Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2 yıl kuralını kaldırma (vizemi 1 sene daha uzatmak istiyorum) acil yardım lütfen !!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Question 2 yıl kuralını kaldırma (vizemi 1 sene daha uzatmak istiyorum) acil yardım lütfen !!

Merhaba arkadaşlar

6 ay önce internship için chicagoya geldim. şu an herşey çok güzel gidiyor. baya bi araştırdım ama bi türlü cevap bulamadım hiç bir yerde.departman müdürüm 1 sene daha kalmamı istiyor ve vizemi 1 sene daha uzatmak istiyorum . ne yapmam gerekiyor otelin ilk internship çalışanıyım bu yüzden onlarda pek ne yapacaklarını bilmiyorlar. sizce otel ve amerikadaki sponsorum kendi aralarında halledebilirmi bu işi. yoksa benimde bişeyler yapmam gerekiyor mu? otelin istekli olması yeterlimi vizemin 1 sene daha uzatılması için? otel 2 yıl kuralını kaldırıp 1 senelik daha j1 vizesi alabilirmi benim için? tekrardan j1 almam için 2 yıl kuralının kalkmasımı gerekiyor. yoksa 2 yıl kuralının j1 için bir sakıncası yok mu? daha önce böyle bi durumu olan arkadaş varsa bana yardımcı olsun lütfen! ona göre planlarımı yapacağım önümde 6 ayım daha var. bu süre yeterlimi vizemi uzatabilmem için?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Merhaba arkadasim,
    Bu konuda butun sorularini direk bana sorabilirsin. Butun sorularina cevap verecegim. Ben senin gecmekte oldugun yollardan coktan gectim, bu konuda deneyime sahip birisiyim ama sorularini burdan sorki daha sonra ihtiyaci olan birisi cikarsa yardimci olsun. Bu sitede pek yazi yazmiyorum artik, hep ayni seyler ama sana yardimci olacagim...

Simdi calistigin yerin ilk intern ogrencisi oldugun icin sirketin icin biraz karmasik gorunecek ama aslinda inan cok kolay, kendin yapabilirsin ama yerinde olsam $800 verir avukata yaptiririm eger paran varsa. Oncelikle vizeni bir yil daha uzatman icin KESINLIKLE J1 vize waiver a ihtiyacin yok. Ona ihtiyacin olmasi icin gocmen vizesine bassvurman lazim ya da yesil karta basvuruyor olman gerekiyor. J1 vizesi gocmen vize degil, sen yine J1 vizesi alacagin icin bunu yapmana gerek yok.

Vizeni uzatman icin otelin istekli olmasi yeterli. Onlar sana bir tane davetiye/sozlesme vermislerdir imzalaman icin Amerikaya gelmeden once, ondan bir tane daha alman lazim, yeni tarihli. Sonra onunla birlikte kendine yeniden sigorta yaptirman ve I-539 formunu doldurman lazim. O formu dikkatli doldur. sonra bir miktar money orderla birlikte Vermonta gondereceksin. Aslinda yapman cok basit birsey ama ingilizcen ne durumda bilmiyorum. Eger kendine guvenemiyorsan ve paranda varsa avukata git derim. avukatin sadece bir saatini alacak o kadar. Cok basit birsey aslinda. Google da da o formun orneklerini bulabilirsin. Ama bunlari yapmadan once sponsorunu ara bakalim onlar ne diyecek bu ise. Buyuk bir ihtimalle sana Turkiyeye donmeni, ordan basvurmani ve 2 yil kuralini halletmeni isteyecekler emin ol yapman gerekmiyor ve emin ol onlardan daha iyi biliyorum. sirketin sana calismani istiyorsa gerisi kolay, merak etme. Ama bu yeni vize isini son iki ay felan yap, simdi daha cok erken.

Simdi yapman gerekenler,once sponsorunu ara bakalim onlar ne diyor, eger yukarda dediklerimi diyorsa salla gitsin onlari. Sonra kendin karar ver, form doldurmada ingilizcede iyimisin. o dedigim form biraz ilginc form. Ya da avukata parami vereceksin. $1000 fazla olmaz emin ol.Ve ulkeye giris cikis tarihlerini hatirlamaya calis. Ve bir de mektup yazacaksin, neden calismaya devam edeceksin...

Artilarin eksilerin, eger burdan basvurur ve calismaya devam edersen acil bir durumda Turkiyeye gitmeye karar verirsen geri donmek icin vize alman gerekecek.yine burda alirsan o calisma iznini turkiyeye gidip gelmek icin para harcamamis olacaksin. eger turkiye gidip ordan vize almak istersen yani bir yil daha calismak icin, durumun kesin degil vize verip vermeyecekleri, ama emin ol burda kesin verecekler, baska sanslari yok yani.

Sana onerim burdan basvur ve bir avukat tut. Daha da onemlisi eger seni gercekten calistigin yerde tutmak istiyorlarsa, sana onerim H vizesine basvurman. cunku GC ye kadar yolu var. Bol sans.
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhaba arkadaşlar

6 ay önce internship için chicagoya geldim. şu an herşey çok güzel gidiyor. baya bi araştırdım ama bi türlü cevap bulamadım hiç bir yerde.departman müdürüm 1 sene daha kalmamı istiyor ve vizemi 1 sene daha uzatmak istiyorum . ne yapmam gerekiyor otelin ilk internship çalışanıyım bu yüzden onlarda pek ne yapacaklarını bilmiyorlar. sizce otel ve amerikadaki sponsorum kendi aralarında halledebilirmi bu işi. yoksa benimde bişeyler yapmam gerekiyor mu? otelin istekli olması yeterlimi vizemin 1 sene daha uzatılması için? otel 2 yıl kuralını kaldırıp 1 senelik daha j1 vizesi alabilirmi benim için? tekrardan j1 almam için 2 yıl kuralının kalkmasımı gerekiyor. yoksa 2 yıl kuralının j1 için bir sakıncası yok mu? daha önce böyle bi durumu olan arkadaş varsa bana yardımcı olsun lütfen! ona göre planlarımı yapacağım önümde 6 ayım daha var. bu süre yeterlimi vizemi uzatabilmem için?
    selam mrx5 ben de bu sene internship yapmak istiyorum biraz bilgi verir misin? hangi bölümden mezun oldun, hangi acentayla gittin, ne kadara mal oldu, orda kazandığın para yeterli oluyor mu, tavsiye eder misin? giden birilerinin yardımına ihtiyacım var

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı serem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam mrx5 ben de bu sene internship yapmak istiyorum biraz bilgi verir misin? hangi bölümden mezun oldun, hangi acentayla gittin, ne kadara mal oldu, orda kazandığın para yeterli oluyor mu, tavsiye eder misin? giden birilerinin yardımına ihtiyacım var

Ben United Towers ile IT alaninda california'da internship yapiyorum. Benim kazandigim para yetiyorda artiyor bile ama ayni maasa bir arkadasim newyork'a gitti gecinemedi, bu ayin 17sinde Turkiye'ye geri donuyor. Ben 4500 araci kuruma odedim, ucak bileti masraflar derken 6300 falan oldu sanirim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bu arkadasin durumu ne oldu acaba merak ettim.bana isik tutardi sonucu ")

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhabalar, ben 2 yil kuralini kaldirma surecinde bazi hatalar yaptim. Suanda durumum su: Turk makamlarindan no objection letter Department of State'e gonderildi, ve bende gecen hafta Department of State'e gereken belgeleri tekrar yolladim. Bu ikinci gondermem cunku 215 dolar olan basvuru ucretlerini 120 dolara indirmisler. Overpayment'ten dolayi 120 dolarlik money order ile beraber gereken evraklari tekrar yollamam istendi.

Sorum su:
    Calistigim firma bana h1b sponsoru olmayi kabul etti, acaba amerikan makamlarinda gecen sure asagi yukari ne kadar zaman aliyor? h1b basvurularinin yapilacagi nisan ayina kadar yetisir mi? yaklasik 5 ay var, no objection letter Department of State'e gonderildi ve bende Department of State'e gereken evraklarimi gecen hafta yolladim

ikinci sorum ise su: h1b cekilisiini kazanamamam durumunda ogrenci statusune gecmeyi dusunuyorum. Tecrubesi olan arkadaslar f1 statusune gecmek ne kadar zaman aliyor soyleyebilir mi?Bir diger F1 a gecme nedenim eger h1b basvurularinin yapilacagi zamana kadar 2 yil kurali kalkmaz ise h1b basvurusunda bulunamayacagim soylendi.Simdiden f1 vizesine gecme islemlerine baslamali miyim?F1 a gecer gecmez J1 ipal oluyor mu?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı serhat_21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arkadasin durumu ne oldu acaba merak ettim.bana isik tutardi sonucu ")

senin durumun ne serhat?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Merhabalar,
    Kagitlarin state depart. gittiyse gerisi kolay. State dep. arayip kagitlarin ne durumda sorabilirsin. Yerinde olsam her hafta ararim.

J1 den F1e gecmek iki ayini almaz. Onemli olan j1 vizen bitmeden f1e basvurmak. Zaten F1 vizen kabul oldugunda hala j1in suresi dolmadiysa J vizen iptal olur.

H1 konusuna gelince, h1 icin zaten nisani beklemen gerekiyor,nisana kadar senin kagitlar gelir. State dep dan fav recom. gelirse, zaten h1 icin basvurunu kabul ediyorlar. Burda onemli olan h1 icin cekilisi kazanmak. Gerisini dert etme. Bir de iyi bir avukat bulman lazim h1 icin
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Anladigim kadari ile nisana kadar olan sure yeterli 2 yil kuralinin kalkmasina? dos'ta islemler 6-8 hafta arasinda suruyormus ve sonra uscis'e yollaniyormus butun bilgiler ve son karar uscis'te aliniyormus. uscis'te takriben ne kadar zaman aliyor onaylanmasi? 2 yil kuralini kaldirmada en hayati mesele no objection letter sanirim

Department of state (DOS) telefon numarasi bu mu:1 (202) 647-6575 ? case number bilgisini hazir bulundurmam yeterli mi, tam olarak hangi sorulari sormaliyim? panige kapilmis bir insanin nasil sacma sorular sorabileceginin farkindayim lutfen mazur gorun

Ve f1'a turkiyeden yada amerikadan basvurmak arasinda herhangi bir fark var mi?f1'a tek basvurma sebebim h1b ye basvuru yapabilmek.birde f1 a gecmek 2 ayi bulmaz demissiniz. danisman firmam 2 ile 5 ay arasinda dedi, itiraz ediyorum gibi gelmesin, teyit icin soruyorum, martta j1 surem doluyor eger 2 ay icerisinde f1 a geciliyorsa ben simdiden basvuru yapip j1 i iptal ettirmeyim. Su siralar maddiyat en buyuk sorun, ne yer ne icerim buralarda.

son soru olarak, f1 icin dil okulu yada sertifika programlari, herhangi bir ustunlukleri var mi birbirlerine? Cok tesekkur ederim sabriniz ve yardiminiz icin, umarim birgun bu iyiliginize cevap verebilecek bir sans bulurum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)