Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: iş yerine ulaşaçak son kişi olmak ?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart iş yerine ulaşaçak son kişi olmak ?

benim girdiğim işte sadece 1 kontenjan var öncelikle bunu bir sorayım sizce neden sadece 1 kişilik kontenjan var ki ?

asıl sorumsa şu :
    işe başlama son tarih 1 haziran 2012
    bende 31 mayıs-1 haziran günlerine bakıcam uçak bileti için zaten ama diğer ülkelerden giden wat'çılar uyum sağladıktan sonra gitmiş olucağım galiba ve orda tek türk olmak istemiyorum.
    kuzey wisconsinde bir gezici eğlence parkı işi yani o bölgede pek türkteyoktur parktaki tek türk olmak istemiyorum en azından 1-2 hafta

sizce endişelerim haklımı ? yani illaki türk olur mu ? ve işe en geç başlayan olmak bir dezavantaj mı ?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

türkler her yerde

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

herkes tek gitmen daha iyi diyor evet tek gitmenin avantajida coktur ama ilk gunler o yabancilik hissi,o korku stres cabuk gecsin diye en azindan 1-2 turk olsun diye dua ediyorum bizde finaller daha gec bitiyor ya 1 hazirandn once giden olabiliyo mu biliyomusunuz ?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

olur tabi neden olmasın..okul ne zaman biterse o zaman gidersin.Mesela sınavlar mayısın başında yada ikinci haftasında başlar,senin okul uzamıştır 1 sınavın kalmıştır ona erkenden girip gidersin..ama çalışma iznin okul bitiş tarihi ile başladığından ya işveren kabul edecek senin erken başlamanı ve nakit verecek sana yada ikinci iş bulacaksın..Yada paşalar gibi konaklamayı ödeyip tatil yapacaksın iş başlangıcına kadar

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

yok öle değil uğur,
    benim finaller 28 mayısta bitiyor benim işin engeç başlangıç tarihi ' 1 haziran '
    ben onu diyorum 1 hazirandan önce türkiyede okullar pek bitmez ya benim işimde türk olur mu olmaz mı sizce ? onu soruyorum

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Madde madde yorumlamaya çalışayım.
    - İlla Türk olacak diye bir kaide yok tabiki
    - 1 kişi olmasının farklı sebepleri olabilir, örneğin sponsor Türkiye'deki şirketlerine pozisyon dağıtırken seninki 1 kişi almıştır, orayı fazla seçen olacağını sanmamıştır, yada en baştan sponsor Türkiye'ye 1 kişi kontenjan vermiştir ve sen seçilmiş kişisindir. (en havalısı sonuncusu geliyor kulağa)
    - Geç gitmek şöyle bir dezavantaj doğurabilir, sen işverenle ride op. olarak anlaşmışsındır ama o zamana kadar adamın ride op. a ihtiyacı olur senin kontenjanı ilk gelen alır. Ama çok ben park temizliği vs. işe gidicem zaten diyosan endişelenecek pek birşey yok ilk durumdayım diyorsan da dua edip pozisyonunun işgal edilmemesini dilemekten fazla yapacak pek birşeyin yok

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

neyse stres yapmıyorum türk olursa iyi olur alışma aşamasında ama olmazsada çok sorun değil

ben 2.durumdayım yani pozisyon sıkıntısı çekmiyorum zaten

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

''benim girdiğim işte sadece 1 kontenjan var öncelikle bunu bir sorayım sizce neden sadece 1 kişilik kontenjan var ki ?''

Dışarıdan bir öğrenci ya da acentanın eski müşterilerinden biri o iş için aldığı ekstra job offer ı kayıt olduğun acentaya satmış olabilir.1 tane job offer koparabilmiştir dolayısıyla o işin de kontenjanı 1 kişidir.Türk olup olmamasından ziyade ''arkadaş'' olmasına bak.

''zaten ama diğer ülkelerden giden wat'çılar uyum sağladıktan sonra gitmiş olucağım galiba ve orda tek türk olmak istemiyorum.''

Şu zamana kadar tek kalan Türk e denk gelmedim öyle ya da böyle birileri denk gelir.(uzun süredir bu iş ile ilgili araştırma yaptığım için söylüyorum).Bunun dışında hazır kurulmuş ortama gideceksin.Haliyle çekingen ve tavırların soğuksa bu senin için büyük dezavantaj eğer girişken ve çabuk uyum sağlayabilen biriysen aynı şekilde büyük bir avantaj olur

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

normalde uyum problemi yaşamam ama ordanasıl olur bilemiyorum tabi.
    dediğin doğru önce 'arkadaş' lığı iyi olsun ırkçı değilim sonuçta ama genede ilk gittiğimde bir türkü görmek beni çok rahatlatır

kesin konuşmasanda türk olma ihtimali çok yüksek diyosun bu beni çok rahatlattı saol usarname

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

emin ol gittiginde keske tek turk ben olsaydim die dua edeceksin , oyuzden stres yapma
    LIVE IS LIFE

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)