Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İşsiz ve parasız kaldım.... Mc işe almıyor...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı Lee-on! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation İşsiz ve parasız kaldım.... Mc işe almıyor...

Arkadaşlar şu an Ocean MD'deyim ve bir arkadaşımla West Ocean'daki Dollar Tree'nin karşısındaki Rambler Motelde kalıyorum. Ancak başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Arkadaşım Doug Roller'de çalışıyor. Daha kapısına gider gitmez Türk olan manager, hemen gel ihtiyacım var sana dedi ve ne bir belge ne sevis ne sosyal güvenlik kartına bakmaksızın işe aldı çocuğu... Ben de kendi işim olan 32. caddedeki MCDonalds'a gittim ama hayal kırıklığına uğradım. Elena mı ne bir manager var bayan, ve duyduğum kadarı ile Türkleri sevmiyormuş. Kadın sosyal güvenlik kartın olmadan alamam seni diyor ısrarla. E-Pointe başvurdum gidip almak için. Ancak sosyal güvenlik kurumu şehir dışında ve başvurdun aldın diyene kadar 10 gün geçiyor. O vakte kadar parasız kalırım. Anlamadığım şey arkadaş hemen işe başlarken bana neden bunu şart koşuyor McDonalds. İlk defa duyuyorum böyle bir şey. Normalde kart çıkana kadar çalışmam gerekiyor diye biliyorum. Diğer bütün evraklar hazır zaten gerek sevis gerek I94... Gördü de. Ama almıyor kadın ısrarla... Kart gelene kadar ne yapmam lazım deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hiç aklıma gelmezdi çok zor durumda kaldım. Param azalıyor ev bulmam lazım daha ki vakit daralıyor şehir kalabalıklaşıyor. İnsanlar görgüsüz ve yardımdan uzak... Deli gibi pişmanlığım var şu an... Türk'ün gerçekten Türk'ten başka dostu yok onu anladım...

Uçuşa Hazır Watçı Aytek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

Dostum şevkin kırılmasın ilk günden.Dikkat et.Nasıl başlarsa öyle gidiyor genelde.Gidipde dönen çok ilk aydan.Orada bulunan türklerle görüşmeye çalış

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Danışmanlık şirketine mail at ya da ciee arayıp derdini anlatmaya çalış bence böyle birşeye hakkı yoktur. belki bir yandan da başka işe bakabilirsin arkadaşının çalıştığı şirket mesela ? bilmiyorum böyle tavsiye veriyorum ama durumuna üzüldüm. Ama yine de hevesin kırılmasın umarım hemen hallolur .

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Başladı gene problemler gider gitmez ama mücadele edip problem çözmen gerek önemli olanda bu yani sponsorunu ara sözleşmeni göster iş verene başlama tarihim bu benim de eğer işe almazsan sponsoruma şikayet edicem de haklarımız var yani orda bizim hemen pes etme arkadaşım inşallah düzene girer işin

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Öyle bir hakları yok tamamen bahane uydurmuşlar. Ben SSN'yi alana kadar 15 gün çalıştım. Hatta ilk paycheckimi SSN olmadan aldım. Kesinlikle sponsorunu ara. Danışmanın bir şey yapamaz oradan. Elinde bir iş sözleşmesi ve işe başlama tarihi var. Sponsorunu ara derdini anlat emin ol çözülür. İngilizceden yana sıkıntı yapma, çoğu sponsorun bünyesinde çalışan Türkler veya Türkçe bilen elemanlar var. Aradığında onları iste telefona.
    PR, Reklamcı, Fotoğrafçı, Maceracı, Amca

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

sponsorunu ara soyle oyle bi haklari yok. SSN basvuru belgen yetiyor. Ama benden tavsiye baska is bulursan kacirma derim o manager sana vardiyedede killik yapar butun bi yazini berbat eder Allah gostermesin.

Araştırmacı Watçı broadway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

benim arkadaşımın sosyal güvenlik numarası gelmedi bütün yaz, ve öyle çalışmaya devam etti yani o kadar büyük bir sorun değil bu seni çalıştırmak zorundalar böyle bir bahane olamaz, çünkü zaten danışmanla falan anlaşarak seni işe almışlar hemen danışman şirketi ara amerikadaki, onlar yardımcı olurlar ve housekeeping işi aramaya çalış onlar genelde ssnsiz de işe alırlar

