Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Usa dan tr ye mal göndermek :D

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Usa dan tr ye mal göndermek :D

Arkadaşlar herkeze merhabalar.Benim çok merak ettiğim bir soru varda.Onu bilgisi olanlara sormak istiyorum.10 gün sonra usa ye amelelik yapmaya gidicem .Orada iş süresi sırasında veya travel sırasında uçakta beraberinde getirmemek için alacağım şeyleri -pc parçaları,hediyelik eşiyalar vs- direk koli yapıp üstüne "gift" damgası bastırıp yollamam mümkün oluyormu.Ve bunu 1 2 kere yapsam ?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Daha öncede benzer sorular görmüştüm ama bu en iyisi herseyin oldugunu varsaysak bile cok maliyetli bi işlem.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

vala alıcaklarımın hepsini alıp dönüşte getirmeye kalsam o da sorun olucak.Bi ton şey alıcam

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı anthuan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vala alıcaklarımın hepsini alıp dönüşte getirmeye kalsam o da sorun olucak.Bi ton şey alıcam
    Telefon vs. girmez ulkeye. Hepsini valize koy sorun olmaz merak etme.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Oraya gidince hem fiyatlardan hemde yorgunluktan en fazla 7-8 kişiye birer parça hediyelik alırsın.Hem sonra sadece kartspostalla dönersin baaak!Demedi deme

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ALINTI

Toplam değeri 75 avrodan düşük olan ürünleri (cep telefonu, kozmetik ürünleri, sporcu gıdaları hariç) Türkiye’ye vergiden muaf olarak gönderebilirsiniz. Bu ürünün ağırlığı 30 kilogramdan yüksek olmamalı.

Toplam değeri 75 avrodan yüksek olan ürünlerde ise Gümrük’de ek vergi konuluyor. Böylece Türkiye’deki ile aynı fiyata geliyor.

Vergi muafiyetinden yılda en fazla 5 kez yararlanabilirsiniz.

Eğer yurtdışından kendiniz geliyorsanız ve beraberinizde ürün getirmek istiyorsanız:

Toplam değeri 430 avroyu geçmeyen ürünleri vergiden muaf olarak beraberinizde getirebilirsiniz.

Toplam değeri 430 avrodan yüksek olan ürünlerde ise Gümrük’de ek vergi konuluyor.

Cep telefonu getirmek konusunda ayrıca bir kısıtlama daha var: 2 yılda 1 kez telefon getirme hakkınız var

Ayrıntılı bilgi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sitesini inceleyebilirsiniz:

http://www.gumrukticaret.gov.tr/

Ayrıca; Gümrük ile ilgili konulara odaklanan yararlı bir forum:

GUMRUKFORUM - Gümrük, ithalat, ihracat, lojistik ve Dış Ticaret Portalı- Danismanlık Hizmetleri

ALINTI

Kaynak

Ayrıca:

http://www.turkishwat.net/soru-cevap...-gonderme.html

http://www.turkishwat.net/soru-cevap...eye-kargo.html
    Konu rerere tarafından (02-06-2012 Saat 06:12 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı rerere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ALINTI

Toplam değeri 75 avrodan düşük olan ürünleri (cep telefonu, kozmetik ürünleri, sporcu gıdaları hariç) Türkiye’ye vergiden muaf olarak gönderebilirsiniz. Bu ürünün ağırlığı 30 kilogramdan yüksek olmamalı.

Toplam değeri 75 avrodan yüksek olan ürünlerde ise Gümrük’de ek vergi konuluyor. Böylece Türkiye’deki ile aynı fiyata geliyor.

Vergi muafiyetinden yılda en fazla 5 kez yararlanabilirsiniz.

Eğer yurtdışından kendiniz geliyorsanız ve beraberinizde ürün getirmek istiyorsanız:

Toplam değeri 430 avroyu geçmeyen ürünleri vergiden muaf olarak beraberinizde getirebilirsiniz.

Toplam değeri 430 avrodan yüksek olan ürünlerde ise Gümrük’de ek vergi konuluyor.

Cep telefonu getirmek konusunda ayrıca bir kısıtlama daha var: 2 yılda 1 kez telefon getirme hakkınız var

Ayrıntılı bilgi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sitesini inceleyebilirsiniz:

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Ayrıca; Gümrük ile ilgili konulara odaklanan yararlı bir forum:

GUMRUKFORUM - Gümrük, ithalat, ihracat, lojistik ve Dış Ticaret Portalı- Danismanlık Hizmetleri

ALINTI

Kaynak
    75 avro ise iyimiş 75 x 5 =375 avro yapar.O zaman ufak tefek eşyalar için ideal.
    Zaten benim alıcam başlıca ürünler pc parçaları 2 leptop 1 telefon bide birkaç tane ıvır zıvır eşya.5 Defa muaf olabiliyosak iyi o zaman.4 parti çekerim ben tr ye mal Haa bide xbox 360 vardı onuda yollarım kinect ile birlikte

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Ben şeyi cok düşündüm.Şimdi biz ordan telefon pc felan alsak tr'ye getirdiğimizde gümrük vergisiyle aynı olcak ya.Şöyle düşün;iphonu felan aldın neyse eBay'dan satışa koydun.Farklı bi hesaptanta kendi paypalınla cekip tr'ye istedin onada gene gümrük uygulanırmı?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı zekiyagli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben şeyi cok düşündüm.Şimdi biz ordan telefon pc felan alsak tr'ye getirdiğimizde gümrük vergisiyle aynı olcak ya.Şöyle düşün;iphonu felan aldın neyse eBay'dan satışa koydun.Farklı bi hesaptanta kendi paypalınla cekip tr'ye istedin onada gene gümrük uygulanırmı?
    hahha iyimiş.Ama sanırsam uygularlar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)