Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ds deki değişiklik

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart ds deki değişiklik

Arkadaşlar merhaba kısmetse 29 haziranda alaskaya gidiyorum.Fakat şirketin bana son anda yaptığı bir sorunla karşı karşıyayım. sorun şu ki ben normalde alaskada icicle seafoods da çalışagım fakat sponsor benim bu işimi onaylamamış gitmemede çok az kaldıgı için ds de new york da bi restaurantta çalışacagım yazıyor fakat ben alaskaya gidiyorum. vizeye de nyc de çalışıcam diye girdim. oraya gittiğimde karşılacagım olası sorunlar nedir acaba tecrübelerinizden faydalanmak isterim?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Eğer sponsorun ayarladığı işe gitmezde alaskaya gidersen sponsor ds belgeni iptal eder sende kaçak çalışmış olursun. kaçak çalıştığın içinde ülkeye girmeme cezası verebilirler. onun için bu tür uyuşmazlıklarda danışmanlık şirketine değil sponsora güvenin ve onlarla konuşun konuyu
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlık kitabını yazan kişi...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ds belgesi sonuçta çalışma izni gibi birşey işveren ile anlaşılmış olması yeterli değil mi. bu arada şirketim 1 ay içersinde iş değişikliğini yaptırarak seni alaskada çalışıyor göstereceğiz dediler. sponsor benim alaska işimi onaylamadıgından dolayı şuan sponsorla bir görüşme yapsam ben seni onaylamadım mecburen nyc de çalışacaksın diyebilir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

DS formu orada çalışma iznin evet ama form sponsor şirketin bastığı bişey ve onun sorumluluğunda. Yani o forma aykırı bişey yaparsan sponsor firmanında hem formu hemde vizeyi iptal ettirme hakkı var. Merak ediyorum acaba böyle şirketleri nerden buluyorsunuz Sponsor bu değişikliği yapmadan senin şirketin nasıl yaptırıyormuş çok merak ediyorum? Sponsor büyük ihtimalle ds'de yazan işte çalışmanı isteyecektir. Ama görüş dememin sebebi sen amerikaya inince direk alaskadaki şirkete gidersin. Ama nycdeki işverende seni bekliyordur. Sonunda garip bir durum çıkar ortaya. Yani sponsorunun bulduğu işe gitmen en mantıklısıdır veya sponsorunla görüşmen.
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlık kitabını yazan kişi...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben kendimi şuan alaska işi için hazırladım ve biletimi ona göre aldım direk alaskaya gideceğim sanırım nyc ye biletimde yok zaten. umarım bir sorunla karşılaşmam . şirket bir sorunla karşılaşmayacağımı söylüyor. şirketin bana kurdugu cümleyi aynen aktarıyorum "sponsor daha önce alaska işlerini onayladı fakat senin işini onaylamadı seni de mağdur etmemek için başka iş gösterdik ds de daha sonra iş değişikliğini sponsor ile halledip sana haber vereceğim dedi o zaman kadar bir sorun ile karşılaşmazsın" bu durumda şirkete güvenmekten başka çarem yok gibi gözüküyor.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Peki ya seafood gecen yilki olaylardan oturu DS-2019 olmadan calistirmam derse ne olacak?Bunlarida sormani tavisye ederim sirketine.Ve sen NYC deki ise gitmezsen sponsorun bundan haberi olur.Tabi bu saatten sonra ucak bileti degistirme filan derken baya masrafli olacagi icin sende alaskayi istiyosun dogal olarak.Umarim bi sorun yasamazsin.Sirketinle irtibati koparma bari..Bi sorun olursa sana yardim etmeleri lazim seni bu sekilde gonderiyorlarsa..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Daha önce bunu yaşamışolan biri var mı acaba forumda ondan da bir bilgi alsaydım iyi olurdu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)