Tecrübe Puanı
    0

Yarın E Point ile belge için başvuru yapmaya gideceğim. Şevkim kırılmış değil aksine deli gibi hırs yaptım. Ailem sağolsun para gönderdi. 4 ekimde dönüyorum ve ne olursa olsun o tarihe kadar kalacağım. Kıl oldum çünkü... Arkadaşımın şirketine bu gün gittim başvurdum. Sağolsun yardımcı oldu ama çok elemanı olduğunu yine de gerek olursa çağıracağını söyledi. Yarın geçici belgeyi aldıktan sonra tekrar Mc'e gideceğim. Bakalım bu sefer ne kıllık yapabilecek. TR deki firmama da mail attım sponsorla iletişime gececeğim hemen dedi. Bakalım o ne olacak... Açıkçası çok fena hırs yaptım. Ev için koşturuyorum bu arada. Allahtan E point falan derken bayağı Türk ile karşılaştım. Komik olan şu ki ev tutanın işi yok işi olanın evi yok...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

dostum bu mcdonaldslar hep böle. işe başlarsın bu seferde çalışırken mutlu olamazsın zaten fast food amelelik. ben istifa etmiştim gecen sene başka iş buldum. başka iş bulursan düşünme bile mcdonalds a girmeyi derim.

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı bytarik06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum bu mcdonaldslar hep böle. işe başlarsın bu seferde çalışırken mutlu olamazsın zaten fast food amelelik. ben istifa etmiştim gecen sene başka iş buldum. başka iş bulursan düşünme bile mcdonalds a girmeyi derim.
    Kardeşim işten ayrıldım zaten. başka iş bulmuştum türk menejerli ve arkadaşlarımın çalıştığı... Oraya geçtim. Bu sefer Türk firmam bana programını iptal etmiş oldun ana işinden ayrılarak. Vizeni iptal edebilirler hemen Mc'e geri dön diyor. Bu ne iş anlamadım. Fazla abartmıyorlar mı? Mail attım şimdi sponsoruma bakalım ne diyecekler. Geldim geleli bir rahat oturamadım totomun üstüne arkadaş...

@ozgursum dostum çok teşekkürler. Dediğin gibi oldu. Ancak anlamadığım diğer yerler buna bile ihtiyaç duymadılar arkadaşlar için. direkt başladılar.
    Konu Lee-on! tarafından (23-06-2013 Saat 10:15 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Lee-on! Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim işten ayrıldım zaten. başka iş bulmuştum türk menejerli ve arkadaşlarımın çalıştığı... Oraya geçtim. Bu sefer Türk firmam bana programını iptal etmiş oldun ana işinden ayrılarak. Vizeni iptal edebilirler hemen Mc'e geri dön diyor. Bu ne iş anlamadım. Fazla abartmıyorlar mı? Mail attım şimdi sponsoruma bakalım ne diyecekler. Geldim geleli bir rahat oturamadım totomun üstüne arkadaş...

@ozgursum dostum çok teşekkürler. Dediğin gibi oldu. Ancak anlamadığım diğer yerler buna bile ihtiyaç duymadılar arkadaşlar için. direkt başladılar.
    Dostum bence sen mcdonalds daki managerinle git konus ben ayriliyorum bi sorun var mi sponsorumla iletisime geci diye. Sponsoruna da mail at durumu izin ile ayrildigini bisey olmaz. Aksi taktirde vizen iptal olur

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kardesim , kart dememistir bence yanlis anlama olmustur , kart gelmesi 1 aydan uzun bile surebiliyor hatta tum yaz hic gelmeyenleri bile biliyorum. Managerin istedigi basvuru kagidini alman. Basvuruyu yap basvuru yaptigini gosteren kagidi manager a ver bu yeterlidir senin ise baslaman icin.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

illa geri don derlerse ikinci is olarak oraya don , kotu calis, az al ,

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sponsorla zaten irtibata gecmis , sponsor kendisine ne yapmasi gerektigini soyler sorun olacagini sanmam.Turkiyedeki firmalari sallamayin atar tutarlar cunku kendi self isleridir genelde mc donalds isleri. Sponsordan gelen isler degil. Zaten Turkiye ye is veren sponsor sayisi oldukca az.Sponsorun ne diyor yazarsin buraya.

Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar zaten iki işverenimde de sorun olmadı. Menejerler sağolsunlar sorun yaratmadı. Mc'e gidip ayrılmak istediğimi söyledim. Günde 14 saat çalışmak zor oluyor uykuya vaktim yok dedim. Direkt ok sorun değil zaten gençsin git eğlen falan dedi. Hatta emin misiniz bak dedim güldü evet ne olacak falan dediler. Öyle çıktım Mc'den. Diğer iş verenim ise menejeri Türk ve kendi istedi beni. Yani orası da sorun çıkarmadı bana. Anlamadığım şey işverenler oranın menejerleri sorun çıkarmıyor ancak sponsor neden arıza yapsın onu anlamadım. Bilseydim araya sponsoru hiç sokmazdım. İşi kendim ayarlardım kafam da rahat olurdu. Hem de ekstra para vermezdim. Yardımcı olacaklarına ayak bağı oluyorlar...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)