Arkadaslar benim gecen seneden kalma pasaportum var. Yalniz suresi ocak ayinda bitti. Bu sene uzatirken harc parasi vermeyecegimiz ama suresi bittigi icin pasaporta yeni defter alip defter parasi verecek miyiz??
Arkadaslar benim gecen seneden kalma pasaportum var. Yalniz suresi ocak ayinda bitti. Bu sene uzatirken harc parasi vermeyecegimiz ama suresi bittigi icin pasaporta yeni defter alip defter parasi verecek miyiz??
Harç ücretleri
Pasaport varsa sadece harç parası verip istedğin süre kadar uzatacaksın normalde ama,
Öğrenci olduğun için harç ta vermemen gerekmiyor, o zaman sadece cüzdan değişecek sanırım.
Y benim sorum da cuzdanla ilgili zaten. Benim zaten hali hazirda cuzdanim var. Ama pasaportumun suresi bitti. Sorum pasaportu temdit edince yeni cuzdan almam gerekecek mi?
tmm aynı benımde oyleydi harc muafiyet yazısı alman yeterlı cuzdan degısmıyor sadece yeni tarıhı basıyorlar
Eyvallah yıldırım kardeşim saol varol
Cüzdan'ın tek değişme durumu (geçen sene karşılştım) üzerindeki resmin cok eski olması. ne yazıkki resim tek başına değişmiyor.![]()
Merhaba. Biraz eski bir konuyu hortlatıyor gibi oluyorum ama az önce sirketten mail gelmis tam da sınav zamanı sinirlerim attı. Pasaportu sirkete sorup uzatmıstım ve pasaportun süresi 4 Aralıkta 2009 da bitiyordu. Simdi sirketten 1 Ocak 2010 olması lazım uzatın diyorlar. DS formlarını yolladım, vize görüsmesine bile girdim simdi mi söylenir buABD vizesi icin pasaport bitis süresi vize bitisinden sonra kac ay olmalı hatırlayan var mı ? İyi günler...
ya sonucta aralikta zaten donmus olucaksin yeterli bi sure ama bana da ocak 2010 demislerdi..
Gecen sene pasaportum 15 Kasim'a kadar gecerliydi ama herhangi bir sorun olmamisti. Belki bu sene koymus olduklari bir kuraldir. Eger sirketin o yonde bir bilgi vermisse uymani tavsiye ederim. Sonucta kendi kafalarindan uyduracak degiller ya mutlaka konsolosluktan gelen bilgi uzerine luzum gormuslerdir. Maalesef can skici bir durum. Ne diyeyim, kolay gelsin arkadasim.
selamlar.. benim de bir sorum olacaktı.. amerikada pasaportun süresini uzatmış kimse var mı aramızda veya böyle bir şey duymuş biri.. orda uzatma ücretleri daha ucuz diye bir şey duydum ama varsa bir bilenden duymak daha iyi olurdu..
Eğitim ateşeliğinden yazı istiyorlar. Türkiye'de öğrenci olduğunuzu söyleyince de işlemin yapıldığı günden itibaren en fazla 1 yıllık uzatacağını söylüyor. Yani Türkiye'de olduğu gibi pasaport tarihinize 1 yıl eklemiyor. Geçen sene askerlik tecil belgesi bile alıp gitmiştim ucuza kapatırım diye ama Türk bürokrasisi Amerika'da da çarşafa dolandı.
Not: NY'dakinden bahsediyorum.
öğrenci pasaportun geçerli olmuyor derken harçsız öğrenci pasaportunu mu kastediyorsun.. benim zaten öyle değil, normal pasaport da şimdi merak ettim "öğr. pasaportu geçerli olmuyor" derken ne demek istediğini..
atıyorum öğrenci pasaportu almışsın ve bu yaz da onla amerikaya gittin sonra döndüğünde başka bir ülkeye gitmek istersen geçerli olmuyor mu yani mezun olmuşsun diye..?![]()
bu arada benimle ilgili durumu da özetleyip açıkça sorayım sorumu..
benim pasaportum var zaten.. uzatma olayını da döndükten sonra başka bir yere gitme ihtimalim var diye soruyorum..ucuz olduğunu duyduğum için de amerikada mı uzatsam diyorum..
amerikadaki türk konsolosluklarında farklı olarak ne evrak isterler, ne kadar sürer pasaportu vermeleri, ne kadar tutar filan bilen varsa çok makbule geçerdi..
arkadaşım okulundan alacağın harçtan muaftır belgesiyle gidersen hiç bir ucret ödemeden değiştirebilirsin. defter parası falanda vermiyorsun. aynı pasaporta tarihi uzatılmıştır ibaresi düşülüyor. o kadar.
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
Nerden bilecekler mezun olduğunu. Sınır kapısında öğrenci belgesi mi soruyorlar?
ben zaten hala tam anlamış değilim mezun olunca neden geçerli olmadığını.. garip..
ne alakası var kardeşim. öğrenci pasaportu diye bişey mi var ? pasaport pasaporttur. sadece ogrenci olmandan dolayı 1 senelik harç ödemeden uzatırsın okadar. gidin konsolosluğa parasını verin uzatın 105 dolar 5 seneliği. türkiyede 5 seneliği bunun 5-6 katı. uğraşmayın 1 senelik için boşuna gerek yok. parasını verin uzatın.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks