Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Şirket Ücreti Vermede Son Gün?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Question Şirket Ücreti Vermede Son Gün?

Merhaba arkadaşlar.
    Ben advis ile gidiyorum bu sene. Şirket ücretim 1675$ (ne yazık ki büyük kazık yedim ) ve şu ana kadar 300$ ödedim, işimi izmir fuarında aldım. Şirkete paramın kalanını ödemem gerek konsolosluktan randevu alabilmek için. Fakat ben nisanın 20sinde ödemek istiyorum, ki elime o zaman param geçicek. Bunu şirkete söyleyince: randevu gününü almada sorun olur ve hatta program iptali bile olabilir dedi. Bu mümkün mü acaba? Nisan'ın 20 sinde paramı versem eğer iptal olabilir mi programım, randevu alınmaması yüzünden (amerikadan belgeler geç geliyormus o sebeble randevu hemen alamazlarmıs nisanda) ?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Şimdi şöyle bi durum var şirketler ds-2019 formunun numarasını giriyorlar randevu alırken.Çoğu şirket ds-2019 formu için belli bi miktar paranın ödenmesini şart koşuyor haliyle.Program niye iptal olsun..sadece acil para yatırman için taktiklerAma elin mahkum bi nevi çünkü ds-2019 formunu şirketin çıkarttırıyor.Yani ücret ödemezsen randevu almazlar.Onların insiyatifinde..Ama programın iptal olacağını sanmıyorum.Kıllık yaparlarmı bilemicem.Şirkette olsa bu işi insanlar yapıyor ve herşey ikili ilişkide bitiyor..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi şöyle bi durum var şirketler ds-2019 formunun numarasını giriyorlar randevu alırken.Çoğu şirket ds-2019 formu için belli bi miktar paranın ödenmesini şart koşuyor haliyle.Program niye iptal olsun..sadece acil para yatırman için taktiklerAma elin mahkum bi nevi çünkü ds-2019 formunu şirketin çıkarttırıyor.Yani ücret ödemezsen randevu almazlar.Onların insiyatifinde..Ama programın iptal olacağını sanmıyorum.Kıllık yaparlarmı bilemicem.Şirkette olsa bu işi insanlar yapıyor ve herşey ikili ilişkide bitiyor..
    Şirketimin tüm danışmanları bu sitede hesabı olduğunu düşürsek, benim de direk kendi adıma hesap açmamı da katarsak artık işimiz hayrola 2 gün içinde toplam yatan para 800$ olması gerekiyor dediler. Ama o kadarı sanırım ödeyemeyeceğim bu kadar kısa sürede, kendimi 20 nisan a hazırlamıştım.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Valla bende bazen şirketi düşünmeden yazıyorum sonra düşünüyorum acaba ucu dokunurmu diye allahtan şimdiye kadar ters bişey olmadıBelki ben self gidiyorum çok uğraştırmıyorum ondandırŞaka bi yana sen durumunu anlatırsan onlarda anlayış gösterirler.Ama sende onları anla,sen vizeden olurda red alırsan şirkete ödemen gereken parayı ödermisin?Ödemezsin..Onlarda şu anda sıcak para alacakları için vize reddi durumunda paranı Eylülden sonra ödeyecekleri için şu an önemli olan senin para yatırmandır..Bu işler malesef böyleSen yinede bi görüş danışmanlarınla..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Sen şimdiye kadar sadece ön kayıt ücreti yatırmışsın anladığım kadarıyla.
    Şirketin şu aşamada istediği para da büyük ihtimal vize randevusu almak için değilde DS2019 belgenin basılıp getirtilmesi içindir.
    Onlar açısından bakarsak şuan senin yatırdığın önkayıt ücretinden bu harcamayı yapsalar ve bu aşamadan sonra sen vazgeçsen dönem başından bu yana seninle zaman kaybettiklerini düşüneceklerdir.Ama belge parasını senden aldıkları ve seninde sonrasında vazgeçtiğin takdirde başta aldıkları 300$ ı danışmanlık ücreti olarak kabul edip yakacaklardır.
    Uğur'un da dediği gibi bu işler biraz ikili diyaloglara bağlı.Şu aşamada iki tarafta dediğinden vazgeçmezse senin çalışma iznin gecikir doğal olarak da vize işlemlerin gecikir.Şirket birazda bunları hızlandırmak adına seni teşvik etmeye çalışıyordur.Yoksa program iptali falan 15-20 günlük gecikme için yapılmaz yani...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

işin genelini bilmem ama sana kendi yaşadığımı anlatayım :

ben kayıt olurken 100$ ön kayıt ücreti yatırdım sadece ve kalanı için martın ilk haftası diye konustuk arada bu konustugum danısman deilde öbür danısman baya mail attı kalan ücretleri tamamlamak için son tarih vs vs

aynı taktiği banada yaptılar ben ''biz martın ilk haftası diye konustuk X beyle '' dedim.
    danışmanda ''tamam problem yok'' desede sürekli bu tarz panik yaptırıcak hafiften korkutucu şeyler ( iş iptali demedi şimdi yukarda Allah var )
    söyledi..mesela formun gecikir vize tarihin gecikir vs vs..

ben tınlamadım konustugum tarihtede götürdüm kalan ücreti tek seferde koydum masalarına

ücretini hemen ödeyen arkadaşlarda problem çıkanlar oldu ben geç ödedim onlara göre ama bende olmadı (henüz) :S
    sen ne tarihte konustuysan o zaman ödeyebilirsin bence
    Konu bakgercektengiderim tarafından (01-04-2012 Saat 02:18 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Exclamation

Alıntı azizünsalkaraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.
    Ben advis ile gidiyorum bu sene. Şirket ücretim 1675$ (ne yazık ki büyük kazık yedim ) ve şu ana kadar 300$ ödedim, işimi izmir fuarında aldım. Şirkete paramın kalanını ödemem gerek konsolosluktan randevu alabilmek için. Fakat ben nisanın 20sinde ödemek istiyorum, ki elime o zaman param geçicek. Bunu şirkete söyleyince: randevu gününü almada sorun olur ve hatta program iptali bile olabilir dedi. Bu mümkün mü acaba? Nisan'ın 20 sinde paramı versem eğer iptal olabilir mi programım, randevu alınmaması yüzünden (amerikadan belgeler geç geliyormus o sebeble randevu hemen alamazlarmıs nisanda) ?
    vay be sendemi hala ds i gelmemişlerdensin ..bende ds formunu bırak daha işveren ciee ye imzalı formu göndermemiş ordan onay gelcekte sonra ds e gidicek daha benim işim çok zor ...sizce bu durumda ben kaçında vizeye girerim??? ADVİS ciyim bende

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay be sendemi hala ds i gelmemişlerdensin ..bende ds formunu bırak daha işveren ciee ye imzalı formu göndermemiş ordan onay gelcekte sonra ds e gidicek daha benim işim çok zor ...sizce bu durumda ben kaçında vizeye girerim??? ADVİS ciyim bende
    Mayıs ayında gidersin gibi gözüküyor.Çünkü şu an işin hazır olsa ds çıkacak ds numarasına göre randevu alınacak derken 1 haftayı bulur,1 hafta sonrada anca Mayıs ayına rendevu alabilir olursun..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)