Arkadaşlar varmı Vail'e bu yıl gidecek olan?Eğer gidecek olan varsa irtibata geçelim![]()
Arkadaşlar varmı Vail'e bu yıl gidecek olan?Eğer gidecek olan varsa irtibata geçelim![]()
Hocam isinin ve konaklamanin detaylarini yazar misin fikrimiz olsun.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Merhaba Uğur colorado,vail hakkında bilgi verirmisin
Küçük bi yer,nüfusu az.En yakın büyük yerleşim birimi(Denver) 2.5 saat mesafede.Ama küçük dediğime bakma Amerikaya göre küçük.Yoksa hertürlü teknolojik ve gıda alışverişlerini yapabileceğin birden fazla alışveriş merkezi var.Wallmart,City market,Safeway bunlardan bi kaçı.Yazın en sıcak havası 25 derece filan.Haziranın başında karla karışık yağmur yağar,Temmuz ortalarına doğru hava ısınır Ağustos sonu baya bi soğur mont giymeden durulmaz.Akşamları zaten soğuktur.Kışın kayak merkezi olarak kullanılan yazın ise etkinlikleri sebebiyle yoğunluğunu kaybetmeyen bi yer.2.iş imkanı var ancak Haziran ilk haftası veya Mayıs sonu gidilmeli.Özellikle City market mayıs sonu öğrenci alımları yapıyor.Saat ücreti de 11$ dan başlıyor.Yani imkanı bol.Şehir içi otobüsler bedava.Tek sıkıntı konaklama ücreti.normal bi konaklama 460 dolar.Bunun düşüğüde var ama evler baya eski.İki tane toplu kalım seçeneği var öğrenciler için.Timber Ridge ve Middle Creek.Timber Ridge aylık 350 Middle Creel 460 dolar.Bide pepis ve solar vail diye şirketlerin konaklaması var ama sadece o işyerinde çalışanlar konaklayabiliyor.Konaklamalar pahalı olduğundan genelde saat ücretleride fazla oluyor bu bölgede.Gezmek için filan Denver yada diğer yerlere gitmek gerekiyor.Vail sadece doğal güzelliği olan bi yer.Yüksek bina göremezsin.Eğer bu bölgeyi düşünüyorsan benim açtığım konulardan greyhound bileti nasıl alınır adlı konuya bakabilirsin.Detaylıca anlatmıştım.Bu arada oraya mı gideceksin?
teşekkürler bilgiler için iş geldi ama depozito ücreti 500 dolar geri alınırmı alınmaz mı tartışılır bilirsiniz sizde .. Yoksa gitmek isterdim açıkcası beğendim kalabalık şehir takıntım yoktur benim için ideal biyer aslında ama şu depozito olayı bozuyor işi birde uçak biletleride pahalı sanırım siz ne kadara almıştınız mesela ?birde overtime olayı nasıl haftalık kaç saat çalışmıştınız mesela çünkü bu benm 2. gidişim ve açıkcası biraz daha para odaklıyım ..birde bu 460 dolar konaklama 2 haftalıkmı 1 haftalıkmı ?
Konu ipekunal tarafından (20-02-2013 Saat 11:44 AM ) değiştirilmiştir.
460/month.haftalik 40 saatin ustunde calisirsan obertime alirsin.bizden de 500 depozito kestiler her paycheckte 100$ sonra konaklamadan ayrildiktan sonra isnpection yapilir eger evde bi zarar yoksa para iade edilir..ucak bileti 800-900€ euro civarinda.
teşekkür ederim bilgiler için tekrardan , bi çok açıdan riskli geliyor gözüme sanırım tercih etmeyeceğim![]()
Ugur tekrar Bir sorum olacak sen houseman olarak 50-60 saat calistigini soylemissin bu gitmeden onceki tahminlerinmi yoksa cidden bu kadar calistinmi ??
2009 ve 2010 yıllarında çalıştım hatta daha fazla çalıştığımda oldu.2 haftada 140 saat çalıştığım bile oldu.2011 yılında staj sebebiyle gidemedim sonra 2012 yazında tekrar gittim bu sefer 40 saati geçirmediler.Son hafta herkes gittikten sonra yine 60 saat filan çalıştık ama pekte etkilemedi.Housekeeper sayısını arttırdıkları için kimseye fazla saat vermediler.Bu arada Vail Marriott'ta çalıştım ben.
Isin ilginc yani hangi otel oldugunu bilmiyoruz tanitim geldi 12 housekeeper 1 Host 1 Spa gorevlisi 1 garson falan yaziyor pozisyonlarda tanitimda acaba dagitacakalrmi diye dusundum birden fazla otel var ise . Bilemedimsen memnunmuydun peki
Birde Ben mecburiyetten haziranin 10 u gibi gidecegim 2. Is sansim nasil ?
Amerikaya ilk gidişinse 2. iş hemen bulman zor.Sosyal güvenlik numaran olması avantaj sağlıyor.Ama restaurantları filan sürekli takip et.Hergün git konuş işverenlerle.Gerekirse aynı yere bidaha git.Bu sadece Vail için değil nereye gidersen git bu şekilde iş ara.Yani ilanlarda filan arama,birebir görüş.Haziran 10 biraz geç gibi.Çünkü doğu ülkelerinden gelenler daha erken varıyor Amerikaya.Şansın yok değil ama vardığın gibi 2.iş araman gerekecek.
ssn var bende gçen sene gitmiştim de![]()
ssn varsa avantajlısın,daha kolay iş bulursun.
Merhaba Uğur uzun düşünceler sonucunda Vail i seçtimSenin dediklerin ve gelen iş tanıtımı doğrultusunda middle creek de kalacağımızı düşünüyorum sitesine baktığımda 3000 depozito 2 şerli kalmak üzere 3 odadan bahsediyordu tanım direk creek e uyuyor...Kafanı sık sık şişirebilirim soru sorarak
umarım hayırlısı olur şu an biraz daha için ısındı Vail e .
Galiba senin dediğin yer timber ridge yada başka bi yer ama Middle Creek değil.Çünkü middle creek depozitosu 500 dolardır ve evde toplam 5 kişi kalabilir.2 oda 2 şer kişi 1 oda tek kişi.Nerde çalışacaksın detayların belliyse merak ettiklerini sor Nisan ayında askere gidicem bu kadar online olamicam![]()
evet 2 şerli kalınıyor ve 3 Odadan oluşuyor 3000 i 6 ya bölünce 500 dolar kişi başı depozito diye düşündüm ben açıkcası .Sponsor görüşmesinden geçmişim birazdan işverenle konuşacağım pozisyonuma karar verilecek Garson olma ihtimalim varmış sanırım ..inşallah olur diyorum 1 saat sonra yazarım tekrardan sonucu![]()
Umarım The Sebastion Hotel'dir oranın saat ücretinin en iyisi olduğunu duymuştum ama wat öğrencisi alırlarmı pek sanmıyorum.Düğün organizasyonu olduğunda gecede 500$ dolar kazandığını biliyorum bi ev arkadaşımın kendi ülkesinden arkadaşını.Çocuk bazen bize gelip yemek yiyodu daha doğrusu iftar açıyodu(Hindistanlıydı) intern yapıyodu.Ben kendi şartlarıma iyi derken onunkini duyunca ağzım açık kaldı![]()
görüşmeyi yaptım garson almayacaklarmış housekeeping olacak gibi duruyor .. senin çalıştığın otel bu arada marriot... housekeepingciler ne alemdeydi anlatırmısın biraz
mesela tip buluyolarmıydı ya da oda başı para alıyolarmıydı ?
Bahiş var tabi ama değişkenlik gösteriyor.Günlük ortalama 5-10 dolar arası alırsın.Tabi bazı günler tek odadan 20 dolar aldığında oluyor.Bi arkadaş günde 90 dolar kazanmıştı bi kere şansınaMarriot ise kesin Middle Creek'tir çünkü orayla anlaşmaları var.Bu arada varış tarihini cumartesi olacak şekilde ayarlarsan 2 gün otelde ücretsiz kalırsın
Yol yorgunluğunu üstünden atarsın.Ben öyle yapmıştım,haftasonu Middle Creek ofisi ve insan kaynaları kapalı olduğundan eve giriş yapamıyosun.Birde toplu olarak ssn başvurusu yapmaya götürüyorlar tek başına gitmeye çalışma pahalıya mal olur.Eğer işi alırsan daha detay bilgi veririm
Ben müdürle görüştüm bu hafta görüşme yapacağını söylüyodu sen onlardan birisin demek
Umarım alırsın işi..
