hala ds belgesi gelmeyen arkadaşlar var mı benim gibi?
hala ds belgesi gelmeyen arkadaşlar var mı benim gibi?
evet benimde çalşma iznim daha gelmedi?çalşma yerinneresi?yada hangi şirket??kısaca yalnız değilsn
benimde gelmedi...
Daha zaman var sıkıntı yapmayın. Ben ilk gittiğimde 20 mayısta girmiştim vizeye.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
banada sonunda 11 mayısa randevu aldılar.olmassa en son 18 mayısta giricem
![]()
ds belgesinin üstünde ds2019 yazıyor mu :S bana konsolosluktan iki tane kağıt vermişlerdi biri yeşilimsi renkte biraz A4ten farklı boyutlarda diğeri beyaz bi kağıttı üzerinde çalışma tarihlerim işverenimin adı fln yazıyo. Ayrıca tarihlerini yanlış yazmışlar 2eylülde bitmesi gereken işimin bitiş tarihi 12 eylül yazıyo sorun olur mu sonradan?
ds formunun örnekleri forumda mevcut olması lazım.
yeşil kagıt için de,
http://www.turkishwat.net/vize-ve-pa...FEil+ka%F0%FDt
bu linke bir bak bakalım. arama yerine yazınca ne var ne yok çıkıyor zaten bu tarz genelleşmiş konularda.
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
ben orlando hiltonda çalışcam şirketim global group. işimi taa ocak ayında ayarladm hala ds bekliyorum buna sinir oluyorum ki şirkete başvurumuda geçen sene haziran ayında yapmıştım
benimde uçak biletim, vize banka parası etc hepsi mevcut fakat hala ds gelmedi. bekliyoruz bakalımmm sabırlaa
ya benimde ds gelmedi daha ama adamlar 11 mayısta vizeye gireceksin dediler neye güvendiler anlamadım.Daha 2 gün oldu ds belgemi doldurup gönderelikomik
Benim 4 mayısta randevum var ama hala gelmedi ds belgem![]()
ben gerçekten anlam veremedim arkadaşlar 3 4 gün olmuştur ds belgemı doldurup göndereli ama bu kadar geç gelirken ds belgeleri nasıl oluyrda 1 1mayısa benim randevum alınabiliyor???
arkadaşlar ds belgem gelmedi daha şirkete kasımda başvurmuştum..şirket abd deki şirketin telefonda mülakat yapacağını söylemişti oda yapılmadı daha..şimdi bunlar olmadan vizeye başvurmak olmaz diye biliyorum bide daha ds belgesi gelmeden hatta vize bile almadan arkadasların bazılarını uçak bileti almış bende uçak bileti alıyım daha kesin bişey yok ortada.25 haziran gitmeyi düsşünüyorum..bir de şirketim bazı arkadaşlara ret vermiş sebep olarakta bu seneki abd deki seçimi bahane etmişller yok obamanın seçim beyannamesinde göçmen öğrencilerei yarıya indirmek falan bana da saçma geildi bu konularla ilgisi olan var mı bıde boılet konusu..
Bildiğim kadarıyla geçen yıl dünya genelinde 120bin olan wat öğrenci sayısı bu yıl 80bine düşürülmüş.
peki kardeş benim bu duruma ne diyosun şirketle papaz olacam ds belge yok mülakat yapılmadı daha ortada vize almak için tarih bile yok 25 haziranda gitmeyi düşünüyorum ne diyon bilet alsam olmadıgı takdirde bileti iade edebili,r miyim??
yani bu ne demek şimdi ds belgelerimiz gelmeyecekmi arada elenenermi olacak yada ne??
