Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: I-94 Yeni Form

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart I-94 Yeni Form

Arkadaşlar bu form önceden uçakta verliyordu şimdi gitmeden önce internetten dolduruyormuşuz sanırım ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

gitmeden doldurulmuyor havaalanında görevliler senin bilgilerini girerek oluşturucaklarmış sonra sen internet sitesine girip çıktısını alıcakmışsın ben öyle biliyorum

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende bu formun bu sene iptal edildigini duydum bilgisi olan varmı

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Bu konuda hakkında iyi bilgisi olan varsa açıklasın bana iş firmam gidiceğin gün sabah doldur dedi ama resimlerle uygulamalı olatak anlatıcak varsa tabiyki iyi olur

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

uppppppppppppppp

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

uçaktan indikten sonra senin bilgilerini elektronik ortama aktarıyorlarmış artık bu formu doldurmuyorsun uçakta önceden veriyorlarmış sana eğer verirlerse almıycakmışsın sadece gümrük kağıdını doldurcakmışsın danışmanım öyle dedi bana

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı watkocaeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu form önceden uçakta verliyordu şimdi gitmeden önce internetten dolduruyormuşuz sanırım ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
    Amerika Birleşik Devletleri’ne herhangi bir amaçla gidecek her yabancı vatandaşın uçakta doldurması gereken i-94 formu artık tarih oldu.

U.S. Customs and Border Protection (CBP) tarafından yayınlanan bildiride, operasyon ücretlerini düşürme ve verimlilik artırımı gerekçesiyle uçuş esnasında doldurulması ve iniş sonrasında CBP’ye sunulması gereken i-94 formunun yerini, www.cbp.gov/I94 sitesi üzerinden otomatik olarak doldurulucak olan elektronik form aldı.

Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapan yolcular gümrük kontrol noktasına geldiklerinde pasaportlarını ibraz edecekler, görevli pasaportu sistem üzerinden taratıp dijital bir i-94 oluşturacak, bu süreç sonrasında yolcuya herhangi bir form sunulmayacak, pasaporta giriş tarihini gösteren bir CBP kaşesi vurulacak. i-94′e doküman olarak ihtiyaç duyacaklar için (sosyal güvenlik numarası (social security number), ehliyet ya da oturum vs başvurusu yapacak yabancı vatandaşlar) online olarak bunun nasıl temin edilebileceğini gösterecek bilgilendirme dokümanı yine gümrük kontrol noktasında her yolcuya sunulacaktır.

Yolcular ülke çıkışında yine ekstra bir şey yapmak durumunda kalmayacak. i-94 girişi dijital ortamda gerçekleştirilen yolcular için ülkeden ayrılış bilgileri havayolu/denizyolu şirketlerinden otomatik olarak temin edilip sisteme girişi yapılacaktır.

i-94 formuna ihtiyaç duyacak yolcular için ise yine gümrük kontrol noktasında kağıt form doldurma işlemi gerçekleştirilebilecek. Uygulama 30 Nisan 2013 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

U.S. Customs and Border Protection, yeni uygulamayla yolcu başına ortalama 20 saniye kadar zaman tasarrufu olacağını öngörmekte.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)