valla görüşme olumluydu ama bilmiyorum aksilik çıkarmı creek se iyidir ya sevdim ben onun şartlarınıevet biliyorum bahşiş işi şans işi de bazı oteller mesela kontrol ediyolar check out ları falan alıyorlar supervisior lar sinir olurum öyle işlere
ssn bende var zaten gitmem ben herhalde , valla 5i 6 sı dedim gelişime ama finallerim 8 inde bitiyo yani :d
büyük ihtimalle ben 10 unda falan yola çıkarım varışın işte 1 gun olsa cmt ye denkk gelmiyor
8-16.00 arasıymış iş 2. iş hikaye benim ya sanki.. tüm günüm gidiyor sence ??
8:00-16:30 arasıdır mesai.Evet tüm gün gidiyor.Ben 2.5-3 ay 2 işte çalıştım farklı iş sebebiyle hem çevrem gelnişledi hem iyi para kazandım hem de ing çok iyi gelişti.Bazen 2. işten gece 1 de çıktığım oluyordu sabah 8 de ilk işe gitmek çok zor oluyodu.Eğer 2. iş istiyosan gittiğin gün başvurmaya başla,yoksa zor bulursun..Herkes ilk paycheckini almış olacak sen gittiğinde ve paranın tatil ve alışveriş için yetmediğini anlayıp 2. iş aramaya başlayacak.O yüzden 2. işte çalışmak istiyomusun onun kararını çabuk vermen lazım..paychekte alacağın para kesintiler dahil 450-500 arasıdır overtime yapmazsan.7 paychek alırsın eğer Eylül sonuna kadar çalışırsan 8 olur bu.Bide kesilen depozito var 500 dolar toplamda 9 paychek de sen ona..Hesabını ona göre yap işte![]()
Calismak istiyorum o kesin gecen seně 2 iste calistim biliyorum tempoyu ama dedigim gibi 4 de ilk isim bitecek . Nerede bulacagim 4.5 - 5 de baslayan isi ... Sen 2. Isde nerede calismistin ?? Baná 2. Is bulabilecegim bu saatten sonra bi kác yer soylermisincitymarket aklimda zaten .. De baska ?? Birde su 500 depozito olayini gidince direk versekde paycheckten kesmeseler olmazmi ki ??
Acaba otelde baska is bulamazmiyim ki o saattten sonraya![]()
Bence burayi cok mesgul ediyorum Ben msn adresini alsamda oradan daha rahat konusabilirz yada facebook anlik iletili herhangi birseytabi sakincasi yoksa
Ben msn facebook dahil herşeyi dondurdum.O yüzden burdan yazalım..2. iş olaran Sonnenalp otelde server olarak çalıştım.Ama 3 yıldır tanıdığım biri vardı onun sayesinde girdim.Yoksa wat öğrencisi almıyorlar o pozisyona,ama oranın saat ücreti daha iyi,saati 11$ veriyor housekeeping için.Walmart'a başvurabilirsin kasiyer olmak için.Yada blue moose diye bi pizzacı var oraya başvurabilirsin.irili ufaklı birsürü cafe var onlardan birinden bi iş bulabilirsin 7 Eleven var orda da iş bulabilirsin,safeway subway buralarda öğrenci alıyor.Marriottaki banquet işine başvur yoğun olduklarında eleman alıyolar diğer otellerden busser yada server olabilirsin saat ücreti 15 dolar civarı oluyor.Birde depozito senden cash olarak almazlar paycheckte 100 dolar düşerler 500 olana kadar.
Konu Ugur tarafından (02-03-2013 Saat 07:43 PM ) değiştirilmiştir.
anladım .. birde birşey soracağım citymarket falan 7 eleven earthden baktığım kadarıyla uzak gözüküyor .. bana mı öyle geliyor yoksa ? yoksa cidden uzak mımesela city market de çalışanlar nasıl gidiyordu ?
Red bus ile gidiliyor 40 dk bir geçer ücretsizdirVailde şehir içi otobüslerin tamamı ücretsizdir sadece şehir dışına çıkan ECO bus'lar ücretlidir.
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)
Bookmarks