Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ohio vizeleri iptallll !!!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation ohio vizeleri iptallll !!!

acilllll ....
    arkadaşlar bu sene ohio ya consetion işine gideceğim yani fast food donut pizza falan ..
    fakat bir gelişme var ..amerikan konsolosluğu bu sene consetion işine gideceklerin vize alsalar bile vizelerini iptal etme durumu varmıs hatta iki haftadır bu işe gidecek olanlara vize bile vermiyorlarmış istanbuldaki arkdaşımdan öğrendim acilll bilgisi olan yardım etsin... uçak bileti alacağım sonrasında vizeyi iptal ederler elimde patlar ... ne yapacağım yardımmm

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

consetion dediğin consession mu gezici eğlence parkı? eğer öyleyse bilgi doğru. o işler iptal edildi bizim vize görüşmelerimiz de iptal oldu. ama sen yine de şirketini ara onlara sor en sağlıklı bilgiyi onlar verir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben daha bugün vize aldım ohio gezici eğlence parkında çalışmak için?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende gecen hafta aldım eylül 30 da son hatta vizem..uçak bileti alacaktım bu hafta içinde bir yıldır bununla yatıp kalkıyorum böyle birsey olabilirmi yaa o kadar masraf yaptık kim karşılayacak bunu :S

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

benim de bugün görüşmem vardı ama işler iptal edildiği için görüşmeyi de iptal ettik. iş sözleşmem ds fln herşey hazırdı yani. ddiğim gibi şirketini araması gerekir en sağlıklı bilgi için.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

gidemiyoruz yanı öylemi şaka gibi yaaaa

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

anlamadığım konu madem böyleydi bu kadar süredir bana nasıl vize verdiler?

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Cuma gunu ABD saatine gore aksam sularinda yapilan degisiklik karari ile bu bolgeye giden ve vizesini almis tum ogrencilerin islerini tekrar degistirmeleri gerekmeyecektir. Gidisata gore yeni kurallarin yururluge girmesine dek yasakli islere giden ogrencilerin vize gorusmeleri siradan olmaliydi fakat bazi ogrencilerin yesil kagit aldigi ve islerinin degistirilmesi gerektigi soylendi. Bu durum konsolosluk gorevlilerine gore degiskenlik gosterdi. Bazilari normal gorusme olarak nitelendirip ogrencinin durumuna gore vize verdi ya da vermedi kimisi ise kararlar yururluge girmemesine ragmen insiyatifini kullanarak yesil kagit verdi ve islerin degistirilmesi gerektigi yonunde ogrencilere telkinlerde bulundu.

Bu kararin resmi olarak pazartesi gunu Turkiye'de de duyurulmasi bekleniyor.
    admin (at) turkishwat.net

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yani vizelerde bir sorun olmaz mı? ben ohioya gidicem demiştim ve onaylamıştı vizeyi. sizce bi sorun çıkar mı kargolamadan önce?

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Son değişiklik kararıyla beraber eğer vize aldıysanız bir sorun olmayacak. Resmi duyurunun pazartesi günü konsolosluk tarafından yapılması bekleniyor.
    admin (at) turkishwat.net

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu nedir abi ya? yarın vize görüşmem var, ohio'da gezici karnaval işi için. n'apacağımı bilmiyorum, şirketten de aramadılar hiç böyle böyle bi durum var diye.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar benim araştırdığım ve öğrendiğim bilgileri sıralamak istiyorum.
    İlk önce sıkıntıya girmememiz lazım. Elbet bir yolunu bulup gideceğiz şu meret yere.
    Bildiğiniz üzere bu aylardır planlanan 2012 WAT süreci. Son dakikada bir açıklama yapıldı ve iptal. Bu kadar basit olmamalı ve değil. Sadece bizim açımızdan değil. Bizim danışman firmalarımız her türlü yeni iş verebilir ya da paranı iade eder bunda sorun yok. Fakat işin bir de Amerika yüzü var. Orada aylar önce planlar yapılmış. Sizi bekleyen ve bu işten milyonlar(!) kazanan işverenler var. Gerçekten büyük bir piyasaya sahip gezici eğlence parkı işleri. Şuanda bu işle uğraşanların kurul başkanı Amerika'da mevki sahibi biri ve gerek o gerekse de işverenler hükümete baskı yapıyor. Gerekirse biz de mail yağmuruna tutarız. Bu iş bir şekilde halledilecek. Bizi pek takmayabilirler ama oranın vatandaşları da mağdur olacak düşünün. Bu nedenle tatlıya bağlamak zorundalar diye düşünüyorum. Zaten yumurta dayanmış, bu saatten sonra hukuki süreç başlar ve bu kadar insanın uçak biletinin ve bir yılının yanması birilerini harekete geçirir.