Hocam böyle bir durum yok.ABD deki sponsorlar DSler toplu yollarlar genellikle 2 şer aylık veya 3 er aylık olmak üzere.Yani işini şimdi belirleyenle 2 ay önce belirleyen adamın DSleri aynı anda gelebiliyor keza DS belgesi dediğin cok cok 2-3 haftaya hazırlanan birşey.Sakin olmakta fayda var
Hocam biletini alabilirsin vize reddi durumunda iadeli olacak şekilde.Yanlız senin durumu tam anlayamadım.Henüz işte mi secmedin ?
bişey diyemem bende ilk kez gidicem ama çok geç kalmadımı bu ya.daha iş kabul formun gelmedi ds belgen yok iş yok ben bu durumda şirketin sana ne derse onu yap derim.Çünkü şirket bana 1 ay önce biletimi aldırdı.Şirket al derse al bence.bu durumda bence bekle hiçbirşey yok ortada..
şirket bişey demiyo ki bunlara güvenipte bilet almak istyemiyom evet geç kalındı bence ama halldecez yapacaz diolar baska bişey demiolar bilmiom ne olacak bilet alsam iade edebilirmıyoım olmadıgı takdırde
yok hayır iş seçtim ama baska bişey yapmadım ne ds belgesı geldı ne şirket mülakat yaptı vize için tarih bile alınmadı geç kalınmadı daha
Ds belgesi gelmeyen arkadaşlar şirketinizle görüşün,eğer şirket cevap vermiyorsa sponsorla görüşün.Yani bu adımları yapmaya başlasanız iyi olur.Sponsora ingilizce mail atın ds-2019 belgem çıktımı ne durumda diye.Eğer çıkmışsa bekleyin yok çıkmamışsa o zaman sorun vardır.Birde şirketlerin bu DS-2019 belesi için hızlı gönderi opsiyonları oluyor.Mesela 15-20 euro ödüyosun 3 günde geliyor adresine.Eğer çok kafaya takıyosanız bu yöntemi uygulayın,en azından şirketinize söyleyin..
christ iş başlangıç tarihi bana şirketin verdiği daha dogrusu gönderdiğine göre 5.ayın 28 i yazıyor iş wisconsın dells de resort worker chula vista die abd deki şirketin adı nası mail yollayabılırım bu adamlara ds belgem çıkıp çıkmadıgına
Henüz mülakata girmediysen DS'in çıkmasını beklemen yersiz. Görüşmeye gireceksin, görüşme sonunda işe uygun bulunursan DS belgen hazırlanıp gönderilecek. İşe kabul edileceğin belli olmadığı için uçak bileti de alman saçma olur. İşe kabul edilmemen durumunda başka bi eyalette başka bi iş seçebilirsin çünkü. Hangi eyalete gideceğin kesinleşsin sonra biletini alırsın.
11 Mayıs'ta vize görüşmem var, uçak bileti vs. tamam , DS gelmedi henüz, DS için başvuralı bir kaç gün oldu. Yetişmezse 18 Mayıs'a kalacak vize görüşmesi
Açıkçası herşey sende ve şirketinde bitiyor sen biraz baskı kur şirketine çünkü iş başlangıç tarihinede az kalmış ds gelecek sana vize tarihi alacaklarda falan filan.Vize tarihi hemen alabilecekler mi? yada vizeyi ilk seferinde alamazsan (inşallah böyle birşey olmaz) sana 2. bir vize tarihi almaları gerekecek bu ne zaman olacak?ABDdeki Şirketinin yada sponsorun mail adreslerinin hepsini buradaki şirketinden alabilirsin yada sana mail attılarsa orada ABDdeki şirketinin mail veya telefon adresinin olması lazım internettende çalışacağın yerin internet sitesini bulmaya çalış.
christ ve egorentaş teşekkürler..şirkete baskı kurmaya devam o zaman..
Merhaba arkadaşlar,
malesef benimde ds belgem gelmedi. interexchange isimli sponsorla gidicem oraya. Acaba bu sponsordan olupta ds belgesi gelmeyen arkadaslar var mı ? birde şirketteki adamların dediğine göre mayıs ayı için vize randevuları dolmuş. haziran 20 si gibi gitmeyi planlıyorum acaba haziran ilk haftası vizeye basvursam geç kalırmıyım ?
mayıs ayı için istanbuldaki randevular mı dolmuş buna ankarada dahil mi çünkü ben haziran 10da gidicem mayıs ayı içinde mutlaka girmeliyim
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks