Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Orta seviye ingilizce nedir??

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Orta seviye ingilizce nedir??

Work and travel hakkında kimden bilgi istesek; 2 ya da üzeri not ortalaması ve orta seviye ingilizcenin olmazsa olmaz olduğunu söylüyor. 2 ve üzeri not ortalaması gayet açık ama bu orta seviye ingilizceden kasıt ne? kendini ifade edecek kadar ingilizcen olsun tamam..sen ortasın bu mu yani? Abi zaten ben kendimi karşımdaki adama ifade edebilsem daha ne isterim ki havaalanında,uçakta,ilk günlerde fazlasıyla bu sorunla karşılaşacağız.Sonuçta fazla bir pratik yapmadık ve ilk defa yurtdışına çıkmanın verdiği heyecan... Atıyorum havaalanında adam pasaportumda,vizemde,tipimde vs. sorun olduğunu söyledi pat çat anladık ama o adama mantıklı açıklama yapmazsan seni ülkesine almayacak. Hadi gel derdini anlat.. Abii aslında ben buraya Amsterdam üzerinden geldim de biraz saç baş dağıldı kusura bakma,sende bi güzellik yapıverde girelim şu amerikaya be abii hadii.. Bunu da ingilizce olarak söyleyemeyeciğim için demekki ben kendimi ifade edememiş oluyor ve aynı zamanda orta seviyeli bir ingilizcem olmamış oluyor. Tecrübe sahibi arkadaşlardan bu konuyu biraz açmasını rica ediyorum.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Adam pasaportta görse bile sen gerçek kişimisin yoksa sahte bi pasaport mu diye denemek için bile sorar yanlışlık olmasına gerek yok..Zaten gümrükten geçerken önce bi pasaporta kabaca bakan bi görevli olur sonra eşyalarını kontrol ederler..Ve sorarlar,when does your visa expire?what is your date of birth?what's your name?Sadece adını söylersen tekrar sorarlar..Soyadınıda beklerler..İş yerine gidince Have you worked at such a work before?üniforma alırken what size do you wear gibi basit sorular soracaklar..En basitinden bunlara cevap verebiliyor olman lazım..Düzgün olmasada,cümle bile olmasa cevap verebilmen lazım..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ee tabi bunlara cevap vereyen bir kimse için de biraz sıkıntılı bir program. İşte ilk kez gitmenin verdiği gerginlik.. Gülünç duruma düşmemek için de bütün olasılıkları,çıkabilecek bütün aksilikleri değerlendirip öyle yola çıkılması gerektiğini düşünüyorum.En önemliside bu dil olayı zaten.Dil iyi olduktan sonra ters giden şeyleri bile yoluna sokabiliyosun.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam pasaportta görse bile sen gerçek kişimisin yoksa sahte bi pasaport mu diye denemek için bile sorar yanlışlık olmasına gerek yok..Zaten gümrükten geçerken önce bi pasaporta kabaca bakan bi görevli olur sonra eşyalarını kontrol ederler..Ve sorarlar,when does your visa expire?what is your date of birth?what's your name?Sadece adını söylersen tekrar sorarlar..Soyadınıda beklerler..İş yerine gidince Have you worked at such a work before?üniforma alırken what size do you wear gibi basit sorular soracaklar..En basitinden bunlara cevap verebiliyor olman lazım..Düzgün olmasada,cümle bile olmasa cevap verebilmen lazım..
    NAsıl yani Amerika'ya girerken valizimizi arıyorlarmı? Anlamadım?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Aynen öyle..ingilizce bilmek çok şey katıyor hayatınıza ordayken..çok detaylı bilmeyede gerek yok anlaşacak kadar bilmek yeterli..Burdan giderken önemli olan konsoslosluk görüşmesi iş görüşmesi ve gümrükten geçerkenki sorular..Onların dışında yavaş yavaş öğrenirsin kalıpları..Eğer anlamada da problem varsa wat biraz can sıkıcı olabilir tabi..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

xray cihazından geçiriyorlar ve şüpheli bulurlarsa açtırıyolar laptop vs..Bende iki kez el bağajımı kontrol ettiler..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Benim bir gidişimde sakalım vardı. New York'ta sorgu odasına aldılar. 1 saat adamların sorularını cevaplamıştım.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Yuuh sadece sakalın var diyemi sorguladılar? Muhtemelen başka ofsayt durumlarda vardır

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

mesela eğer work and travel programına niçin katıldığını amerikaya ne için gittiğini ve hangi işte nerede çalışacağını karşındakine açıklayabiliyosan en az orta seviye ingilizcen var diyebiliriz, en azından vizede bunları soruyolar

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bunlar bellı sorular galıba ezberlemek lazım

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)