"Some people feel the rain. Others just get wet"

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun düzeltirler inşallah..
    bu durum sadece ohio'da mı oluyor ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı bakgercektengiderim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun düzeltirler inşallah..
    bu durum sadece ohio'da mı oluyor ?
    Benim bildiğim kadarıyla 50 eyalette de bu tür gezici eğlence parkı var. Ama Ohio bu konuda daha ön planda ve Türkiye'den o bölgeye gönderim yapılıyor. Bu nedenle Ohio deniliyor.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

vize alanların vizesi iptal olmayacak fakat gezici eğlence parkında da çalışmayacakmış. konsolosluktan gelen mailde işi iptal edilen öğrencileri mağdur etmemek için vizeleri iptal edilmeyecek hatta iş sözleşmesi imzalayıp ds'i gelen öğrenciler daha sonra başka bi iş bulmak şartıyla viz görüşmesine girebileceklermiş.
    bizim ohio'daki işveren yeni işçi aramaya başlamış bile.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

1.Ohio daki işler iptal oldu lafı yanlış bir laf amerikada bir çok iş denetimden geçiyor ve bunun içinde de traveling fairs ve amusements şirketlerde var ve her eyalette olduğu gibi Ohio da da bu işlerde çalışan insanlar var,ama bazı şirketlerde Tr için fazla pozisyon olduğu için dolayısıyla Ohio işleri iptal diye söylenti dolaştı..
    2.Meselenin özü;concession işleri de denetlenen işler içine girdi ve amerikan hükümeti engellemeye çalıştı ve resmi açıklamayla iptal yoluna girdiler ve tabiki bir anda şok yaşadı sponsorlar ve herkes ardından bir hafta belirsizlik oldu ve bu hafta dolayısyla ben bazı bağlantılarımla işverenlere durumun vehametini anlattım zaten kendileri de duymuştu ve kendi dernekleriyle olaya tepki koydular ve bu cuma açıklama gedi ve vize ,uçak bileti alanlar için engelleme olmaycağı söylendi
    3.Salı günü eyalet valisi ve devlet görevlileriyle iş verenlerin toplantısı var okulum olmassa belki bende giderdim öğrenciler adına ama zaman yok ..salı günü bu konunun revize edilmesi bekleniyor bu konuda biz öğrencilerde heran atak haline geçebilriz..
    4.Panik yapmaya gerek yok bizler neler gördük bu da çözülür yeterki öğrenciler ve işverenler koordinasyon halinde olsunlar
    riski almayanın çocuğu olmaz!!!!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı mustafa01" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.Ohio daki işler iptal oldu lafı yanlış bir laf amerikada bir çok iş denetimden geçiyor ve bunun içinde de traveling fairs ve amusements şirketlerde var ve her eyalette olduğu gibi Ohio da da bu işlerde çalışan insanlar var,ama bazı şirketlerde Tr için fazla pozisyon olduğu için dolayısıyla Ohio işleri iptal diye söylenti dolaştı..
    2.Meselenin özü;concession işleri de denetlenen işler içine girdi ve amerikan hükümeti engellemeye çalıştı ve resmi açıklamayla iptal yoluna girdiler ve tabiki bir anda şok yaşadı sponsorlar ve herkes ardından bir hafta belirsizlik oldu ve bu hafta dolayısyla ben bazı bağlantılarımla işverenlere durumun vehametini anlattım zaten kendileri de duymuştu ve kendi dernekleriyle olaya tepki koydular ve bu cuma açıklama gedi ve vize ,uçak bileti alanlar için engelleme olmaycağı söylendi
    3.Salı günü eyalet valisi ve devlet görevlileriyle iş verenlerin toplantısı var okulum olmassa belki bende giderdim öğrenciler adına ama zaman yok ..salı günü bu konunun revize edilmesi bekleniyor bu konuda biz öğrencilerde heran atak haline geçebilriz..
    4.Panik yapmaya gerek yok bizler neler gördük bu da çözülür yeterki öğrenciler ve işverenler koordinasyon halinde olsunlar
    Mustafa sağol bilgilendirme için.
    O zaman yarın ola hayır ola diyelim. Haberlerini buradan bekliyorum.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

11 mayısda vizeye girdim büyük bir sorun çıkmamasına karşın ohio ya gidenlere zor verdiler ve hatta konsolosluk bir kıza hatta bi kaç kişiye olmayacagını iş değiştirmesini gerektiğini söylemiş.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Ohio

Alıntı Cemalbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    11 mayısda vizeye girdim büyük bir sorun çıkmamasına karşın ohio ya gidenlere zor verdiler ve hatta konsolosluk bir kıza hatta bi kaç kişiye olmayacagını iş değiştirmesini gerektiğini söylemiş.
    sorun şu ki mesele ohio meselesi değil eyalet hakkında yanlış bilgi vermişte olayalım belli başlı işlerle ilgili belirsizlik var ama bu durum sadece Ohio değill tüm abd yi ilgilendiriyor

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Aynı konsolosluk bir çok kişiye vizeyi bastığına göre bu konuda kendileri de bilgisiz ama emin olun onların henüz haberi olmadan ben söyluyorum vizesini alanlar gidecekler henüz vize başvurusunda bulunmayanların durumuda salı günü netleşecek,ama yeşil kağıt alanların sorununu ise şirketleri eminim ki çözecektir.Bu yıl yasanın mayıs ayında ortaya çıkıp çok kişinin mağdur olması hiç hoş olmaz bu konuda öğrencilerde bence kısa zamanda gerekli yerlere tepki göstermeli..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

vize alanların durumunu bilmiyorum fakat bizim geçen cuma vize görüşmemiz vardı ve görüşmeden 2 gün önce bu haberi aldık. dolayısıyla vize görüşmesi de iptal oldu ayrıca cci sistemde işimizi iptal etti ve işveren de işçi armaya başlamış. cumartesi danışmanım aradı. konsolosluktan mail gelmiş. öğrencileri mağdur etmemek için ds i basılan öğrenciler yeni iş beklemeden vize görüşmesine gidebilecekler. tabi ki yeni iş bulmak şartıyla. şartlı vize gibi bi şey olacakmış yani.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ben wisconsinde gezici eğlence parkındayım vizemi alalı baya cok oldu..
    anlayamadım benım ısımd eiptal oluyor mu bu durumda ??

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

CCI başlangıçta işin kolayına kaçtı sorun orda keşke vizeni alsaydın yırtardın bu işten ama madem öyle şirketin sana iş bulsun o zaman sorumluluk onlarda...vizesini alanlar
    için sıkıntı çıkmayacak kuvvetle ihtimal merak etme..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Aynı CCI cuma günü vize alnlar sorun değil dedi ama bekleyenleri iptal etti onlarda heycanladndı sanırsam acemilik işte

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

cuma günüydü zaten bizim vize görüşmemizde hiç görüşmeye bile girmedik biz. işler iptal olduğu için vize verilmiyor dendi. emin misiniz peki vize alanların gezici eğlence parkında çalışabileceklerine ?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı gokhaann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cuma günüydü zaten bizim vize görüşmemizde hiç görüşmeye bile girmedik biz. işler iptal olduğu için vize verilmiyor dendi. emin misiniz peki vize alanların gezici eğlence parkında çalışabileceklerine ?
    duyduğuma göre bu işler yasaklandığı için bu işlerde çalışanlar vizelerini aldılarsa işlerinin deiştirmek şartıyla vizeye girmelerine tekrar gerek yokmuş sanırım ama aynı çalışma gibi durum yok işler deişicek orası kesinlik işleri deiştirmeyenler büyük sorun yaşayabilirler amerikaya girişde bu arada yeni ds belgesine gerek yok iş deiştirmek için sadece yeni bir job offer yetiyormuş ...
    FORZA ES-ES

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı skyline26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    duyduğuma göre bu işler yasaklandığı için bu işlerde çalışanlar vizelerini aldılarsa işlerinin deiştirmek şartıyla vizeye girmelerine tekrar gerek yokmuş sanırım ama aynı çalışma gibi durum yok işler deişicek orası kesinlik işleri deiştirmeyenler büyük sorun yaşayabilirler amerikaya girişde bu arada yeni ds belgesine gerek yok iş deiştirmek için sadece yeni bir job offer yetiyormuş ...
    ben de danışmanından böyle duydum işte. sonuçta iş değişecek yani vizesini alanlar aynı işte çalışamayacak. keşke vizeni alsaydın yırtardın falan yazılınca işler iptal olmuyor mu dedim bi an .

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

vallahi ben bugün ankara'dan vize aldım ohio işine. ortada bir yanlış anlaşılma var sanırım.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

@undream gezici eğlence parkında mı çalışacaksın ? başlık ohio vizeleri iptal diyor da iptal olan vize yok. iptal olan işler. gezici eğlence parkı işleri iptal edildi .

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı gokhaann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @undream gezici eğlence parkında mı çalışacaksın ? başlık ohio vizeleri iptal diyor da iptal olan vize yok. iptal olan işler. gezici eğlence parkı işleri iptal edildi .
    gezici eğlence parkı kardeşim, onun için yazdım zaten. ds formumda kocaman yazıyordı conc. ismi. vize memuru not ortalamasını görünce direkt "vizen onaylandı" dedi ve güldü.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)