Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: biometrik fotograf?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart biometrik fotograf?

biometrik-pasaporttaki resmin sakallı olup olmaması konsoloslukta sorun cıkartırmı?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Kişisel görüşümü söylüyorum bence kesilmeli.Zaten amerikada çalışırken kesmek zorunda kalacaksın.Şartları zorlayıp sakallı bi fotoğrafla amerikaya girmeye çalışmanın dezavantaj olacağını düşünüyorum.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Sakaldan kastın tüm yüzü kaplayan bir sakal ya da kirli sakal ise sorun çıkarabilir. Ben 2011'de top sakallı (sadece çene altında) fotoğraf çektirmiştim. Ne pasaportta ne de vize de sorun yaşamadım. Bu sene de aynı şekilde fotoğrafla pasaportu aldım. Vize başvurusuna henüz gitmedim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı erkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sakaldan kastın tüm yüzü kaplayan bir sakal ya da kirli sakal ise sorun çıkarabilir. Ben 2011'de top sakallı (sadece çene altında) fotoğraf çektirmiştim. Ne pasaportta ne de vize de sorun yaşamadım. Bu sene de aynı şekilde fotoğrafla pasaportu aldım. Vize başvurusuna henüz gitmedim.
    Bende bu sene top sakallı olarak fotoğraf çekildim ve pasaportu öyle çıkarttım. Giderken sakalı keseceğim bu bir sorun çıkartır mı ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Sakallı resim problem yaratmıyor dostum ben de sinek kaydı olarak resim çektirenlerdendim ancak sakallı resim çektirip sonradan kesen arkadaşlar herhangi bir problem yaşamadılar..

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Bu konuda somut cevaplar aramak doğru değil.ABD girişinde polis sen bu adama benzemiyorsun der al sana şamata.Yani sorunun cevabı ''sakallı fotoğraf cekipte sorun yaşamayan birçok kişi var ancak yine de bu durumla karşı tarafın eline bir koz vermiş olursun'' olmalı.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ben daha önce danimarkaya gittiğimde pasaport fotografımda sakal yoktu girerken kirli sakal vardı sorun olmadı. Belcikaya gittiğimde de aynı şekildeydi yine sorun olmadı. Tabi herşey şans işi. cAv arkadaşımızın dediği gibi karşı tarafa koz vermiş oluruz. Ben bu sene hafif sakallı fotoğraf çektirdim girerkende o şekilde gitmeyi planliyorum umarım sorun olmaz.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Konsoloslukta parmak izleriniz de alınıyor arkadaşlar ve bunlar Amerika'daki sistemlere aktarılıyor. ABD girişinde sizi sırf görüntünüzden dolayı almamaları gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü eğer gerekli görürlerse gümrükte de parmak izlerinizi kontrol ediyorlar. Yani yüzden sizi tanımasa bile ki düşük bir ihtimaldir sizi parmak izinizden tespit ederler.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Anladım artık birazda şansa kaldı işimiz ama bende problem olmayacağını düşünüyorum Erkan'ın dediği çok mantıklı.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar bu kadar kasmayın kafasına göre kimse sen buna benzemiyorsun diyerek sizi ülkeye sokmamazlık edemez. Haklarımızın o kadar basit olduğunu düşünmeyin. Hukuka aykırı şekilde sen benzemiyorsun ya diyemezler, o kadar basit değil ! Yüzünüzü kaplayacak kadar sakalla elbette gitmeyin ama kirli sakal gibi yüz hatlarınızı belli edecek sakal türleri de sorun oluşturmaz. İnsanlar inançları uğruna (Örn: Hindistanlılar) ne çeşit sakallarla ABD ye giriş yapıyor. Kimse karışamaz rahat olun..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ha bu arada unutmadan söyleyeyim içiniz bilimsel olarakta rahatlasın. Çipli pasaportlarımızda parmak izlerimiz zaten var. Zaten çipli olmasının mantığı tamamen size ait olduğunun bilimsel olarakta verilerini içermesi. O nedenle es kaza bi olay mı yaşadınız, pasaportunuzdaki parmak izinizle karşılaştırma isteyin...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Adamlarda öyle bi insiyatif varki seni almıyorum der bi bahana bulur.Sen hiç Türkiyeye girerken ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldın mı?Yada ellerini başının üstüne koyup xray cihazının seni taraması mecburiyetinde bırakıldın mı?Bunlar neden Ameriyaka girerken rutin işlem olarak yapılıyor?Çantamda bozuk para cüzdanı vardı seyahat sırasında lazım oluyor diye almıştım yanıma,bozuk paraların arkasını göremedikleri için bi saha görevlisi ve iki polis eşliğinde çantamı bana açtırdılar.Bunlar normal mi?Başınıza terslik gelmeden onların hassasiyetini anlamaz zor olur.Bende ilk gittiğim yıl hiç bi sorun yaşamamıştım ama 2. ve 3. gidişimde didik didik aradılar.Hatta 3. gidişimde 1 saatten fazla gümrükten sonra sorguya çektiler.Ne sakal vardı ne herhangi bişey.Sadece beni değil kız arkadaşımı da tabi..O yüzden temkinli gitmekte fayda var.Sakalsız çekilin fotoğrafı ne olur ki?giderken zaten sakalı kesmek zorunda kalacaksın yada işe başladığında.Dünya kadar para ödüyosun şirkete uçak biletine.Girememek sıkıntı değilde bu paraların geri dönüşü olmaz o sıkıntı.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

