadım desem.İş güzar olduğumu düşünebilir.

Babamın rahatsızlığından bahsetsem ; hayatta her zaman bunları mı bahane edeceksin tarzı bir karşı cevap gelebilir.

Dersler zor geldi desem , tercih yaparken bunları düşünmedin mi vs. diyebilir.

Maddi problem vardı çalıştım desem , maddiyatla ilgili sorun varsa neden bu programa katıldın diye karşı cevap gelecektir.

Not ortalaman düşük sorusu geldiğinde benim vereceğim sebepler bu yukarıda yazdıklarımın bir harmanlaması işte yani hepsinin bir noktada etkisi oldu not ortalamasına.

Ancak bu cevaplar ne derece ikna edilebilir , sizlere sormak istiyorum.

Ayrıca bahsettiğim not ortalaması aralığında vize alıp alamama durumum nedir
    Konu berkcl tarafından (20-01-2015 Saat 07:50 PM ) değiştirilmiştir.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

not ortalaması artık dikkat edilen çok büyük bir sorun değil. problemin nedeni olarak dürüst bir şekilde cevap vermen gerekecek. Babanın rahatsızlığı bence en büyük problem. Bunu kanıt olarak isterse sana inanmamış olabileceğinden kaynaklanır. güler yüzlü ve kendinden emin şekilde mülakatını gerçekleştirip sorulacak not ortalaması durumuna karşın gerekçeli kararını da aynı şekilde seri ve net olacak verirsen problem olacağını düşünmüyorum
    admin (at) turkishwat.net

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı shinoda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    not ortalaması artık dikkat edilen çok büyük bir sorun değil. problemin nedeni olarak dürüst bir şekilde cevap vermen gerekecek. Babanın rahatsızlığı bence en büyük problem. Bunu kanıt olarak isterse sana inanmamış olabileceğinden kaynaklanır. güler yüzlü ve kendinden emin şekilde mülakatını gerçekleştirip sorulacak not ortalaması durumuna karşın gerekçeli kararını da aynı şekilde seri ve net olacak verirsen problem olacağını düşünmüyorum
    Anladım peki ben vize görüşmesinde oradaki kişiyi nasıl ikna edebilirim babamın şu rahatsızlığı vardı diye ?Nasıl kanıtlar sunabilirim

Tecrübe Puanı
    10

Ayrıca 2014 yazında 0,5 not ortalaması ile vize alan ve not durumu vize mülakatında sorulmayan öğrenciler de olmuştur. Vize görüşmesine giderken bu durumu çok büyük bir problem olarak görmen yersiz olur.

Not ortalamandan ötürü vize verilmezse ikinci dönem not ortalamaları ile görüşmeye gidersin. İkinci dönem ortalamaları sisteme yansıdıktan sonra vize görüşmesine girer ve yükseltmiş olursan vizeni de büyük olasılıkla alırsın. bu da farklı bir seçenek ancak bunlara gerek olacağını sanmıyorum

Tecrübe Puanı
    10

kanıt isterse hastalığına dair hastane raporu göstermen gerekir. bu noktaya geleceğini de sanmıyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

vize alip alamamak , sizin gerceklestireceginiz 3-5 dakikalik mulakatla sonuclanmaktadir. Dolayisiyla yuzyuze yaptiginiz mulakatta vereceginiz guven ve enerji ile vizeyi alirsiniz ya da alamazsiniz. Dolaysiyla rahat olun ve karsi tarafa guven verecek sekilde konusun. Konusmalarinizda yalan olmasin , karsinizdaki yalan soylediginizi dusunmesin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Dostum 2012 yazında 1.30 not ortalamam vardı.Alttanda ingilizce hazırlık duruyordu. 3. sınıfın ilk dönemi 1.89 yaparak vizeye girdim ve sorunsuz bir şekilde vizeyi aldım. O andaki pozitif duruşuna ve tepkilerine bağlı vize alma şansın. Bana ingilizce olarak gideceğin yer kanadanın altında değil mi dedi... Bende evet dedim ve vizeyi aldım Bu kadar

Vizeye girerkekn özgüvenim tamdı çünkü bu sitedeki çıkmış soruları çalışarak bomba gibi girmiştim vizeye. Sorulara çalış dostum. Sohbet etmek isterse sıçarsın

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum 2012 yazında 1.30 not ortalamam vardı.Alttanda ingilizce hazırlık duruyordu. 3. sınıfın ilk dönemi 1.89 yaparak vizeye girdim ve sorunsuz bir şekilde vizeyi aldım. O andaki pozitif duruşuna ve tepkilerine bağlı vize alma şansın. Bana ingilizce olarak gideceğin yer kanadanın altında değil mi dedi... Bende evet dedim ve vizeyi aldım Bu kadar

Vizeye girerkekn özgüvenim tamdı çünkü bu sitedeki çıkmış soruları çalışarak bomba gibi girmiştim vizeye. Sorulara çalış dostum. Sohbet etmek isterse sıçarsın
    Hocam transkript ile ilgili soru geldi mi?

Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için, forumda çıkan bütün soruları ele alıp öyle gireceğim görüşmeye

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)