İnsanların fiziksel görünüşleri zaman içinde değişebilir. Saçını uzatırsın, kesersin, boyarsın ya da sakal bırakırsın, kilo alırsın, verirsin felan. Bu tarz şeyler yüzünden zaten kimse sorun çıkarmaz. Ama şöyle de bir gerçek var ki adamlar müslümanlardan terörist olmaları açısından çekiniyor. Bu yüzden dış görünüş konusunda o konuda dikkatli olmak önemli. Çok uzun dağınık bir sakal olmadığı sürece şeklinin bir önemi yok bence. Sonuçta vizedeki amacımız da onların bir şekilde gözüne girip bizi ülkelerine kabul etmelerini sağlamak.Çok anormal bir durum yoksa ortada ufak tefek şeyleri kafaya takmamak gerek.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamlarda öyle bi insiyatif varki seni almıyorum der bi bahana bulur.Sen hiç Türkiyeye girerken ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldın mı?Yada ellerini başının üstüne koyup xray cihazının seni taraması mecburiyetinde bırakıldın mı?Bunlar neden Ameriyaka girerken rutin işlem olarak yapılıyor?Çantamda bozuk para cüzdanı vardı seyahat sırasında lazım oluyor diye almıştım yanıma,bozuk paraların arkasını göremedikleri için bi saha görevlisi ve iki polis eşliğinde çantamı bana açtırdılar.Bunlar normal mi?Başınıza terslik gelmeden onların hassasiyetini anlamaz zor olur.Bende ilk gittiğim yıl hiç bi sorun yaşamamıştım ama 2. ve 3. gidişimde didik didik aradılar.Hatta 3. gidişimde 1 saatten fazla gümrükten sonra sorguya çektiler.Ne sakal vardı ne herhangi bişey.Sadece beni değil kız arkadaşımı da tabi..O yüzden temkinli gitmekte fayda var.Sakalsız çekilin fotoğrafı ne olur ki?giderken zaten sakalı kesmek zorunda kalacaksın yada işe başladığında.Dünya kadar para ödüyosun şirkete uçak biletine.Girememek sıkıntı değilde bu paraların geri dönüşü olmaz o sıkıntı.
    bahsettiklerinin hepsi güvenlik açısından yapılması gerekenler ve doğrudur. Bunların sakalla alakaları hiç yok. Tek tek açıklayayım : ayakkabı çıkartma olayı şuanda ben Trabzon-İstanbul uçarken dahi yaptırılıyor. Elleri baş üzerine koyup xray'den geçme olayı çoğu ülkede mevcut bu olayla da Hollanda Schiphol'de karşılaştım. Çantanı sana açtırmaları da normal, çünkü eğer tehlikeli bir durum varsa diye kendileri müdahalede bulunmuyor, sana yaptırıyor. Dediğim gibi bunların hiçbirinin dış görünüşle ve sakalla alakaları yok. Bu bir tercih meselesidir ve insanların tercihleri konusunda çok rahat bir ülkedir Amerika
    Kimse böyle şeyleri zorunluluk olarak algılamasın diye ben açıklamaları yapıyorum, yoksa insanlar temkinli olayım ben keseyim şu sakalları diyebilir. Ama sakallı terörist sanarlar vs. gibi şehir efsanelerine inanmayın..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Şehir efsanesi değil.Müslümanlara o gözle bakan var,sakallı olsun olmasın.Hepsi böyle değil tabi ama gümrükte ince elenip sık dokunulan bi yer.Bu programa ne zorluklar sıkıntılar çekilerek katılınıyor.1500 dolar şirkete 1000 dolar bilete 300 dolara vizeye en az 500 dolar cep harçlığı..Bu parayı geri kazanmak zorunda olanlar var.Bunları düşünerek örnek vermek lazım.Amerikaya girerken daha asıl gümrüğe girmeden polis gelip soru soruyor.Eğer cevap veremezsen yada şüpheli davranırsan seni almama yetkisi var.Havaalanında hızlı hızlı yürü dikkat çekersin seni soruştururlar ne acelen var nereye gidiyosun filan diye.Bunlar şehir efsanesi değil forumda okuduğumuz bazılarıda yaşadığımız şeyler.Ben türkiyede hiç ayakkabımı çıkartmak zorunda kalmadım İstanbul-Adana arası uçuşlarda.Çantamda iphone vardı arkasını göremiyoruz muhabbeti olmadı.Tabiki he sakallı olan adam terörist değildir ama bu programa bu kadar emek harcamışken normalden biraz daha tedbirli olmakta fayda var.Bende zorunluluk olarak değil tavsiye olarak söylüyorum dediklerimi zaten ilk yorumumda dedim kişisel görüşüm diye.Bilmiyorum belki ben biraz detaycıyım ondan böyle düşünüyor olabilirim.Başıma gelenlerin etkiside olabilir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)